Albert pisze:Tym razem spadły ci dwa kara na turnie i flopie, ale nie miałeś pojęcia, że tak będzie. Wystarczyło, że 4 spada w innym kolorze i dojeżdża cię gracz z wymienionymi rękoma.
4 była na riverze... Turn jest korzystny i w tym momencie już jest kasa w plecy po wejściu na turn.
Błąd ciągłości logicznej. Mówisz, że czwarty karo spadnie w innym kolorze. Jak to możliwe? (czwarta karta spada na turnie!).
Raczej twoje zmęczenie lub (mam nadzieję, że to pierwsze; w razie czego bez obrazy) częściowa nieznajomość naszego języka. ;p
Gdyby chodziło o numer karty, musiałbym użyć przynajmniej zwrotu "4.", co oznaczałoby w tym wypadku "czwarta", ale najprawdopodobniej użyłbym "4. karta". Tutaj użyłem zwykłej liczby, czyli chodziło mi o 4 na turnie. Teraz już wystarczająco rozwinąłem.

Loncik pisze:Ale koledze TR08 ewidentnie nie chodzi o czwartą kartę, tyko o 4d, która spadła na riverze, a mogła spaść w innym kolorze

Bingo. Znaczy ktoś mnie zrozumiał.

Nie jest kasa w plecy na turnie, policz pot oddsy.
Poprzez "kasa w plecy" miałem na myśli konieczność foldowania przy niekorzystnym riverze(choćby ta wspomniana czwórka w innym kolorze) i tym samym utratę kasy z turna. Tak tylko wyjaśniam. Co do odsów się nie kłócę(nawet nie sprawdzam), bo jestem donkiem numer dwa na forum(wiadomo za kim). ;p
Gdyby podbił więcej, analizowalibyśmy zupełnie inne rozdanie. Równie dobrze możesz pozamieniać karty i gdybać, co by było

Stąd mója pierwsza wiadomość i późniejsze podkreślenie, że dalszy post to tylko gdybania. Na swoją obronę, autor sam mnie do nich zachęcił.
Jeśli celem jest wciągnięcie więcej niż jednego gracza i zgarnięcie większej puli, to po podbiciu utg+1, co nie będzie przecież wrzucał kilku $, tylko np. z 2BB więcej.
Mam wrażenie, że brakuje tu części zdania ^^ A dokładniej po: "utg+1". A w ogóle fajnie jakbyś to przetłumaczył na język polski haha

Nic nie brakuje(chociaż im dłużej myślę, tym bardziej wydaje mi się, że po "to" powinien być jeszcze jeden przecinek - występuje po nim zdanie wtrącone). Tam po drugim przecinku jest CO(cut off bodajże?), a nie zwykły wyraz "co". Może to pomoże.
Przetłumaczył, hmm. Napiszę to w inny sposób. ;p
1. CO chce, by weszło kilku graczy i przy okazji jak najwięcej ugrać
2. przed nim zdążył podbić UTG+1
3. jeśli CO chce spełnić początkowe założenia, nie wrzuci od razu kilku $, tylko np. 2BB więcej, niż podbił UTG+1
Do tego się sprowadza tamto zdanie.

mara100 pisze:TR08 pisze: gdyby byli ogarnięci(nie zwróciłem uwagi na stawki, chodziło mi raczej o samo zachowanie),
To co analizujesz jeżeli nie patrzysz na stawki? Zostaw analizy rozdań tym, co się na nich znają i umieją to robić!
Mea culpa, Padre. Tylko słowo i już znikam/siedzę cicho. Myślałem, że w ten sposób i ja się czegoś nauczę, i osoby czytające tych, co mnie poprawią. Zawsze mogą wyjść jakieś elementy, które normalnie by pozostały "w ciemności". A może czasem i mi udałoby się napisać coś mundrego. ;p