Kuźnia sidebetów. Koczwi Blog.

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
koczwi
-#VIP
-#VIP

Postautor: koczwi » 18 sie 2013, 23:19

Partyzant pisze:Jeżeli wierzysz w moc przedmiotów czy innych talizmanów to jesteś najzwyklejszym bałwanem, łamiąc pierwsze i trzecie przykazanie.

Partyzant, Przecież dzień święty święcę - gram jeszcze Sunday Million :twisted:

Berba, obawiam się, że nie mogę Ci sprzedać tej monety - wolałbym , żebyś nie wygrywał turniejów forumowych do końca świata :P

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 18 sie 2013, 23:49

koczwi pisze:Partyzant, Przecież dzień święty święcę - gram jeszcze Sunday Million

Czyli dziś 6-cyfrówka??

Awatar użytkownika
Partyzant
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Partyzant » 19 sie 2013, 01:37

koczwi pisze:Partyzant, Przecież dzień święty święcę - gram jeszcze Sunday Million

Ja mówię o Biblijnym Dekalogu, a nie tym zmienionym przez krk dla ich własnych, niecnych celów. Tam popełniłem błąd, powinienem napisać drugie nie trzecie przykazanie.

KTO ZMIENIŁ BOŻE PRZYKAZANIA

Zamiast wstępu: Poniżej dokonamy zestawienia Przykazań Dekalogu w wydaniu (wersji) biblijnym, oraz katechizmowym (katechizmu Rzymskokatolickiego):

Biblijna wersja Dekalogu:

"Jam jest Pan, Bóg Twój, którym cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu niewoli."

I. Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną.
II. Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego, co jest na niebie w górze i co na ziemi nisko, ani z tych rzeczy, które są w wodach pod ziemią. Nie będziesz się im kłaniał ani służył. Ja jestem Pan, Bóg Twój, mocny, zawistny, karzący nieprawość ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą, a czyniący miłosierdzie tym tysiącom tym, którzy mnie miłują i strzegą moich przykazań.
III. Nie będziesz brał imienia Pana, Boga twego, nadaremno; bo nie będzie miał Pan za niewinnego tego, który by wziął imię Pana, Boga swego, nadaremno.
IV. Pamiętaj, abyś dzień sobotni święcił. Sześć dni robić będziesz i będziesz wykonywał wszystkie roboty twoje; ale siódmego sabat Pana, Boga twego, jest; nie będziesz wykonywał weń żadnej roboty, ty i syn twój, i córka twoja, sługa twój i służebnica twoja, bydlę twoje i gość , który jest między bramami twymi. Przez sześć dni bowiem czynił Pan niebo i ziemię, i morze, i wszystko, co w nich jest, a odpoczął dnia siódmego; i dlatego pobłogosławił Pan dniowi sobotniemu i poświęcił go.
V. Czcij ojca twego i matkę twoją, abyś długo żył na ziemi, którą Pan, Bóg twój, da tobie.
VI. Nie będziesz zabijał.
VII. Nie będziesz cudzołożył.
VIII. Nie będziesz kradzieży czynił.
IX. Nie będziesz mówił fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu twemu.
X. Nie będziesz pożądał domu bliźniego twego, ani będziesz pragnął żony jego, ani sługi jego, ani służebnicy, ani wołu, ani osła, ani żadnej rzeczy, która jego jest.(Wg przekładu ks. Wujka 2 Mjż 20,3-17)

Wersja katechizmowa

"Jam jest Pan, Bóg twój, którym cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu niewoli".

I. Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną.
II. Nie będziesz brał imienia Pana Boga twego nadaremno.
III. Pamiętaj, abyś dzień święty święcił.
IV. Czcij ojca twego i matkę twoją, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło na ziemi.
V. Nie zabijaj.
VI. Nie cudzołóż.
VII. Nie kradnij.
VIII. Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu twemu.
IX. Nie pożądaj żony bliźniego twego.
X. Ani żadnej rzeczy, która jego jest. (Wg przekładu ks. A. Cząstki "Duży katechizm religii katolickiej").

