[NL 50]kolor na niskiej karcie

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

[NL 50]kolor na niskiej karcie

Postautor: barthek » 10 paź 2008, 10:35

Ja to meehau.. Kilka bardzo ciezkich decyzji w tym rozdaniu.. Pre-flop dalem call bo mialem dziwna czutke.. Ale jak na river dawalem allin to z ciezkim sercem.. Prosze o ocene rozdania.. Naprawde ciezka decyzja z tym kolorem..

PokerStars-nielegalny-w-PL! Rozdanie nr 21074828250: Hold'em No Limit ($0.25/$0.50) - 10/10/2008 5:31:02 ET
Stół 'Kalyke' 6-max Miejsce nr 3 to rozdający
Miejsce 1: tamagavk ($55.15 żetonów)
Miejsce 2: JCM22 ($18 żetonów)
Miejsce 3: smegmadrol ($54.30 żetonów)
Miejsce 5: meehau ($59.45 żetonów)
Miejsce 6: Celemi ($49.75 żetonów)
meehau: wpłaca małą ciemną $0.25
Celemi: wpłaca dużą ciemną $0.50
*** KARTY WŁASNE ***
Gracz meehau otrzymał [ :7d :6c]
tamagavk: podbija $1.50 do $2
JCM22: sprawdza $2
smegmadrol: pasuje
meehau: sprawdza $1.75
Celemi: sprawdza $1.50
*** FLOP *** [ :3c :5c :8c]
wrc sean dołącza do stołu na miejscu 4
meehau: zagrywa $2.50
Celemi: podbija $9.25 do $11.75
tamagavk: pasuje
JCM22: pasuje
meehau: sprawdza $9.25
*** TURN *** [ :3c :5c :8c] [ :Jc]
meehau: zagrywa $3
Celemi: podbija $23.50 do $26.50
meehau: sprawdza $23.50
*** RIVER *** [ :3c :5c :8c :Jc] [ :Qs]
meehau: zagrywa $19.20 i wchodzi all-in
Celemi: sprawdza $9.50 i wchodzi all-in
Niesprawdzony zakład ($9.70) zwrócony do meehau
*** POKAZANIE KART ***
meehau: pokazuje [ :7d :6c] (kolor, od Waleta)
Celemi: pasuje rękę
meehau wygrał $101.50 z puli
*** PODSUMOWANIE ***
Łączna pula $103.50 | Prowizja $2
Stół [3c 5c 8c Jc Qs]
Miejsce 1: tamagavk spasował na Flop
Miejsce 2: JCM22 spasował na Flop
Miejsce 3: smegmadrol (rozdający) spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 5: meehau (mała ciemna) pokazał [ :7d :6c] i wygrał ($101.50) z kolor, od Waleta
Miejsce 6: Celemi (duża ciemna) nie pokazał [ :5d :5s]
Ostatnio zmieniony 11 paź 2009, 14:57 przez barthek, łącznie zmieniany 2 razy.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 10 paź 2008, 10:42

Farciarz :D i Tyle ;p hehe jesli to Ty wygrales :D na poczatku przeczytalem na niskiej karecie :D i szukam tej karety :P

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 10 paź 2008, 11:29

No przyznam się że odważne zagranie wejść alina z 6 do koloru ;p :) Ale zgodzę się z oskarkiem że farta to Ty miałeś w tym rozdaniu ale gratuluje wygranej. Tylko z taką kartą po podbiciu przez przeciwnika tyle flopa bym zrzucił.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 10 paź 2008, 12:19

poniewaz sie nie znam powiem tylko tyle

to całe rozdanie to jakis koszmar ukazujący
jak nie powinno sie grać w pokera
POMOJEMU nawet zwyciestwo nie tłumaczy GŁUPOTY
ale nie zebym sie czepiał >> w koncu kazdy z nas ma w sobie cos z
pokerowego SADOMACHO

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 10 paź 2008, 13:56

h ehe.. radost nigdy nie zawodzi :mrgreen: zawsze sluzy dobrym slowem :twisted:

po czesci napewno masz racje.. to byla taka troche jazda bez trzymanki i musze przyznac ze po showndownie bylo takie wielkie UFFFFFFFFFFFF... ale nie bylo to takie znowu 'sadomacho' jak to nazwales..

nie chce tego slowa uzywac, ale chyba bede musial - mialem pewnego reada i tutaj go posluchalem.. mnie osobiscie najbardziej w pokerze imponuja zagrania kiedy ze slaba reka wchodzimy w blef przeciwnika i wygrywamy.. czasem przeciwnik semi-blefuje i cos tam ma i my ze srednia reka mamy wtedy ciezka decyzje.. to byla jedna z takich sytuacji.

