[NLH 8.5$ ] KQ

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
sopel26
-#aktywny
-#aktywny

[NLH 8.5$ ] KQ

Postautor: sopel26 » 24 cze 2012, 13:56

Właśnie zakończyłem turniej co o tym sądzicie
NLH

Blindy 600/1200 ante 125
stolik 9 osobowy agresywnych 2 graczy (i Ja czasem), reszta spokojni tight.

Walka toczy się między UTG+1 (Ja) i BB

Hero otrzymał [Kd Qh]
aken22: pasuje
Hero: przebija 3600
charata123: pasuje
williams54: sprawdza 3600
pacuveliz: pasuje
neguitos: pasuje
Saka01: pasuje
snaket3r: pasuje
GUILHERMEBKI: sprawdza 3600

*** FLOP *** [4c Qc 4h]
GUILHERMEBKI: stawia 4800
Hero: przebija 9600 do 14400
williams54: pasuje
GUILHERMEBKI: sprawdza 9600
*** TURN *** [4c Qc 4h] [5d]
GUILHERMEBKI: stawia 15600
Hero: przebija 42368 do 57968 i wchodzi all-in
GUILHERMEBKI: sprawdza 42368
*** RIVER *** [4c Qc 4h 5d] [Qs]
*** POKAZANIE KART ***
GUILHERMEBKI: pokazuje [5h Qd] (fula, Damy na PiÄ…tki)
Hero pokazuje [Kd Qh] (fula, Damy na CzwĂłrki)
GUILHERMEBKI wygrał 156016 z puli

Gracz z którym grałem od początku chciał zdominować stół. Nie obstawiałem go AA,KK,QQ, AK ponieważ z taką ręką bił per-flop bardzo dużo a najczęściej all-in. Jedynie jak zagrałem na flopie pomyślałem może mieć AQ jednak zaraz to odrzuciłem bo pewnie by zagrał jak z AA (tak już robił) więc postawiłem go na zakres rąk 22-88 max 99 ponieważ inaczej pewnie by zagrywał znowu all-in. Wiem pośpieszyłem się (plus tego, że wpisowe się zwróciło) no ale jak on bił
ni w piz ni w oko. Zawsze bił tak jak miał dziką plaże (kilka razy go tak sprawdzono)Mógł jeszcze ciągnąć do koloru no ale i tak bym doszedł do rivera. Tak sobie myślę, że nawet jak bym nie zagrał na turnie tak to river już bym tak zagrał.
Napisał bym co ale ciekawy jestem Waszych opinii.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 25 cze 2012, 12:41

Musisz jeszcze podać wartości stacków początkowych w rozdaniu, bo bez tego nie da się ocenić, w której fazie turnieju jesteś, czy już powinieneś grać push or fold, czy jeszcze masz miejsce na normalne rozgrywanie ręki.

sopel26
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sopel26 » 25 cze 2012, 13:19

No nic następnym razem jak coś:) bo niestety nie mogę tego wyszukać chyba skasowałem niestety

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 25 cze 2012, 16:53

drynk, oni tam mają 60bb+. Zastanawiałem się nad tym rozdaniem wczoraj. Jeśli sobie dobrze pule posumowałem, to wychodzi na to, że HERO raczej tam max value wyciągał. Niestety na BB siedział jakiś głupek z monsterem Q5o. Imo sopel26, nie powinieneś się przejmować tym rozdaniem. Jakby były podane pule i stacki ładnie to od razu byłoby widać czy sizingi dobre, ale chyba jest okej.

sopel26
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sopel26 » 25 cze 2012, 17:34

No właśnie tak też myślałem była złość ale co zrobisz jak taki siedzi

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 25 cze 2012, 20:21

jak 60bb + to nie masz możliwości tam wyrzucić imo

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”