Już na pierwszy rzut oka widać poważne zmiany treści Dekalogu:

1. Usunięte zostało całkowicie drugie przykazanie Dekalogu, zabraniające tworzenia i kultu wizerunków. Kościół Rzymsko-Katolicki, który dokonał tej poważnej zmiany, wprowadził równocześnie do swych domów modlitw całe mnóstwo obrazów i posągów, oddając im, i ucząc wiernych oddawać im głęboką cześć.

2. Usunięcie drugiego przykazania spowodowało też zmianę numeracji przykazań, i tak: trzecie przykazanie biblijnego Dekalogu w wersji katechizmowej występuje jako drugie, czwarte, jako trzecie itd.

3. Aby jednak było Dziesięć Przykazań, Kościół Rzymsko-Katolicki dokonał rozdzielenia dziesiątego przykazania, na dwa osobne, co wprowadza dziwne zamieszanie do Dekalogu; jeżeli każde z przykazań Dekalogu nakazuje, bądź zakazuje jakiejś jednej sprawy, to IX i X przykazanie w wersji katechizmowej wspólnie dotyczą pożądania cudzej własności.

4. Kościół Rzymsko-Katolicki dokonał też zmiany treści czwartego przykazania Bożego. Nakaz święcenia właściwego, siódmego dnia tygodnia - soboty - zamieniono na ogólny nakaz święcenia "dnia świętego" poprzez który rozumie się najpierw niedzielę, a następnie inne dni świąteczne roku kościelnego - które wyszczególnia i nakazuje zachowywać katechizm.

Dokonana zmiana Bożych Przykazań jest wielkim przestępstwem. Pismo Święte naucza, że kto narusza chociaż jedno przykazanie, jest przestępcą całego Prawa, kto zaś znieważa PRAWO BOŻE, ZNIEWAŻA SAMEGO BOGA. (Jak 2,9.10).

gajor
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: gajor » 19 sie 2013, 08:57

Oddaj tego piniondza, bo znowu szipujesz!

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 19 sie 2013, 09:11

Partyzant, czy Ty jesteś tym księdzem z Tczewa, który gra w pokera?

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 19 sie 2013, 17:02

Pozwolę sobie zacytować klasyk: "Ja tam jestem prosty chłopak ze wsi, nie wierzę w kosmitów... Za to wierzę w zabobony i czary."

koczwi
-#VIP
-#VIP

Postautor: koczwi » 20 sie 2013, 23:45

Po ostatnich sukcesach troche mnie ponioslo i zashotowalem na nl5k, pech chcial ze wariancja nie sprzyjala, kilka kiepskich spotow i szybki zjazd na 50k zielonych.

Nauczka dla wszystkich z Was, nie mozna sie kierowac w pokerze emocjami i chwilowym nastawieniem :(

Na szczescie zostalo mi kilka k na ftp, jest sie z czego odbijac, od jutra trzeba bedzie na nowo budowac rolla...

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 20 sie 2013, 23:54

koczwi pisze:Po ostatnich sukcesach troche mnie ponioslo i zashotowalem na nl5k, pech chcial ze wariancja nie sprzyjala, kilka kiepskich spotow i szybki zjazd na 50k zielonych.

Ja trochę nie ogarniam, ale czy grałeś cash? :oops: :cry:

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 21 sie 2013, 07:41

no na pewno nie sng :D
może nadziałeś się na teemteema xD

Awatar użytkownika
Partyzant
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Partyzant » 21 sie 2013, 09:35

Trza dalej ufać w moc amuletówi innych bałwochwalczyć dziadostw hehe A ja się mazałem po torbie na 200$ haha

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 21 sie 2013, 10:01

Partyzant pisze:Trza dalej ufać w moc amuletówi innych bałwochwalczyć dziadostw hehe A ja się mazałem po torbie na 200$ haha

Ale po torbie na 200$ z rollem na 200:D

koczwi
-#VIP
-#VIP

Postautor: koczwi » 21 sie 2013, 10:07

Heh, spokojnie, nie wylogowałem się z laptopa piotrka_nowego po prostu xD A to oznacza karnego posta :P

Słabo się postarałeś - chociaż jakiś wykres byś wrzucił :P Najlepiej swój, bo tam niezła torba.

