[FREEROLL] KQ
-
dawidek1989
- -#aktywny

[FREEROLL] KQ
Gekkgordon tylko limpowal z AA... ja podbilem 4BB... Wszyscy spasowali.... Wtedy Gekkgordon przylozyl 3/4 puli... Mysle se allin fold czy coll... Tylko sprawdzilem... Flop marzenie
Gekkgordon dlugo sie zastanawial i zarzucil allin... Ja szybki coll... 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 00:17 przez dawidek1989, łącznie zmieniany 1 raz.
- wheeny
- -#zasłużony

- Trabant
- -#VIP

- bazee
- -#aktywny

- bartekzet
- -#VIP

Trabant83 pisze:Poraz kolejny zemściło się limpowanie AA. Lepiej zgarnąć troche żetonów(np. same blindy) niż pozegnać się z turniejem
dokladnie, ale ja tez mam czesto ten problem ze jak widze AA wzglednie KK to zamiast zagrac porzadnie to czekam az ktos cos dobierze zeby mi ta parke porzadnie oplacil ale niestety czesto zle to sie konczy..
-
dawidek1989
- -#aktywny

- bazee
- -#aktywny

-
GoodReason
- -#pretendent

- decksik
- -#aktywny

GoodReason pisze:Moim zdaniem limpowanie z AA ma sens tylko przy agresywnym stole, bo wtedy zdązy się jeszcze podbić odpowiednio duży by wyrzucić ludzi z niczym
bzdura, nawet jak jest bardzo agresywny stol i bedziesz limpowac AA to moze sie okazac, ze 8 osob tez sobie zalimpuje i jestes w dupie, bo Twoje asy na flopie, ktory oglada np 8 osob sa juz napewno w dupie, chyba ze flopniesz seta, albo lepiej, ale nie sadze..
AA to zdradziecka karta i majac ta karte albo trzeba bic tak, zeby wygrac pule przed flopem, albo wciagnac jednego gracza w allin preflop, bo inaczej moze byc kuku..
ja mialem wczoraj sytuacje AA vs TT i dostalem w plecy, bo na turnie pojawilo sie T..
- drynk
- LEGENDA

Dobrze prawisz. Jak widzę donków limpujących AA to mi się otwiera nóż w kieszeni. Jeszcze w HU jestem w stanie to zrozumieć (gdy gramy przewagą stacka i chcemy żeby komuś wpadła top para). Ale w przypadku normalnego turnieju gdzie jest >5 osób limpowanie AA jest najgłupszą rzeczą jaką można zrobić. Z kolei Twoje KQs też takie trochę niewewsołe, dostałeś raisa na swój bet. Myślę, że też bym tylko callnął, ale rozpatrywałbym też folda (tak w 30% przypadków). Ładne panienki Ci board wydał 
-
GoodReason
- -#pretendent

decksik, gwoli wyjaśnienia
czy ja powiedziałem że limpowanie z AA jest dobrym rozwiązaniem?
Sam z QQ, KK czy AA podbijam dużo na pre, bo wolę wróbla w garści (w postaci blindów, ante) niż gołębia który mnie z dachu ob**ywa (a wiadomo że jak wiele osób wejdzie to AA za mocne nie jest).
Dlatego napisałem, że jeśli w ogóle (choć sam tego nie polecam) to można limpować AA przy bardzo agresywnym stole przy którym zawsze ktoś podbija.
czy ja powiedziałem że limpowanie z AA jest dobrym rozwiązaniem?
Sam z QQ, KK czy AA podbijam dużo na pre, bo wolę wróbla w garści (w postaci blindów, ante) niż gołębia który mnie z dachu ob**ywa (a wiadomo że jak wiele osób wejdzie to AA za mocne nie jest).
Dlatego napisałem, że jeśli w ogóle (choć sam tego nie polecam) to można limpować AA przy bardzo agresywnym stole przy którym zawsze ktoś podbija.
- decksik
- -#aktywny

mialem bardzo duzo sytuacji kiedy typ limpowal asy, albo przebijal preflop miniraisem, co pozwalalo mi wchodzic do gry z kartami typu 76s, lub t7drzewka, co jest czesto monster handem i konczylo sie to tym, ze dochodzilo mi cos typu dwie pary, albo strit i asy zlamane.. asy to taka karta, ze trzeba z nia mocno podbijac, ja potrafie nawet czasem podbic o kilkanascie BB, w zaleznosci ilu limperow jest do gry ;d
-
konieczny
- -#VIP

-
vanitas
- -#aktywny

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”