Witam!
Wczoraj z kumplami graliśmy w texas hold'em i zaszła następująca sytuacja. Po river okazało się, że na stole leży kolor składający się z : Asa,Waleta, 7, 6 i 2 KIER. Ja miałem w ręce Króla oraz 3 KIER, zaś mój kolega asa i chyba 5 trefl. Kto wygrywa w tym przypadku? Ja gdyż mam króla i wraz z moim królem mam najsilniejszą rękę czy może jest podział? Wszyscy moi koledzy uparli się, że pula jest do podziału, bo grają na PokerStars-nielegalny-w-PL! i tam niby pula jest do podziału w ww. sytuacji, zaś ja uważam, że to ja miałem rację.
Proszę o wyjaśnienie.
Który kolor silniejszy?
Czarosniq pisze:Asa,Waleta, 7, 6 i 2 KIER. Ja miałem w ręce Króla oraz 3 KIER, zaś mój kolega asa i chyba 5 trefl.
Trochę nie jasno napisane, na stole leżało 5 kierów (Ah,Jh,7h,6h,2h) a Twój kolega miał A5 ale bez kiera? Ty zaś miałeś Kx + 3kier?
To jest proste do wytłumaczenia, jak masz jakąś niespójną sytuacje jak gracie na żywo i nie dadzą się przekonać, karzesz upartemu oponentowi wybrać jego najmocniejszy 5-kartowy układ kart, po czym wybierasz Ty swój układ. Wtedy jasno ma pokazane kto wygrywa po czym zamyka się w sobie i idzie w kąt

W tej sytuacji gostek patrzy na board oraz swoje karty i wybiera:
flush AJ762
A ty wybierasz:
flush AJ763
więc masz lepszy układ, po czym z bananem zwijasz pulę

-
- -#zwykly
Ja jak zaczynałem grać w poker to na party-brak-polskiej-licencji! poker miałęm sytuacje w której dałbym sobie rękę uciąć że kolor jest mocniejszy od króla.Chodziło oczywiście o pule główną i pule poboczne.Jeszcze spotkało mnie kilka dziwnych sytuacje m.in mb i bwin-brak-polskiej-licencji!
Ale jak Ty uznaje temat za wyczerpany i dalej nie ciągnijmy wątku
Ale jak Ty uznaje temat za wyczerpany i dalej nie ciągnijmy wątku