[SH]KQ

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

[SH]KQ

Postautor: barthek » 29 mar 2008, 22:48

ocencie prosze to rozdanie.. gralem 3rolla z (nazwa turka) na esp.. troche szkoda jako ze to bylo juz final table a ja przez dlugi czas bylem cheap leaderem..
wedlug mnie wejscie w all-in pierwszego bylo oczywiste.. bet na flope w wysokosci puli b. dobre zagranie (koles sie mocno zastanawial), niestety trafilem na kolesia, ktory mial drawa do flusha, asa na reku i jeszcze parke 6 z flopa - duzo przeslanek aby wejsc ;/ all-in na turnie to juz moj blad.. probowalem ratowac swoja reke, ale jak widac nieskutecznie :) a jak wy myslicie?

***** Hand 1017389146 *****
400.00/800.00 Texas Hold'em (No Limit) - 29 marzec 2008 22:41:01
Liga TypTEAM (Real/Tournament)
Seat 1: trance999 (11618.00)
Seat 2: b4rth3k (19747.00)
Seat 3: Bodziek1 (13334.00)
Seat 4: Mariusz000 (20693.00)
Seat 5: mundur19 (4790.00)
Seat 10: Lca_Toni (1368.00)
Lca_Toni post SB 400.00
trance999 post BB 800.00
** Deal **
trance999 [N/A, N/A]
b4rth3k [Ks, Qh]
Bodziek1 [N/A, N/A]
Mariusz000 [N/A, N/A]
mundur19 [N/A, N/A]
Lca_Toni [N/A, N/A]
*** Bet Round 1 ***
b4rth3k Call 800.00
Bodziek1 Fold
Mariusz000 Call 800.00
mundur19 Fold
Lca_Toni All-in 1368.00
trance999 Fold
b4rth3k Call 1368.00
Mariusz000 Call 1368.00
*** Flop(Board): *** : [10s, 6d, Qs]
*** Bet Round 2 ***
b4rth3k Bet 5354.00
Mariusz000 Call 5354.00
*** Turn(Board): *** : [10s, 6d, Qs, Ah]
*** Bet Round 3 ***
b4rth3k All-in 13025.00
Mariusz000 Call 13025.00
*** River(Board): *** : [10s, 6d, Qs, Ah, 3d]
*** Showdown *** : Rake: 0.00 Total Pot: 42112.00
trance999 Fold Win: 0.00
b4rth3k [Ks, Qh] Pair of queens Win: 0.00
Bodziek1 Fold Win: 0.00
Mariusz000 [6s, As] Two pair aces and sixes Win: 42112.00
mundur19 Fold Win: 0.00
Lca_Toni [9h, Jc] Highest card ace Win: 0.00

PS: ale na 5 - ostatnim platnym miejscu bylem.. marne to pocieszenie, ale zawsze..
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 00:18 przez barthek, łącznie zmieniany 2 razy.

Malv20
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Malv20 » 29 mar 2008, 23:40

Ja na twoim miejscu przy 6 osobowym stole z KQ na ręce preflopie podbił bym z 3 albo 4xBB. I całkiem możliwe że ten gość by nie wszedł. Ale skoro już wszedł to na flopie bym bił coś w granicach 3/4 pot. Jeśli sprawdzi i na turn wskoczy as to niestety. Ludzie bardzo lubią grać karty typu Ax dlatego musimy foldować po jego podbicu. Jednak zawsze możesz jeszcze wykonać taki probe bet czyli jakieś 1/4 albo 1/5 pot co mało nas kosztuje a czasem da free card.
Pozdro.

sympek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sympek » 30 mar 2008, 09:29

Mocne podbicie przed flopem może by go wystraszyło, bo jak już zobaczył flop to raczej obojętnie ile byś podbił to on by to ciągnął czekając na kolor. Moim zdaniem 3 błędy 1. Za słabo przed flopem 2. Allin (ratować to się mogłeś foldem ) 3. To już moje prywatne zdanie ale ja nie wchodził bym z liderem w takie przepychanki nie mając naprawdę mocnej karty

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 30 mar 2008, 11:04

heh.. jakos wczoraj nie pomyslalem o tym zeby grac jakos ostrzej na pre-flopie, ale oczywiscie macie racje :) tzn wiedzialem ze kolega wejdzie all in z 1,4k coinow i w zasadzie bylem przygotowany na to aby do tego dobic.. sytuacja byla taka, ze to ja bylem przez 3/4 final table cheap leaderem i w zasadzie staralem sie grac juz tylko mocne karty.. dlatego nie szalalem na pre-flopie..

