Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
-
Krzysiek0912
- -#aktywny

Postautor: Krzysiek0912 » 21 mar 2008, 20:01
Siema mialem takie rozdanie na Eurosuperpoker.
I tu pytanie do bardziej doswiadczonych graczy jak moglem uniknac tej porazki?? moze za malo podbilem na preflopie a moze niepotrzebnie weszlem all in na flopie co o tym myslicie jak wy byscie to rozegrali??
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 13:03 przez
Krzysiek0912, łącznie zmieniany 1 raz.
-
bigbraine777
- -#zwykly

Postautor: bigbraine777 » 21 mar 2008, 21:00
szczerze powiedziawszy, nie potrzebny push na flopie, robisz cbeta by zobaczyc na czym stoisz.. dostaniesz call to check/fold na turnie, zalezy od karty,
PF dobre zagranie 5bet, ale to byl FR i tam ludzie nie mysla, racjonalnie mial 3k stacku wiec jego logika nie ujawnila sie ze to 5bet ale tylko 150 z 3000 czipsow, raise 10 bet mogl go nawet nie wyploszyc
PF raise wiec to nie znalazl bys kupca moze BB by ci dolozyl z 98 bo byly suited
-
Grzegorz14
- -#pretendent

Postautor: Grzegorz14 » 22 mar 2008, 12:22
Że ty sie nie boisz dawać all-inów na drawie do flusha ;/. To chyba był jakiś freeroll no bo tamten z parą 8 dał all-in ;/. Czasem warto poczekać na lesze karty:) Ogółem b.dziwne rozegranie.
-
dedoel
- -#aktywny

Postautor: dedoel » 25 mar 2008, 00:07
najgorsze tu bylo ze bylo 3 graczy..typek ze stritem na flopie bardzo ladnie zagral bo w ogole nie stawialbym go na strita..bo jeden podbil z jakims gownem tak naprawde czyli para 8 i strit drawem w srodku..ty przebiles i bardzo dobrze(zawsze przebijaj jak cos masz by sprawdzic co ma przeciwnik) i ten trzeci tylko sprawdzil co moim zdaniem nie bylo najlepszym zagraniem bo pula i tak juz urosla troche a byly 2 kolory..powinien przebic by nie dac nikomu mozliwosci uzbierania koloru..no ale postanowil zaryzykowac i tylko sprawdzil to..potem to juz bylo ciezko uciec z tego rozdania chociaz na turnie sprawdzac tak all in tylko z jedna para(i niewazne ze to najwyzsza para i niezly kicker) to juz jest raczej niepotrzebne i rzadko skuteczne
-
Malv20
- -#aktywny

Postautor: Malv20 » 25 mar 2008, 13:56
Jak dla mnie to troche miałeś pecha. Tylko nie wiem już kiedy te all-iny poleciały bo z tego co pisze dedoel to na turnie mi sie wydaje zę na flopie. W każdym razie zagrałbym podobnie. Co innego jeśli uzbierałeś jakieś informacje o zawodnikach żeby wiedzieć mniej wiecej jak grają. Gdybym widział że ten co wlazł all in gra raczej tight mało agresywny to bym na bank foldował. Jedynym który zaskoczył wszystkim jest gracz na końcu. Swoją droga tylko "pogratulować" mu sprawdzenie widząc przed sobą raise i reraise z connectorsami.
-
Krzysiek0912
- -#aktywny

Postautor: Krzysiek0912 » 25 mar 2008, 19:08
To jest typowe rozdanie gdzie ostatnia karta daj mi mocniejszy uklad a przeciwnikowi jeszcze mocniejszy. Jesli by Krol nie doszedl to ja bym to rozdanie wygrale ale trodno czesto w pokerze nie wszystko zalezy od nas tylko odszczescia takjak tu.
-
katmaster
- -#zwykly

Postautor: katmaster » 26 mar 2008, 15:41
co byś wygrał jak on miał straight'a na flopie? byłeś praktycznie przegrany po flopie
-
maximus86
- -#VIP

Postautor: maximus86 » 26 mar 2008, 15:53
Krzysiek0912 pisze:byłeś praktycznie przegrany po flopie
zgadzam się z przedmówcą, uważam że nie potrzebnie wchodziłeś all ina jeżeli była możliwość zaraz po flopie na strita lub kolor, ja bym tak nie zrobił... zdecydowanie moim zdaniem się zapędziłeś... ale jeśli to był freeroll to nic nie straciłeś oprócz szansy na wygraną

-
KoJack
- -#aktywny

Postautor: KoJack » 26 mar 2008, 18:58
maximus86 pisze: uważam że nie potrzebnie wchodziłeś all ina jeżeli była możliwość zaraz po flopie na strita lub kolor, ja bym tak nie zrobił... zdecydowanie moim zdaniem się zapędziłeś... ale jeśli to był freeroll to nic nie straciłeś oprócz szansy na wygraną

a bo ja wiem czy niepotrzebnie? kto by sie spodziewał ze koles po podbicu wejdzie z 10 9... ogolnie Fr rządzą się swoimi prawami więc ciężko mówić czy dobrze zagrane czy też nie... ogólnie w 9/10 przypadków byś to wygrał

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.