Kuźnia sidebetów. Koczwi Blog.
- FarseerPL
- -#aktywny

-
koczwi
- -#VIP

- FarseerPL
- -#aktywny

- drynk
- LEGENDA

Ja wiem czy pełne tego słowa znaczenie jest w tej sytuacji wskazane... nieładnie tak do kolegi po fachu mówić "prosie". Chyba że ma wybitnie różową twarz i szerokie dziurki w nosie
. No dobra, bez podśmiechujków. Wyniki i stawki biją po oczach jak majowy grad! Wchodzę sobie czasem na PokerKings z nastawieniem "ciekawe kto tam znowu wyłapał monstrualnego bad beata" a tu blog kogoś, kto po przegranych 2k $ pisze zdawkowe "grrr". Jakby się dało kliknąć w "lubię to!" to masz mój głos.
Swoją drogą, jakby to nie stanowiło problemu, mógłbyś sprawdzić te wykresy z podziałem na dni tygodnia w sieci ongame dla CaptainVimes ? Najlepiej z samych sng.
Pozdrówki
. No dobra, bez podśmiechujków. Wyniki i stawki biją po oczach jak majowy grad! Wchodzę sobie czasem na PokerKings z nastawieniem "ciekawe kto tam znowu wyłapał monstrualnego bad beata" a tu blog kogoś, kto po przegranych 2k $ pisze zdawkowe "grrr". Jakby się dało kliknąć w "lubię to!" to masz mój głos.
Swoją drogą, jakby to nie stanowiło problemu, mógłbyś sprawdzić te wykresy z podziałem na dni tygodnia w sieci ongame dla CaptainVimes ? Najlepiej z samych sng.
Pozdrówki

-
koczwi
- -#VIP

-
koczwi
- -#VIP

Heh, mam coś niesamowitego do zakomunikowania, wczoraj wieczorem poszedłem sobie zrobić kolację i wyłączyłem softa, jak się dziś okazało zapomniałem się wczoraj wyrejestrować z SNG za 100$, jakimś nieziemskim zbiegiem okoliczności wchodzę dziś na pokerroom i wita mnie komunikat: gratulujemy, zająłeś 2gie miejsce w tym SnG i wygrałeś 180$ xD
- FarseerPL
- -#aktywny

- drynk
- LEGENDA

-
koczwi
- -#VIP

Tak, to był 6max superturbo xD Wg mojej teorii blindy musiały dojść do 500/1000 na bubblu, a wcześniej parę razy się pewnie z BB podwajałem. Ewentualnie goście się zaczęli lvlować i pushować jak pojeby, bo wiedzieli, że ten drugi nie może sprawdzić wide.
Kiedyś jak jeszcze grałem freerolle to też miałem podobną sytuację - zostało nas 7 osób w turnieju i miałem 3ci stack. Internet mi padł, a na następny dzień patrzę i 2gie miejsce xD
Kiedyś jak jeszcze grałem freerolle to też miałem podobną sytuację - zostało nas 7 osób w turnieju i miałem 3ci stack. Internet mi padł, a na następny dzień patrzę i 2gie miejsce xD
-
koczwi
- -#VIP