na flopie wiedzialem ze mam najmocniejsza karte i nie chcialem ogladac 2ch kolejnych.. przez to ze nie podbilem przed flopem tlyko jak ta ostatnia sierotka callowalem to rzeczywiscie nie udalo mi sie kolesia wystraszyc.. allin to juz kompletny idiotyzm, ale to wlasnie caly ja :) 100min gram bez bledu, zeby zrobic jeden glupi na samym koncu :P

ale powiedzcie mi jedna rzecz.. czy wy bedac na miejscu tego mariusza sprawdzilibyscie moj bet ~6k z takimi kartami jakie on mial? to nie jest short stack ze draw do flusha to juz made hand (swoja droga wlasnie tak pozegnalem jednego pana w trakcie tego turnieju).. ja bym sie bardzo mocno zastanawial czy callnac, tym bardziej ze w rozdaniu utopilem do tej pory nie wiele, czyli ok 1,3k cheapsow (1,5xBB)..

dedoel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dedoel » 30 mar 2008, 18:35

no tak mozna bylo ocenic go ze mial na flopie cos ale biles go ale jak ten as podszedl na turn ja bym odpuscil bo bardzo czesto ludzie sprawdzaja podbicia na flopie z middle pair i as kicker

Malv20
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Malv20 » 30 mar 2008, 22:45

ale powiedzcie mi jedna rzecz.. czy wy bedac na miejscu tego mariusza sprawdzilibyscie moj bet ~6k z takimi kartami jakie on mial? to nie jest short stack ze draw do flusha to juz made hand (swoja droga wlasnie tak pozegnalem jednego pana w trakcie tego turnieju).. ja bym sie bardzo mocno zastanawial czy callnac, tym bardziej ze w rozdaniu utopilem do tej pory nie wiele, czyli ok 1,3k cheapsow (1,5xBB)..

Ja najpierw bym sie zastanowił przed sprawdzeniem jak do tej pory grałeś. Jeśli piszesz że będąc chipliderem zacząłeś grać tylko mocne karty i grałeś dość pasywnie na flopie to fold jak nic. Jednak w przypadku agresywnego zawodnika to raczej bym sprawdził albo wszedł all in. Co prawda to all in to też zależało by od tego jak ja grałem jeśli do tej pory ludzie by mnie postrzegali jako gracza tight passive to bym wszedł.

A ty byś sprawdził to all in?? :P Co prawda to też fajnie sie pisze na spokojnie :) Ale jednak przy stole na adrenalinie to inaczej gra wygląda :P

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 31 mar 2008, 09:53

@malv..

no wlasnie.. gralem malo i tylko z dobrymi kartami.. nie wlazlem w zadne rozdanie od 10 kolejek o ile sie nie myle.. koles powinien sfoldowac.. no powinien kurcze :D tylko ze widocznie polasil sie na pule, ktora juz byla nie najmniejsza..

ale odpowiadajac na twoje pytanie to jakbym znalazl sie juz na turnie w takiej sytuacji w jakiej byl ten mariusz to bez mrugniecia bym callnal ten allin.. inna sprawa ze ja bym sie na turnie nie znalazl bo sfoldowalbym po becie o pule na flopie..

Awatar użytkownika
Panterek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Panterek » 31 mar 2008, 10:48

Jak się tak zastanawiam, to chyba jedynym rozwiązaniem mogącym go wyrzucić z rozdania było by overbetowanie flopu, najprawdopodobniej nawet all-in. Koleś miał 14 outów na flopie, gdybyś postawił go wtedy na all-inie, jest szansa że by spasował (mając tylko 1,300 wrzucone do pota musiałby dopłacić kolejne 19.000 żeby ciągnąć do koloru). Obstawiając za pot dałeś mu szanse na relatywnie tanie "ciągnięcie". Jeżeli dobrze liczę, to implied odds dla niego wychodziło mniej więcej jak 1 : 5 (płacąc te 5600 na flopie miał dużą szansę wygrania całego twojego stacku, w tej sytuacji fold bylby bledem). Twojego all-ina na turnie kompletnie nie rozumiem... Ciekawi mnie jaką rękę u niego obstawiałeś?

Malv20
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Malv20 » 31 mar 2008, 11:37

Znaczy mi chodziło o to czy sprawdziłbyś all in gdyby on wszedł na flopie po twoim podbiciu??

