KQs NL16

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
brzeszczot
-#pretendent
-#pretendent

KQs NL16

Postautor: brzeszczot » 14 kwie 2013, 21:06

Grabbed byHoldem Manager
NL Holdem $0.16(BB) Replayer
SB ($7.08)
BB ($17.75)
UTG ($29.53)
UTG+1 ($10.02)
UTG+2 ($16)
CO ($16.14)
Hero ($16)

Dealt to Hero Q:diamond: K:diamond:

fold, UTG+1 raises to $0.32, fold, CO raises to $0.48, Hero calls $0.48, SB calls $0.40, fold, UTG+1 calls $0.16

FLOP ($2.08) T:diamond: 3:club: 4:spade:

SB checks, UTG+1 checks, CO checks, Hero checks

TURN ($2.08) T:diamond: 3:club: 4:spade: A:diamond:

SB bets $0.16, UTG+1 calls $0.16, CO raises to $0.80, Hero calls $0.80, SB folds, UTG+1 calls $0.64

RIVER ($4.64) T:diamond: 3:club: 4:spade: A:diamond: 4:diamond:

UTG+1 checks, CO checks, Hero bets $2.72, UTG+1 folds, CO calls $2.72

Dwóch fiszy w rozdaniu, CO w miarę ogarnia, gra jakieś 18/14 po 100 rękach

Turn - chyba call jest OK, wiem, że UTG może zagrać raise, ale fisza będzie skłonna callować.

Nie wiem na co obstawić CO-ffa. Najbardziej widzę u niego jakiegoś średniego/słabego asa i dałem mu szansę na sprawdzenie

Awatar użytkownika
TR08
-#VIP
-#VIP

Postautor: TR08 » 15 kwie 2013, 13:28

Mieszane uczucia co do tego zagrania po flopie, ale skoro piszesz, że fishe, to check był chyba najbezpieczniejszy. Też bym tak zagrał. Gdyby podbijali, fold od ręki. Turn zachęcający i przy takim podbiciu też sprawdzam. Przy większym by mnie pewnie wyrzucił. Reszta to już historia. ;p

brzeszczot
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: brzeszczot » 15 kwie 2013, 18:08

Czyli że jakby to nie były fisze, to widzisz inną opcję jak check flop?

Czy chodzi Ci o to że jakby to były Regi, to fold pre?

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 15 kwie 2013, 18:14

dobrze wszystko jest

Awatar użytkownika
TR08
-#VIP
-#VIP

Postautor: TR08 » 15 kwie 2013, 20:08

Czyli że jakby to nie były fisze, to widzisz inną opcję jak check flop?

Czy chodzi Ci o to że jakby to były Regi, to fold pre?

Gdybyś grał przeciwko ogarniętym graczom, łatwiej byłoby wepchnąć blef - nie byłoby głupich checków z ich strony. ;p

Ale jeśli chodzi o fold pre, nie byłby jakąś zbrodnią przy takim przebiciu ze strony prosów, a w zasadzie to byłby nawet dobry ruch. Jeśli gracz z wyższej pułki robi ci coś takiego, to zapewne ma jakąś parę na łapie albo wysoki układ typu AK. Tym razem spadły ci dwa kara na turnie i flopie, ale nie miałeś pojęcia, że tak będzie. Wystarczyło, że 4 spada w innym kolorze i dojeżdża cię gracz z wymienionymi rękoma. Chyba całkiem logiczne rozumowanie, nie? ;p
Zawsze można poczekać na inną sytuację, gdy wróg szarżuje(zwłaszcza, że kasy nie tracisz). No ale to było odnośnie gry vs ogarniętym graczom. ;D[/quote]

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 15 kwie 2013, 20:13

Jeśli gracz z wyższej pułki robi ci coś takiego, to zapewne ma jakąś parę na łapie albo wysoki układ typu AK

UTG+1 raises to $0.32, fold, CO raises to $0.48

Rozumiem, że gracze z wyższej pułki robią reraise 1bb?

Tym razem spadły ci dwa kara na turnie i flopie, ale nie miałeś pojęcia, że tak będzie. Wystarczyło, że 4 spada w innym kolorze i dojeżdża cię gracz z wymienionymi rękoma.

LOL, jak spada zły turn to przecież nikt siłą pieniędzy z Hero nie wyciągnie :shock:

Awatar użytkownika
TR08
-#VIP
-#VIP

Postautor: TR08 » 15 kwie 2013, 20:30

LOL, jak spada zły turn to przecież nikt siłą pieniędzy z Hero nie wyciągnie :shock:

4 była na riverze... Turn jest korzystny i w tym momencie już jest kasa w plecy po wejściu na turn.
Rozumiem, że gracze z wyższej pułki robią reraise 1bb?