Kurde myślałem, że fakt moich jutrzejszych 4 kolokwiów zmotywuje mnie do nauki - niestety siedzę sobie o 3:21 nad laptopem i czytam blogi...
Za niedługo zacznę podsumowanie maja, ale nie mam motywacji bo to pierwszy miesiąc w tym roku na minus. I to duży minus. Poza tym nadchodzą ciężkie czasy...
Ok ogarnę coś fonetykę teraz i nawet nie kładę się spać bo się nie opłaca.
Byłbym zapomniał. Przesyłam teledysk mojego przyjaciela z liceum. Myślę, że to jeden z najlepszych utworów jakie znam - świetny instrumental i text. Na pewno trzeba promować takich ludzi jak on. Tym bardziej, że znacie się na muszyce, co już nieraz udowadnialiście na swoich blogach. Zasubskrybujcie się do kanału! Już wkrótce nowe utwory xD
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=I39cBcUzhJI[/youtube]
Pozdrawiam.
Za niedługo zacznę podsumowanie maja, ale nie mam motywacji bo to pierwszy miesiąc w tym roku na minus. I to duży minus. Poza tym nadchodzą ciężkie czasy...
Ok ogarnę coś fonetykę teraz i nawet nie kładę się spać bo się nie opłaca.
Byłbym zapomniał. Przesyłam teledysk mojego przyjaciela z liceum. Myślę, że to jeden z najlepszych utworów jakie znam - świetny instrumental i text. Na pewno trzeba promować takich ludzi jak on. Tym bardziej, że znacie się na muszyce, co już nieraz udowadnialiście na swoich blogach. Zasubskrybujcie się do kanału! Już wkrótce nowe utwory xD
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=I39cBcUzhJI[/youtube]
Pozdrawiam.
- RandomOne
- -#aktywny

- drynk
- LEGENDA

Z tymi kołami i siedzeniem na forum do rana, to brzmi bardzo znajomo
A co do kawałka - on to sam nagrywał i montował? Bo sądząc po braku fragmentów, w których byłaby widoczna perkusja, to jest doklejona z sampli - i strasznie sztywno brzmi na początku (jestem perkusistą i mam takie trochę zboczenie na tym punkcie)
. Ogólnie kawałek taki przyjemnie "wesoło brzmiący", ale może to kwestia innych upodobań muzycznych, może kwestia możliwości studyjnych, ale mojego grona "najlepszych utworów" nie powąchał
.
Aczkolwiek czuć, że gość wie co robi.
A co do kawałka - on to sam nagrywał i montował? Bo sądząc po braku fragmentów, w których byłaby widoczna perkusja, to jest doklejona z sampli - i strasznie sztywno brzmi na początku (jestem perkusistą i mam takie trochę zboczenie na tym punkcie)
Aczkolwiek czuć, że gość wie co robi.
-
koczwi
- -#VIP

- FarseerPL
- -#aktywny

Ja dorzucę swoje 3 grosze piosenka jak dla mnie swietna, taka chillouterska. Co sie zas tyczy spraw pokerowych to 3maj głowe do góry na pewno bedzie lepiej, ale komu jak komu ale Tobie nie trzeba nadmieniac o swingach i wariancji pokerowej a tym bardziej jak sobie z nimi radzic. Piątka
PS: w czerwcu juz bankowo ogarne chłopaków z krowoderskiej na cash i whisky
PSS: w Tesco w galeri bochenskiej ballantines 63 zł za LITR

PS: w czerwcu juz bankowo ogarne chłopaków z krowoderskiej na cash i whisky
PSS: w Tesco w galeri bochenskiej ballantines 63 zł za LITR
-
koczwi
- -#VIP

FarseerPL pisze:PSS: w Tesco w galeri bochenskiej ballantines 63 zł za LITR
Jakoś miesiąc temu był za 57zł, to kupiłem 3 litry i jeszcze 1L się chyba ostał za szafką.
Narazie nie robię podsumowania bo nie mogę się dostać do mojego Holdem managera, a tam z 10K rąk na NL100 i dokładnie nie wiem jaki wynik.
- drynk
- LEGENDA