Roll stoi w miejscu, a moneta działa :P

Dziś plan - 6 godzin analizy.

gajor
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: gajor » 21 sie 2013, 10:35

Wiedziałem, że coś mi tutaj śmierdzi! Koczwi jest od napierdalania MTT, a nie jakiegoś śmiesznego casha :D
Bransoleta WCOOP będzie? :P

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 21 sie 2013, 12:24

Mój wpis:
Ja trochę nie ogarniam, ale czy grałeś cash? :oops: :cry:

knoperss pisze:no na pewno nie sng

gajor pisze:Wiedziałem, że coś mi tutaj śmierdzi! Koczwi jest od napierdalania MTT, a nie jakiegoś śmiesznego casha

Stąd moje pytanie trochę nieśmiałe :mrgreen: Koczwi cash w takim wydaniu?

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 21 sie 2013, 13:05

Tym razem zacytuję Justa: "zjazd na 10bi też szalony" :D

Kurwa jak można grać NL5k, weźcie się przewietrzcie chłopaki.

Partyzant bez offensu, ale Twoja spina o ten "amulet" jest bardzo zabawna :mrgreen:

Awatar użytkownika
justnutsbaby
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: justnutsbaby » 23 sie 2013, 10:39

drynk pisze:
Kurwa jak można grać NL5k, weźcie się przewietrzcie chłopaki.

co jest zlego w nl5k? :D dzisiaj mialem goscia ktory chcial grac TYLKO flipy na nl10k i powiedzial, ze zaplaci mi vig od flipa :D

ahhhh dopiero teraz przeczytalem, ze piotrek trolluje, myslalem przez chwile , ze koczwi odpalil degen mode :D

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 23 sie 2013, 11:45

Co to jest vig od flipa? ;)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 23 sie 2013, 12:22

justnutsbaby pisze:co jest zlego w nl5k? :D

W sumie nic złego. Ale ja mam bardzo nisko osadzone "granice rozsądku" i jakbym miał grać NL5k to bym miał straszny mindfuck w głowie :P. Ja się na przykład nie umiem uporać z myślą, że można zrobić zjazd na 10BI i przebombić 50k $, no ale to kwestia roll'a i tego co się gra na co dzień (u mnie mikruski). No i jeszcze jak Piotrek pisze, że trzeba będzie bankroll od nowa budować, bo ten shot mocno uszczuplił jego budżet, to już w ogóle słabo :D

Awatar użytkownika
justnutsbaby
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: justnutsbaby » 24 sie 2013, 10:18

drynk pisze:
justnutsbaby pisze:co jest zlego w nl5k? :D

W sumie nic złego. Ale ja mam bardzo nisko osadzone "granice rozsądku" i jakbym miał grać NL5k to bym miał straszny mindfuck w głowie :P. Ja się na przykład nie umiem uporać z myślą, że można zrobić zjazd na 10BI i przebombić 50k $, no ale to kwestia roll'a i tego co się gra na co dzień (u mnie mikruski). No i jeszcze jak Piotrek pisze, że trzeba będzie bankroll od nowa budować, bo ten shot mocno uszczuplił jego budżet, to już w ogóle słabo :D

no to prawda, nie da sie w ciagu dnia osoby z mindsetem z nl100 wrzucic na nl5k/10k nawet zakladajac, ze ma odpowiedni roll bo po prostu nie wytrzymala by swingow. Ale to tez w sumie tylko kwestia przezwyczajenia, potem to jest jak z wyjsciem po bulki do sklepu:P

Lion:

Vig to po prostu oplata za to zebys zagral flipa, jest kilku degenow na hs ktorzy tak robia, placa Ci zebys flipnal z nimi 5/10/20k.