Jak już było ustalone, ci do takich nie należą, więc to pytanie zbędne. Napisałem wcześniej, odnośnie tej sytuacji, a ostatnia wiadomość była jedynie gdybaniem(którego chciał autor) nad sytuacją, gdyby byli ogarnięci(nie zwróciłem uwagi na stawki, chodziło mi raczej o samo zachowanie), a wtedy pewnie ten drugi by podbił więcej, aczkolwiek czemu by nie... Jeśli celem jest wciągnięcie więcej niż jednego gracza i zgarnięcie większej puli, to po podbiciu utg+1, co nie będzie przecież wrzucał kilku $, tylko np. z 2BB więcej.[/quote]

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 15 kwie 2013, 20:45

TR08 pisze: gdyby byli ogarnięci(nie zwróciłem uwagi na stawki, chodziło mi raczej o samo zachowanie),

To co analizujesz jeżeli nie patrzysz na stawki? Zostaw analizy rozdań tym, co się na nich znają i umieją to robić!

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 15 kwie 2013, 20:48

mara100 pisze:To co analizujesz jeżeli nie patrzysz na stawki? Zostaw analizy rozdań tym, co się na nich znają i umieją to robić!

Bez przesady :D
każdy ma prawo wypowiadać się na dany temat :D każda analiza jest potrzebna :D

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 15 kwie 2013, 20:52

knoperss pisze:Bez przesady
każdy ma prawo wypowiadać się na dany temat każda analiza jest potrzebna

To była rada, ale zrobi jak będzie uważał ;) Z drugiej strony jak czuje temat....

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 15 kwie 2013, 21:26

Tym razem spadły ci dwa kara na turnie i flopie, ale nie miałeś pojęcia, że tak będzie. Wystarczyło, że 4 spada w innym kolorze i dojeżdża cię gracz z wymienionymi rękoma.

4 była na riverze... Turn jest korzystny i w tym momencie już jest kasa w plecy po wejściu na turn.

Błąd ciągłości logicznej. Mówisz, że czwarty karo spadnie w innym kolorze. Jak to możliwe? (czwarta karta spada na turnie!).

Nie jest kasa w plecy na turnie, policz pot oddsy.

a wtedy pewnie ten drugi by podbił więcej, aczkolwiek czemu by nie...

Gdyby podbił więcej, analizowalibyśmy zupełnie inne rozdanie. Równie dobrze możesz pozamieniać karty i gdybać, co by było ;)

Jeśli celem jest wciągnięcie więcej niż jednego gracza i zgarnięcie większej puli, to po podbiciu utg+1, co nie będzie przecież wrzucał kilku $, tylko np. z 2BB więcej.

Mam wrażenie, że brakuje tu części zdania ^^ A dokładniej po: "utg+1". A w ogóle fajnie jakbyś to przetłumaczył na język polski haha :twisted:

Chyba wiem, o co ci chodzi. Masz na myśli sytuację, kiedy MP trzybetuje gracza na UTG normalnym sizingiem. Ale wtedy z KQ jest easy muck i koniec analizy ^^ Nieważne, czy MP to ogarnięty, pro, wymiatacz, czy fish ^^

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 15 kwie 2013, 22:06

Albert, ty se jaja robisz? Czy głowa Cię dzisiaj boli :mrgreen: Do analizy mieszać się nie Wam nie będę.. chyba że z pytaniem. Ale koledze TR08 ewidentnie nie chodzi o czwartą kartę, tyko o 4d, która spadła na riverze, a mogła spaść w innym kolorze :)

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 15 kwie 2013, 23:25

brzeszczot pisze:Dwóch fiszy w rozdaniu, CO w miarę ogarnia, gra jakieś 18/14 po 100 rękach

Turn - chyba call jest OK, wiem, że UTG może zagrać raise, ale fisza będzie skłonna callować.

Nie wiem na co obstawić CO-ffa. Najbardziej widzę u niego jakiegoś średniego/słabego asa i dałem mu szansę na sprawdzenie

flop ok,

turn gram call, jest spora szansa że któryś z dwóch jeszcze dołoży, nie widzę value w raisowaniu w tym spocie. Outów masz w cholerę, w razie trafienia swojego układu dostaniesz value od większości asów.

river po 2 checkach musisz uderzyć, ponad połowa pota jest ok, ja bym tutaj nawet spróbował 2/3 - CO musi coś tam mieć, skoro raisował turn. Spokojnie trzyma tam jakieś AJ+, którego nie cbetował w 4wayu na niskim flopie, ale na turnie daje wyraźnie do zrozumienia, że ma tego asa ;)

Awatar użytkownika
TR08
-#VIP
-#VIP

Postautor: TR08 » 16 kwie 2013, 01:35

Albert pisze:

Błąd ciągłości logicznej. Mówisz, że czwarty karo spadnie w innym kolorze. Jak to możliwe? (czwarta karta spada na turnie!).