koczwi pisze:Oczywiście każdy ma swoje upodobania muzyczne - Ciebie podobałaby się solówka bębnach, a mi na gitarze.
Nie nie, granie na gitarze, też nie jest mi obce, bo mój sfatygowany Aster Defil (z tego co się orientuje to stara polska produkcja) czasami jest odkurzany jak go wyciągnę zza łóżka
. Także to nie jest tak, że nie ma ostrego naparzania w bębny, to jest słabo. Z resztą nie powiedziałem że jest słabo. Ale odnośnie solówki - o ile technicznie fajno, o tyle brzmieniowo brakuje jej kopyta. Za mało głębi w samej solówce, nie jest dostatecznie wyeksponowana, ale to rzecz jasna subiektywne odczucia. Jak ktoś komponuje kawałek, to wie czego od niego oczekuje. Czasami to wychodzi poza jakieś ramy - w dobrą lub w mniej dobrą stronę. To już kwestie indywidualne, czy ktoś doda trochę piasku do przestera, czy jednak zagra clear, albo z lekkim chorusem.-
koczwi
- -#VIP

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=e4KOCMN7kdQ[/youtube]
Kolejna piosenka mojego kolegi. Tym razem uczestniczy w konkursie. Narazie 7 miejsce, płatnych 5. Pierwsze 12K$ + promowanie w internecie. Można głosować codziennie na http://yobi.tv:8181/yobising/contestants/top jeśli komuś się spodoba
(wcześniej potrzeba poświęcić 2 minuty na rejestrację)
PEACE i dzięki.
Kolejna piosenka mojego kolegi. Tym razem uczestniczy w konkursie. Narazie 7 miejsce, płatnych 5. Pierwsze 12K$ + promowanie w internecie. Można głosować codziennie na http://yobi.tv:8181/yobising/contestants/top jeśli komuś się spodoba
PEACE i dzięki.
-
koczwi
- -#VIP

Mały update z HESOPa:
Dzień 0:
turniej piłkarski - drużyna pokerkings nie wystawiła składu więc na doczepkę byłem w drużynie z Bochni. Niestety nie zagrałem ani minuty w dwóch jedynych meczach naszego składu, ale to z mojej decyzji, bo nie chciałem im przeszkadzać w grze
Turniej 500Kc 1rebuy - gra tight - bez historii, pomimo ciekawego poziomu, który reprezentowali gracze. Skonczyłem na 14 miejscu na około 50(?)?) graczy
Dzień 1A: Main event: Nawet ciekawy turniej, grałem na 3 stolikach. Pięknie się na początku nabudowałem, ale niestety straciłem ponad pół stacka z over parą, której jak ostatni donk nie potrafiłem zrzucić. Później wróciłem do średniego stacka, ale moje JJ vs KTs przegrało AI preflop. Później 2 limpy do mnie i na BB dostaje Q5o na 11 BB
Cash + 5000Kc
Turniej all in or fold skonczyłem na 4tym miejscu (45??? graczy) i udało się zająć miejsce płatne za 1700KC
Byłem świadkiem niesamowitej cashówki na blindach 50/100Kc Obywatel, kmpk, żuber, Lego, jakiś black member spam, grubson i kilku przypadkowych czechów. W pewnym momencie niektórzy gracze siedzieli na 1000BB deep. Niesamowite akcje - 5bet blefy na turnie
A z wieści pozapokerowych to jakieś donki życiowe rozjebały szybę w samochodzie cyfry i ukradły GPSa : (
Dzień 0:
turniej piłkarski - drużyna pokerkings nie wystawiła składu więc na doczepkę byłem w drużynie z Bochni. Niestety nie zagrałem ani minuty w dwóch jedynych meczach naszego składu, ale to z mojej decyzji, bo nie chciałem im przeszkadzać w grze
Turniej 500Kc 1rebuy - gra tight - bez historii, pomimo ciekawego poziomu, który reprezentowali gracze. Skonczyłem na 14 miejscu na około 50(?)?) graczy
Dzień 1A: Main event: Nawet ciekawy turniej, grałem na 3 stolikach. Pięknie się na początku nabudowałem, ale niestety straciłem ponad pół stacka z over parą, której jak ostatni donk nie potrafiłem zrzucić. Później wróciłem do średniego stacka, ale moje JJ vs KTs przegrało AI preflop. Później 2 limpy do mnie i na BB dostaje Q5o na 11 BB
Cash + 5000Kc
Turniej all in or fold skonczyłem na 4tym miejscu (45??? graczy) i udało się zająć miejsce płatne za 1700KC
Byłem świadkiem niesamowitej cashówki na blindach 50/100Kc Obywatel, kmpk, żuber, Lego, jakiś black member spam, grubson i kilku przypadkowych czechów. W pewnym momencie niektórzy gracze siedzieli na 1000BB deep. Niesamowite akcje - 5bet blefy na turnie
A z wieści pozapokerowych to jakieś donki życiowe rozjebały szybę w samochodzie cyfry i ukradły GPSa : (
- cyfra
- -#aktywny