obstawilem kolesia na set/2pary.. w kazdym badz razie chodzi o to ze nie wierzylem jego kolorowi.. jakby stol sie sparowal to bym uciekal (tzn na turnie, bo pozniej bylem juz pot-commited). slusznie przyznaliscie (mowie tu o tobie radost i grzesiu) ze call na flopie byl, hmm.., zly. rzeczywiscie jakby liczyc pot odds (czy raczej w tym przypadku implied pot odds) to decyzja bylaby kompletnie nie uzasadniona. nawet przyjmujac tylko u przeciwnika seta czy 2pary (nie mowiac juz co by bylo gdybysmy brali pod uwage kolor). ja co prawda nigdy tych pot oddsow nie licze, ale potrafie (tak mysle) na czuja mniej wiecej odgadnac czy sie na nie lapie :P

zostawiajac sprawe blednego calla na flopie (nota bene call byl dla otwartego strita oraz TYLKO I WYLACZNIE dlatego ze mialem tego trefla na lapie) pozniejsza gra byla w miare ok.. jak widac po moich small betach probowalem przystopowac przeciwnika przed zbyt wielkim angazowaniem sporych sum do partii, ale nie wyszlo - uparl sie ze chce bronic tego swojego ukladu :cry:

uff.. rozpisalem sie troche.. ale mam nadzieje radost ze teraz nie patrzysz na to rozdanie przez pryzmat pewnych moich perwersji :) tudziez inteligencji inaczej..

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 10 paź 2008, 14:35

barthek pisze:h ehe.. radost nigdy nie zawodzi zawsze sluzy dobrym slowem

po czesci napewno masz racje.. to byla taka troche jazda bez trzymanki i musze przyznac ze po showndownie bylo takie wielkie UFFFFFFFFFFFF... ale nie bylo to takie znowu 'sadomacho' jak to nazwales..

masz rację to nie było sado macho >> to był poker ANALNY
byłes w d... ale udało ci sie wygrać

podziwiam

a tłumaczyc mi sie nie musisz <skoro podczas jazdy BEZ trzymanki - było ZAJEfajnie> :mrgreen:
zreszta zabierając głos w dyskusji reprezentowałem siebie >> a nie FISKUSA
:oops:

Triglycenide
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Triglycenide » 10 paź 2008, 14:59

fold preflop easy...jesli juz wszedles to podoba mi sie leadbet na flopie ale call raisu juz nie...tak naprawde zadna karta Ci nie pomaga....moze 4 lub 9 do oesd ale napewno nie w treflu...nie masz pozycji...ogolnie mnostwo szczescia...nie graj tak bo na dluzsza mete przegrasz wszystko...

pozdrawiam

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 10 paź 2008, 15:07

Triglycenide pisze:fold preflop easy...jesli juz wszedles to podoba mi sie leadbet na flopie ale call raisu juz nie...tak naprawde zadna karta Ci nie pomaga....moze 4 lub 9 do oesd ale napewno nie w treflu...nie masz pozycji...ogolnie mnostwo szczescia...nie graj tak bo na dluzsza mete przegrasz wszystko...
i tego sie bartek trzymaj
a o tłumaczeniach zapomnij

bo kolega przedstawił Ci fakty >> a to juz wiecej niz poezja i radosta niedopowiedzenia
tu masz czarno na białym co i jak

równiez pozdrawiam

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 10 paź 2008, 16:11

heh.. ogolnie macie racje i uwierzcie, ze nieczesto tak gram..
ALE.. poker to nie tylko wchodzenie gdy to jest uzasadnione przez zbior regul i wytycznych.. bo jesli tak to rzadko kiedy jakikolwiek blef by sie udal..

tak jak powiedzialem - mi imponuje w pokerze dobry read i rozpracowanie czyjegos blefa.. albo wywnioskowanie ze przeciwnik ma slabsza karte niz sugeruja jego zagrania.. wyscie nigdy nie sprawdzili czyjegos cbeta, tylko po to aby wybic go z rytmu?? prosty przyklad: macie AK - bet preflop.. flop wyskakuje 36T.. co robicie? oczywiscie cbet na wystraszenie przeciwnikow.. ale co zrobicie jak dostaniecie call, badz reraise? zaczynacie sie zastanawiac i w wiekszosci przypadkow zrzucacie reke.. o takie cos mi chodzi

ale macie racje - o tej rece nie moge powiedziec well played.. w mysl zasad milosciwie nam panujacych..

zreszta - poprawnie rozegranych rak to ja tu nawet nie wrzucam - jak chce sie pochwalic wysokoscia wygranej, badz ladnym ukladem to wrzucam to na blogu.. w dziale analiz staram sie zamieszczac ciekawe partie, badz takie, co do ktorych mam watpliwosci graniczace z pewnoscia ze nei tak je zagralem jak powinienem..

radost - jak to sie mam nie tlumaczyc?!? najstarszy na forum jestes to nie ma opcji zeby sie tobie nie tlumaczyc. SZACUN :mrgreen:

Triglycenide
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Triglycenide » 10 paź 2008, 16:55

napisales:.. "albo wywnioskowanie ze przeciwnik ma slabsza karte niz sugeruja jego zagrania.."...i jak najbardziej sie zgadzam...ale nie ma to zastosowania akurat w tej rece...na jakiej podstawie oceniles go na slabasza reke(mogl blefowac 7c i juz byl lepszy pomimo ze w jego mniemaniu bylby to dalej blef...)...moze miales na niego reedy,przylapales go nie raz na blefie i wiedziales ze wykorzystuje zawsze scary card do blefowania...przybliz mi swoj tok rozumowania...na jaka reke oceniales przeciwnika i na jakiej podstawie??

pozdrawiam

Awatar użytkownika
bazee
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bazee » 11 paź 2008, 00:30

ja bym sie nie odwazyl na takie zagranie :)

ale wygranych rozdan sie nie wnioskuje... bo sa wygrane :P

lucart

Postautor: lucart » 11 paź 2008, 09:56

wygrales gratuluje.
ale nastepnym razem musisz sie zastanowic co robisz. troche szczescia w tym nie szczesciu ze przeciwnik chcial Cie wyrzucic z rozdania a ty sie nie dales. ale nastepnym razem radze FOLD :)

lucart

Postautor: lucart » 11 paź 2008, 09:58

bazee pisze:ja bym sie nie odwazyl na takie zagranie :)

ale wygranych rozdan sie nie wnioskuje... bo sa wygrane :P

a ty sie z Toba nie zgodze kolego trzeba analizowac te zle zagrania przegrane jak i te wygrane ale nie do konca dobre :roll:

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 11 paź 2008, 10:11

@trigly
jak juz pisalem wczesniej ocenilem go na 2pary badz seta.. na jakiej podstawie? tu sie pewnie troche zdziwisz.. koles gral raczej tight - bardzo czesto zrzucal rece i rzadko kiedy wchodzil w cudze podbicia. kiedy wchodzil do gry to rzeczywiscie cos mial (mowie tu o tych syt. kiedy doszlo do showndownu, bo z oczywistych powodow nie wiem jakie mial rece za kazdym razem).
ALE - koles korzystal tez ze swojego image'u przy stole i czasami sial blefami. w ktorejs z poprzednich partii nadzial sie na mnie i po mocnym podbiciu na flopie na turnie mi juz zwial..
w tym rozdaniu wykluczylem mozliwosc koloru u niego z powodu scary betow, ktore wykonywal. oczywistym bylo dla mnie ze usiluje bronic swojej reki i wszelkich drawujacych wyrzucic z rozdania.. to mi pasowalo do seta badz dwoch par.. ew. do koloru na dwoch niskich kartach.. sam nie wiem.. nie zawsze slucham readow.. zreszta czytanie przeciwnika online jest duzo trudniejsze niz na zywo.. akuratnie wyszlo..

@lucart
uzywaj opcji EDIT :evil:

Triglycenide
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Triglycenide » 11 paź 2008, 18:34

no coz...kompletnie sie nie zgadzam....jakich scary betow??gosc grubo reraisuje Cie na flopie i ponownie na turnie...to jest oznaka ogromnej sily....nawet jesli blefuje to moze byc lepszy bo Twoj trfl jaest bardzo niski...on zagral ta reke bardzo dobrze imo...w tej rece nie dal zadnych wskazowek co do tego ze mozesz go bic...tym bardziej ze jak piszesz byl niezlym tagiem,a tacy nie graja o stacki na jakichs blefach...

pozdrawiam

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 11 paź 2008, 18:52

trigly
nie bede sie klocil.. masz sporo racji a to rozdanie nie bylo typowe (dlatego tez sie tutaj znalazlo). moze staniemy na tym ze mialem mala czutke w tej partii, choc tak jak pisalem wczesniej - to byla jazda bez trzymanki..

niestety czasami potrafie zlapac tilta i robic naprawde dziwne rzeczy.. pamietam jak kiedys przy flopie 888-brak-polskiej-licencji! majac na reku wysokiego A zabetowalem all-inn kolo $50 przy puli ~$20.. koles oczywiscie mnei scallowal i pokazal KK O.o.. jednak jak to mowia - glupi ma zawsze szczesce i na river doszla czwarta 8 i wygralem z kareta oraz wyzszym kickerem.. ale wtedy to przynajmniej bylem na tyle madry ze skonczylem sesje :P

Triglycenide
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Triglycenide » 11 paź 2008, 20:36

hehe...nie chce sie klocic absolutnie :)

pozdrawiam

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 12 paź 2008, 18:22

Niewiem m oim zdaneiom nie ma tutaj co gratuilowac czysty przypadek :)

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 13 paź 2008, 09:04

Maciejjas pisze:Niewiem m oim zdaneiom nie ma tutaj co gratuilowac czysty przypadek :)

ja nie wrzucam rak, ktorymi chce sie pochwalic. wrzucam takie ktore chce przeanalizowac.. gratulacje wiec mnie jakiegolwiek zyczyc trzeba nie <mistrz Yoda> he , he..

Wróć do „Cash short handed”