Z gory sorry, ze zakladam temat z takim rozdaniem, ale gryzie, gryzie mnie to rozdanie mimo, ze mialo miejsce tydzien temu... Najpierw myslalem: "co za debil, jak mogl wejsc", potem, ze to moj blad, potem doszedlem do wniosku, ze obydwie decyzje byly zle. Teraz juz sam nie wiem. Dlatego prosilbym o analize i ewentualnie wskazanie tego, co zrobilem zle:
Table '237731988 1' 10-max Seat #8 is the button
Seat 4: tom34cat (3120 in chips)
Seat 5: tuandor (2040 in chips)
Seat 6: That Mac Guy (3775 in chips)
Seat 8: rs03rs03 (2060 in chips)
Seat 9: toddo11 (1865 in chips)
Seat 10: osoja (2140 in chips)
tom34cat: posts the ante 20
tuandor: posts the ante 20
That Mac Guy: posts the ante 20
rs03rs03: posts the ante 20
toddo11: posts the ante 20
osoja: posts the ante 20
toddo11: posts small blind 100
osoja: posts big blind 200
*** HOLE CARDS ***
Dealt to tuandor [Qd Kc]
tom34cat: calls 200
tuandor: raises 600 to 800
That Mac Guy: folds
rs03rs03: folds
toddo11: folds
osoja: folds
tom34cat: calls 600
*** FLOP *** [Kh 7c 2c]
tom34cat: checks
tuandor: bets 1220 and is all-in
tom34cat: calls 1220
*** TURN *** [Kh 7c 2c] [7s]
*** RIVER *** [Kh 7c 2c 7s] [4c]
*** SHOW DOWN ***
tom34cat: shows [Jc Ac] (a flush, Ace high)
tuandor: shows [Qd Kc] (two pair, Kings and Sevens)
[NL][1$] KQ vs AJ pozna faza, ale stacki rowne
- cerdo
- -#pretendent

- polak13
- -#VIP

- Porcupin
- -#VIP

-
kris280
- -#pretendent

-
orchester3
- -#pretendent

ten kto go nazywa idiota ( tego co callowal z FD ) pewnie nie wie co to equity i pots oddsy
W puli bylo na flopie juz po all ine 3240 lub cos kolo tego ma dolozyc 1220 co daje prawie 1:3 oddsy czyli zeby call byl breakeven potrzebuje 25% equity , sam FD daje 36% equity a wiec decyzja EV+ . I zle rozegrane pre flop po co robisz 4x BB za 40% stacka i co na chybionym flopie fold ? albo wrzucasz allka albo limpujesz imo , podbicie bez sensu
W puli bylo na flopie juz po all ine 3240 lub cos kolo tego ma dolozyc 1220 co daje prawie 1:3 oddsy czyli zeby call byl breakeven potrzebuje 25% equity , sam FD daje 36% equity a wiec decyzja EV+ . I zle rozegrane pre flop po co robisz 4x BB za 40% stacka i co na chybionym flopie fold ? albo wrzucasz allka albo limpujesz imo , podbicie bez sensu
- cerdo
- -#pretendent

Hmm, a wiec widze, ze rozdanie nie jest tak oczywiste do oceny. Dzieki wszystkim za komenty, przeanalizuje, przemysle. Wlasciwie orchester masz racje z betowaniem preflop. Chyba myslalem, ze moze sie przestraszy i od razu spasuje. A jakby byl chybiony flop to i tak pewnie bym zagral all-in, co juz by nie mialo wiekszego sensu, no ale pot commited. Moglem od razu wejsc za wszytsko, choc pewnie on i tak by wszedl, ale na przyszlosc takie zagranie bedzie lepsze.
PS. Tylko jak tu nie wpasc w furie, kiedy donkostwo dookola wchodzi z drawami i im sie zawsze kompletuje na riverze. Pol biedy byloby, kiedy mi tez by sie kompletowaly, ale nie! Pare razy All-in na drawa i oczywiscie dupa zbita :/// (juz tak od tygodnia mam). Przyklady typu: runner runner flush draw, runner runner strit, strit na riverze majac 2 outy, ech... I jak tu dac wiare wszytskim zasadom i rozwazaniom pokerowym... wszystko o kant dupy rozbic. No ale nic, nie daje sie tiltowi, od razu odchodze od kompa, gdy cos mnie rozjuszy.
PS. Tylko jak tu nie wpasc w furie, kiedy donkostwo dookola wchodzi z drawami i im sie zawsze kompletuje na riverze. Pol biedy byloby, kiedy mi tez by sie kompletowaly, ale nie! Pare razy All-in na drawa i oczywiscie dupa zbita :/// (juz tak od tygodnia mam). Przyklady typu: runner runner flush draw, runner runner strit, strit na riverze majac 2 outy, ech... I jak tu dac wiare wszytskim zasadom i rozwazaniom pokerowym... wszystko o kant dupy rozbic. No ale nic, nie daje sie tiltowi, od razu odchodze od kompa, gdy cos mnie rozjuszy.