koczwi pisze:A z wieści pozapokerowych to jakieś donki życiowe rozjebały szybę w samochodzie cyfry i ukradły GPSa : (
No fakt, ze lekki niefart:
Najpierw przerwali turniej pilkarski, na ktory sie mocno nastawialem, pozniej szybka i GPS, a teraz wylatuje z turnieju: all-in pre flop
rywal sprawdza i pokazuje
flop:
i koniec imprezy :/
Atakuje na cashu

-
koczwi
- -#VIP

-
koczwi
- -#VIP

PODSUMOWANIE ROKU 2011.
Ciężko ogarnąć cały rok w jednym zwięzłym poście – wiem jedno następny rok będzie lepszy xD
Zeszły rok oznaczał dla mnie dużo eksperymentów, zmian i nauki. Grałem w każdą z odmian Holdema MTT 0-300$, SnG superturbo i MTT 15-100$, Cash NL50-NL600 live i online.
Profity w tym roku pochodzą głównie z pierwszej jego części. Mocny grind MTT i SnG popłaca, ale jest całkowicie wyczerpujący organizm i ducha.
+400averageBI MTT (nie licząc Full Tilta) przy ABI 26$ ROI 68%
+250averageBI SnG przy ABI 38$ ROI 5%
Od października próbuję zdziałać coś na polu Cash, ale idzie na razie „na zero”. Za mało samodyscypliny i oddania grze. Poker uczy pokory.
Sporo jeździłem po świecie – najpierw DSO w Hiszpanii, 2 hesopy (Wiedeń i Ostrava), DSO Malta. Bez wyników, ale wyjazdy nigdy na minus za pomocą cashówek xD
ROK 2012?
W zasięgu jest wszystko
NL1000? Tryumf w dużym turnieju LIVE? Czemu nie? Wiem, że mnie na to stać , Motywacja i samodyscyplina kluczem do sukcesu!
W te wakacje mam bardzo ambitny plan przemierzyć Europę wzdłuż i wszerz, praktycznie nie wracając do Polski. W rollu online zostawię tylko 50BI na limity jakie będę grał i jedziemy. Należy wygrać tylko kilkanaście satelit na różne europejskie turnieje i utrzymywać się z gier Cash. Easy peasy. UKIPT EMOP DSO HESOP UO Eureka Estrellas GSOP PPT IPT. Coś pominąłem xD? Większość z tych turniejów jeszcze nie ma ogłoszonego rozkładu jazdy, ale już czekam na drugą końcówkę czerwca i wylatuję.
Ale teraz trzeba przysiąść do nauki na studia i brać się za ostrą grę.
Motto na przyszły rok:
Ciężko ogarnąć cały rok w jednym zwięzłym poście – wiem jedno następny rok będzie lepszy xD
Zeszły rok oznaczał dla mnie dużo eksperymentów, zmian i nauki. Grałem w każdą z odmian Holdema MTT 0-300$, SnG superturbo i MTT 15-100$, Cash NL50-NL600 live i online.
Profity w tym roku pochodzą głównie z pierwszej jego części. Mocny grind MTT i SnG popłaca, ale jest całkowicie wyczerpujący organizm i ducha.
+400averageBI MTT (nie licząc Full Tilta) przy ABI 26$ ROI 68%
+250averageBI SnG przy ABI 38$ ROI 5%
Od października próbuję zdziałać coś na polu Cash, ale idzie na razie „na zero”. Za mało samodyscypliny i oddania grze. Poker uczy pokory.
Sporo jeździłem po świecie – najpierw DSO w Hiszpanii, 2 hesopy (Wiedeń i Ostrava), DSO Malta. Bez wyników, ale wyjazdy nigdy na minus za pomocą cashówek xD
ROK 2012?
W zasięgu jest wszystko
NL1000? Tryumf w dużym turnieju LIVE? Czemu nie? Wiem, że mnie na to stać , Motywacja i samodyscyplina kluczem do sukcesu!
W te wakacje mam bardzo ambitny plan przemierzyć Europę wzdłuż i wszerz, praktycznie nie wracając do Polski. W rollu online zostawię tylko 50BI na limity jakie będę grał i jedziemy. Należy wygrać tylko kilkanaście satelit na różne europejskie turnieje i utrzymywać się z gier Cash. Easy peasy. UKIPT EMOP DSO HESOP UO Eureka Estrellas GSOP PPT IPT. Coś pominąłem xD? Większość z tych turniejów jeszcze nie ma ogłoszonego rozkładu jazdy, ale już czekam na drugą końcówkę czerwca i wylatuję.
Ale teraz trzeba przysiąść do nauki na studia i brać się za ostrą grę.
Motto na przyszły rok:
. - RobmafGraj i żyj tak, abyś każdego dnia mógł stwierdzić, że jesteś lepszy niż byłeś wczoraj
-
koczwi
- -#VIP