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 24 sie 2013, 11:22

Partyzant pisze:Trza dalej ufać w moc amuletówi innych bałwochwalczyć dziadostw

http://www.usantidotum.com/baragivil

To jest dopiero moc. Jeśli ktoś nie wierzy i wyśmiewa takie tematy to proponuję przejść się do chłopa z tym, że wizyta będzie kosztowała przynajmniej rolla na NL10 ;)... skuteczność kolesia jest prawie 100%. Ogólnie mieszka/ł tam gdzie ja mieszkałem i nie raz i nie dwa widziałem kilku warszafskich celebrytów przychodzących po porady.

Sorry za trochę ot ;)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 24 sie 2013, 12:31

justnutsbaby pisze:Vig to po prostu oplata za to zebys zagral flipa, jest kilku degenow na hs ktorzy tak robia, placa Ci zebys flipnal z nimi 5/10/20k.

To ma jakiś cel? Oprócz tego boskiego uczucia, że można kupić wszystko :>?

koczwi
-#VIP
-#VIP

Postautor: koczwi » 24 sie 2013, 13:47

Cóż, czasem jest i tak, że nawet moneta nie uchroni nas przed wpadkami.

Wczoraj zgubiłem portfel, w którym znajdowało się wszystko dosłownie co potrzebne do funkcjonowania:
- 200 zł
- dokumenty
- karty płatnicze
- KARTECZKA Z 6 PIECZĄTKAMI OD FRYZJERA (za 10 - prezent)

- MONETA (wartość okołó 70 000zł) :cry: :cry: :cry:

Nie byłaby to jakaś wielka tragedia, ale 3 wrzesnia o 7 rano z Wrocławia wylot do Malty na GSOPa i miałem jechać na dowód osobisty :P

No i cóż piątek, urzędy otwarte do 14, rozpoczyna się moja krucjata urzędowa. Oczywiście paszportu bez dowodu wyrobić nie można, a dowód nie dojdzie na czas :P Nie wiem ile Pani w starostwie przepisów złamała, ale przyjęła mi w końcu zgłoszenie bez dowodu (chwała jej za to) i może uda się polecieć. Karty płatnicze zastrzeżone. Dowód na razie w banku zastrzeżony, w poniedziałek będzie zastrzeżony w urzędzie. Mam nadzieję, że nikt kredytu nie weźmie, ani telewizora na raty :P AHA.. moje zdjęcie w paszporcie robione na szybko wygląda mniej więcej tak:

Obrazek

Jakby ktoś znalazł brązowy portfel dajcie znać.

Awatar użytkownika
justnutsbaby
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: justnutsbaby » 24 sie 2013, 15:38

zloz wniosek o przyspieszenie wydania, mi ogarnali paszport w 4dni

drynk pisze:
justnutsbaby pisze:Vig to po prostu oplata za to zebys zagral flipa, jest kilku degenow na hs ktorzy tak robia, placa Ci zebys flipnal z nimi 5/10/20k.

To ma jakiś cel? Oprócz tego boskiego uczucia, że można kupić wszystko :>?

pure gambling, po prostu chca sobie flipnac i szukaja rega ktory za kilka% sie z nimi przeleci :D mega ev+ sprawa

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 24 sie 2013, 16:32

koczwi pisze:- MONETA (wartość okołó 70 000zł) :cry: :cry: :cry:

Nie chciałeś sprzedać to musiałam sama wziąć. Monetę zabieram, resztę odeślę na adres z dowodu :D

Awatar użytkownika
Partyzant
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Partyzant » 24 sie 2013, 17:23

Szfiecu pisze:
Partyzant pisze:Trza dalej ufać w moc amuletówi innych bałwochwalczyć dziadostw

http://www.usantidotum.com/baragivil

To jest dopiero moc. Jeśli ktoś nie wierzy i wyśmiewa takie tematy to proponuję przejść się do chłopa z tym, że wizyta będzie kosztowała przynajmniej rolla na NL10 ;)... skuteczność kolesia jest prawie 100%. Ogólnie mieszka/ł tam gdzie ja mieszkałem i nie raz i nie dwa widziałem kilku warszafskich celebrytów przychodzących po porady.

Sorry za trochę ot ;)

Najczystsza magia pod, neopogańskie mącicielstwa przez które człowiek sam zaprasza do siebie demony...

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”