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 31 mar 2008, 15:34

@panterek
ja tego allina tez nie rozumiem :P caly ja :) w tym turku gralem przez 100min bez bledu.. i tutaj nagle taki powazny :P nie wiem.. przypuszczam ze chcialem go przestraszyc, choc wiedzialem ze ten as mu robi jednak reke.. nie myslalem o 2ch parach, ale parka asow bylaby i tak wyzsza od tych moich dam.. teraz rozegralbym ta reke zupelnie inaczej :P a co do allina.. to skoro juz bylem w takiej sytuacji w jakiej bylem to mialem dac check i zobaczyc co zrobi przeciwnik.. z drugiej strony chceck to okazywanie slabosci wiec sam juz nie wiem.. moja reka byla relatywnie silna tylko na pre-flopie i flopie - potem juz kupa..
ogolnie zle to potem rozegralem i tyle - dupa wolowa ze mnie :)

@malv
rozumiem.. hm.. raczej bym nie wszedl.. tak na 85% nie.. chyba ze by mi adrenalinka za mocno uderzyla i przypadkowo zlapalby mnie skurcz miesnia lewego palca prawej reki :D klick!

a tak serio to na 95% bylem pewny ze mam najwyzsza karte na flopie, ale na kolejnych 90% bylem pewny ze po flopie ta najwyzsza karta bedzie juz gdzies nizej :P jezeli stawiac all-in to ja, ale wchodzic w zadnym wypadku :P nie z tym graczem, ktory wydawal sie byc dosyc tight.. (zreszta na marginesie granie umiarkowanym tight to bardzo dobry sposob na turki.. oczywiscie czasem trzeba pokazac pazur, ale nie za duzo i starac sie wchodzic raczej w pewne karty)

Awatar użytkownika
visnia
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: visnia » 03 kwie 2008, 16:32

ale powiedzcie mi jedna rzecz.. czy wy bedac na miejscu tego mariusza sprawdzilibyscie moj bet ~6k z takimi kartami jakie on mial?

to zależy od Twojego image'u, jeśli bym Cie widział pierwszy raz w rozdaniu, fold.

No cóż, więc inaczej - był to coinflip o czym obydwaj wiedzieć nie mogliście. Wg mnie sytuacja ciężka do rozegrania, z jednej strony nie wiesz czy ma flush drawa i czy ma tego asa z drugiej wierzysz w swoje KQ. Jednak wybrałbym chyba check fold po turnie ponieważ z 13k można jeszcze złapać lepszy układ niż second pair przy blindach 400/800

ginus
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: ginus » 04 kwie 2008, 09:55

Powiem szczerze koles, który Cię callną zagrał beznadziejnie jak można z low pair callnać taki bet to ja nie rozumiem. Zagranie z Twoim wykonaniu jak najbardziej porpawne chociaż w sumie mogłeś odrazu allin zagrać.

Awatar użytkownika
Oziris
-#VIP
-#VIP

Postautor: Oziris » 04 kwie 2008, 15:10

Wg mnie dramat zaczął się po flopie. Mówi Ci coś określenie cooperation play?

W turnieju pozostało 6 osób, 5 osób dostaje pieniądze. Pan Toni daje all inna - co jest całkiem zrozumiałe (low stack - duże blindy) sprawdza go chip leader i v-ce leader (czyli Ty). Co powinieneś robić po flopie? Bardzo grzecznie sprawdzać do końca bez względu na to jaki masz układ (no chyba, że monster jakiś). Uzasadnienie takiej gry jest bardzo proste, a gdyby pan short stack miał parę króli, a wy takie same karty jak podałeś? Podbiłbyś na flopie chip leader by spasował i wyszłoby z tego kolejne 15-minut gry w stresie i ryzyka odpadnięcia na 6. miejscu.

Więcej o tej technice gry możecie przeczytać w całkiem obszernym artykule w styczniowym "Card Playerze" lub na blogu "Górala" uważanego przez wielu za najlepszego gracza pokera w Polsce (tylko nie próbujcie mi wmówić, że reklamuję inne serwisy - specjalnie nie podałem adresu).

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Mr_Olimp
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mr_Olimp » 04 kwie 2008, 17:10

stary, nie czytalem wypowiedzi poprzednikow, ale to byla musztarda po obiedzie. chciales od niego wyciagnac jeszcze wiecej? trzeba bylo all ina odrazu, bo i tak go dales i tak, ale jak juz nie bylo niespodzianki..

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”