-
koczwi
- -#VIP

Knock knock, is anybody here?
Chwila wolnego czasu, to może coś skrobnę.
Już wiem, że 2013 to będzie niesamowity rok dla nas wszystkich. W końcu całe życie się na niego przygotowaliśmy
2013 zacząłem wyśmienicie w kwestii pokera. Gram sobie MTT na PS, FTP, Microgaming, Cake, 888poker i ongame. Dzięki niezłej selekcji turniejów i osiągnąłem w 2013 już taki profit jak w połowie 2012
Poza tym to ostatnio zacząłem trenować squasha i ten sport mi leży jak mało który. A co mi tam, przyjmuję z każdym z forum powyżej 100 postów, (oprócz piotrkanowego) beta o obiad w dobrej restauracji jeśli ktoś mnie pokona xD
2013:
- dominacja w MTT online
- pierwszy milion
- drugi milion
Aha, wygrałem pakiet na unibet-brak-polskiej-licencji! open kopenhaga
, zapraszam do satelit, bo dawno takiego słabego poziomu nie widziałem
Anyway.... mam nadzieję, że u was też wszystko ok. Pozdrawiam, Idę trenować
Chwila wolnego czasu, to może coś skrobnę.
Już wiem, że 2013 to będzie niesamowity rok dla nas wszystkich. W końcu całe życie się na niego przygotowaliśmy
2013 zacząłem wyśmienicie w kwestii pokera. Gram sobie MTT na PS, FTP, Microgaming, Cake, 888poker i ongame. Dzięki niezłej selekcji turniejów i osiągnąłem w 2013 już taki profit jak w połowie 2012
Poza tym to ostatnio zacząłem trenować squasha i ten sport mi leży jak mało który. A co mi tam, przyjmuję z każdym z forum powyżej 100 postów, (oprócz piotrkanowego) beta o obiad w dobrej restauracji jeśli ktoś mnie pokona xD
2013:
- dominacja w MTT online
- pierwszy milion
- drugi milion
Aha, wygrałem pakiet na unibet-brak-polskiej-licencji! open kopenhaga
Anyway.... mam nadzieję, że u was też wszystko ok. Pozdrawiam, Idę trenować
Wróć do „Mój pokerowy mini blog”