Raczej twoje zmęczenie lub (mam nadzieję, że to pierwsze; w razie czego bez obrazy) częściowa nieznajomość naszego języka. ;p
Gdyby chodziło o numer karty, musiałbym użyć przynajmniej zwrotu "4.", co oznaczałoby w tym wypadku "czwarta", ale najprawdopodobniej użyłbym "4. karta". Tutaj użyłem zwykłej liczby, czyli chodziło mi o 4 na turnie. Teraz już wystarczająco rozwinąłem. :)
Loncik pisze:Ale koledze TR08 ewidentnie nie chodzi o czwartą kartę, tyko o 4d, która spadła na riverze, a mogła spaść w innym kolorze :)

Bingo. Znaczy ktoś mnie zrozumiał. :D

Nie jest kasa w plecy na turnie, policz pot oddsy.

Poprzez "kasa w plecy" miałem na myśli konieczność foldowania przy niekorzystnym riverze(choćby ta wspomniana czwórka w innym kolorze) i tym samym utratę kasy z turna. Tak tylko wyjaśniam. Co do odsów się nie kłócę(nawet nie sprawdzam), bo jestem donkiem numer dwa na forum(wiadomo za kim). ;p

Gdyby podbił więcej, analizowalibyśmy zupełnie inne rozdanie. Równie dobrze możesz pozamieniać karty i gdybać, co by było ;)

Stąd mója pierwsza wiadomość i późniejsze podkreślenie, że dalszy post to tylko gdybania. Na swoją obronę, autor sam mnie do nich zachęcił.

Jeśli celem jest wciągnięcie więcej niż jednego gracza i zgarnięcie większej puli, to po podbiciu utg+1, co nie będzie przecież wrzucał kilku $, tylko np. z 2BB więcej.

Mam wrażenie, że brakuje tu części zdania ^^ A dokładniej po: "utg+1". A w ogóle fajnie jakbyś to przetłumaczył na język polski haha :twisted:

Nic nie brakuje(chociaż im dłużej myślę, tym bardziej wydaje mi się, że po "to" powinien być jeszcze jeden przecinek - występuje po nim zdanie wtrącone). Tam po drugim przecinku jest CO(cut off bodajże?), a nie zwykły wyraz "co". Może to pomoże.
Przetłumaczył, hmm. Napiszę to w inny sposób. ;p
1. CO chce, by weszło kilku graczy i przy okazji jak najwięcej ugrać
2. przed nim zdążył podbić UTG+1
3. jeśli CO chce spełnić początkowe założenia, nie wrzuci od razu kilku $, tylko np. 2BB więcej, niż podbił UTG+1
Do tego się sprowadza tamto zdanie. :)

mara100 pisze:
TR08 pisze: gdyby byli ogarnięci(nie zwróciłem uwagi na stawki, chodziło mi raczej o samo zachowanie),

To co analizujesz jeżeli nie patrzysz na stawki? Zostaw analizy rozdań tym, co się na nich znają i umieją to robić!

Mea culpa, Padre. Tylko słowo i już znikam/siedzę cicho. Myślałem, że w ten sposób i ja się czegoś nauczę, i osoby czytające tych, co mnie poprawią. Zawsze mogą wyjść jakieś elementy, które normalnie by pozostały "w ciemności". A może czasem i mi udałoby się napisać coś mundrego. ;p

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 16 kwie 2013, 02:35

Tutaj użyłem zwykłej liczby, czyli chodziło mi o 4 na turnie.

Ale na turnie nie ma czwórki :D

Poprzez "kasa w plecy" miałem na myśli konieczność foldowania przy niekorzystnym riverze

Ok, ale decyzja +ev na flopie nie oznacza, że stanie się -ev na niekorzystnym turnie. Decyzje podejmujemy na podstawie dostępnych informacji. Call na turn był +ev i nieważne jaki river spadnie. Decyzja na ostatniej uliczce pozostaje otwarta i może być + lub - ev :D Pieniądze w puli już nie należą do graczy i nie można myśleć, że cokolwiek się traci.

Tam po drugim przecinku jest CO

OMG, sorry, kolego :D Nie chciałem cię urazić - po prostu skróty piszesz inaczej niż ja i stąd te nieporozumienia :D Sorry jeszcze raz.

Awatar użytkownika
TR08
-#VIP
-#VIP

Postautor: TR08 » 16 kwie 2013, 09:26

Albert pisze:
Tutaj użyłem zwykłej liczby, czyli chodziło mi o 4 na turnie.

Ale na turnie nie ma czwórki :D

Tfu, teraz to już moje zmęczenie. Za długo siedziałem przed kodem. Podmień w tym zdaniu turn na river i wszystko gra. ;p

Poprzez "kasa w plecy" miałem na myśli konieczność foldowania przy niekorzystnym riverze
[

Ok, ale decyzja +ev na flopie nie oznacza, że stanie się -ev na niekorzystnym turnie. Decyzje podejmujemy na podstawie dostępnych informacji. Call na turn był +ev i nieważne jaki river spadnie. Decyzja na ostatniej uliczce pozostaje otwarta i może być + lub - ev :D Pieniądze w puli już nie należą do graczy i nie można myśleć, że cokolwiek się traci.

No tak. Patrzyłem na to pod kątem przewidywania możliwych sytuacji. Na bieżąco był do przodu.
Ja tam zawsze do zakończenia rozdania myślę o nich, jak o swoich. ;p

Tam po drugim przecinku jest CO

OMG, sorry, kolego :D Nie chciałem cię urazić - po prostu skróty piszesz inaczej niż ja i stąd te nieporozumienia :D Sorry jeszcze raz.

Tak sądziłem, że to kwestia tego CO. Zazwyczaj piszę takie skróty wielkimi, ale wczoraj byłem z doskoku z cpp i już mi się literki czworzyły przed oczyma. ;D

brzeszczot
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: brzeszczot » 16 kwie 2013, 15:38

Koledzy, po co te spiny?

"głupi nie zauważy, a mądry nie zapyta"

Dzięki za analizy i zainteresowanie tematem! Autor wątku jest wdzięczny za polemikę w wypadku "co by było, gdyby to byli dobrzy gracze". Fakt, gdyby byli, to pewnie bym pasował preflop, bo bym nie dostał 3beta w wysokości 0.48$ i w ogóle inaczej by się to potoczyło, o czym nie musimy rozmawiać.

Rozdanie wygrałem, aczkolwiek zdziwiłem się mocno w momencie gdy kolega pokazał mi QQ

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 16 kwie 2013, 17:31

brzeszczot pisze:Koledzy, po co te spiny?

Jakie spiny? Jak na standardy spin na forum, to jest polemika dwóch kulturalnych facetów :smile:

brzeszczot pisze:Rozdanie wygrałem, aczkolwiek zdziwiłem się mocno w momencie gdy kolega pokazał mi QQ

Dlaczego? Miniraise (1bb do minibetu) preflop to standard rozgrywania monsterów przez osła. Flopa nie cbetuje, bo przecież ma zajebistą overparę i wypłoszy wszystkich z rozdania. On tu wręcz "MUSI" zagrać slowplay, bo nie byłby sobą. Turn spada as i doncur stwierdza: "no nie, kurwa, co za rigged soft! zawsze jak mam QQ to spadnie A na turnie... może ich spróbuje wyrzucić z rozdania i zagram raise po donkbecie i callu - to przecież świetna linia i ukrywam siłę swojej ręki!". River to kolejna karta która mu nie pomaga, no ale przecież ma QQ, więc nie może wyrzucić, bo tyle czasu czekał na tę rękę grając ten przeklęty jeden stolik, na którym nic mu nigdy nie dochodzi!.

No i to tak pokrótce.

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 16 kwie 2013, 17:53

Dryniu masz cudne przeżycia ;) :twisted:

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 16 kwie 2013, 19:18

brzeszczot pisze:Rozdanie wygrałem, aczkolwiek zdziwiłem się mocno w momencie gdy kolega pokazał mi QQ

QQ? może myślał, że skoro był agresorem preflop, to pula sama się za niego zbuduje gdzies później :D villain popełnił jakies 12 błędów w jednym rozdaniu, ode mnie najbardziej fioletowa notka jak się da ;)

Awatar użytkownika
TR08
-#VIP
-#VIP

Postautor: TR08 » 16 kwie 2013, 19:48

drynk pisze:
brzeszczot pisze:Koledzy, po co te spiny?

Jakie spiny? Jak na standardy spin na forum, to jest polemika dwóch kulturalnych facetów :smile:

Ja też raczej odebrałem to jako dyskusję. Momentami szło się nawet uśmiechnąć. ;p
Jeśli była spina, to przegapiłem. Cholera. :/

Wróć do „Cash full ring”