Kolejny polak dał o sobie znać na PS

Wiadomości, informacje, poker w TV...
Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Kolejny polak dał o sobie znać na PS

Postautor: JimBeam » 01 lut 2010, 20:38

Skopiowane z blogu Poker Stars-nielegalny-w-PL-!. Osobiście serdecznie mu gratuluje i trochę zazdroszczę. :mrgreen:

Warto było czekać na kolejny świetny wynik polskiego gracza w niedzielnych turniejach na PokerStars-nielegalny-w-PL!. Dziś rano polskiego czasu, w specjalnej edycji turnieju Sunday Million drugie miejsce zajął Celofyz33 z Warszawy, inkasując niesamowite $332.540,00! Gratulacje!

Co ważne, sukces ten przyszedł w doskonałym momencie. W związku z podniesieniem gwarantowanej puli nagród do $2.000.000, w niedzielnej rozgrywce Sunday Million zdecydowało się wziąć udział aż 19.377 osób. Całkowita pula nagród wyniosła więc rekordowe $3.875.400.

Celofyz33 przez cały turniej radził sobie świetnie, utrzymując swoje miejsce w ścisłej czołówce. Po eliminacji "skróconego" Aleksey54, z K♠T♠ przeciwko Q♣J♥, polski gracz zasiadł do finałowego stołu na pozycji lidera:

usethissunmilli.JPG

To właśnie celofyz33 był sprawcą pierwszej finałowej eliminacji. Polak najpierw podbił z 6♥6♣ a następnie sprawdził przebicie hunter10999, który na małym blindzie ogłosił all-in za pozostałe mu 4.608.610 w żetonach. Rywal odwrócił K♣J♠ i na szczęście nie uzyskał pomocy od kart na stole.

Chwilę później z rozgrywką pożegnał się austinlewis. Zagrywając all-in na flopie 3♦J♦8♣ został sprawdzony przez OX45AL z T♣8♠. Jak się okazało był to świetny call, gdyż shortstack odwrócił jedynie K♠Q♦. Turn i river nie zmieniły losów tego pojedynku i austinlewis odpadł z gry na ósmej pozycji.

Wyjątkowo ciężkie życie przy finałowym stole miał gmelkonyan. Gdy w końcu trafiła mu się szansa na powrót do gry, z parą dam nadział się na parę asów na ręku eMarkM. Wszystkie żetony obu graczy znalazły się w puli przed flopem, a karty na stole nie sprawiły niespodzianki. Gmelkonyan odpadł na siódmym miejscu.

Kilka rozdań później Kostay 77777 ogłosił all-in za około 7.000.000 z A♠K♥ i został sprawdzony przez OBVAMENTS z 2♦2♥. Jak się okazało, tym razem najniższa para wystarczyła, by wyeliminować kolejnego gracza. Za zajęcie szóstego miejsca Kostay 77777 zainkasował pokaźne $99.762.

Wraz z uszczuplaniem się grona potencjalnych zwycięzców, inicjatywę przejmował OX45AL. Niestety stało się to kosztem naszego gracza, który po kilku agresywnych zagraniach rywala zmuszony był do zrzucenia swoich kart.

Jako kolejny z turnieju odpadł mocno "skrócony" S.Takmaziyan. Jego stos żetonów nie wystarczył nawet na opłacenie dużego blinda. OX45AL podbił z parą waletów i wyeliminował shortstacka, którego J♠4♠ nie uzyskało pomocy. Za zajęcie piątego miejsca S.Takmaziyan otrzymał $133.016.

Gdy w grze pozostało czterech zawodników, w okienku czatu rozpoczęto rozmowę na temat podziału pozostałej puli nagród. Po krótkiej przerwie admin obsługujący turniej zaproponował podział, na mocy którego lider miałby otrzymać ponad $450.000.

Pewny siebie OX45AL zażądał większej kwoty, a pozostała trójka zgodnie stwierdziła, że mogą się zgodzić na maksymalnie $375.000 dla aktualnego lidera. W takiej sytuacji nie mogło być mowy o porozumieniu i zawodnicy wznowili grę. Jak się później okazało była to korzystna decyzja dla polskiego gracza.

Gdy agresywnie nastawiony lider podbił z buttona, Celofyz33 przebił z A♣8♣ ogłaszając all-in za 33 miliony w żetonach. Niestety siedzący za nim OBVAMENTS sprawdził z parą dziesiątek na ręku, za pozostałe mu 26.000.000. Lider usunął się z drogi a na flopie pojawiły się A♦9♦K♠5♥K♦. W ten sposób, z małą pomocą szczęścia, Polak wyeliminował groźnego rywala. OBVAMENTS zainkasował $166.270.

Chwilę później Celofyz33 zaangażował się w kolejne duże rozdanie z liderem. Polak podbił z buttona, a następnie wyrównał przebicie OX45AL z dużego blinda. Po tym jak na stole pojawiły się A♥7♠9♠ obaj gracze poczekali. Sytuacja powtórzyła się na turnie w postaci 2♥. Gdy na river pojawił się J♦, OX45AL wypalił za 17.000.000, a celofyz33 momentalnie sprawdził z T♥9♥. Rywal odwrócił jedynie 5♠5♠ i Polak odzyskał prowadzanie w turnieju.

W tym momencie zdecydowanie najmniej żetonów posiadał eMarkM. W odpowiedzi na podbicie naszego gracza z buttona shortstack ogłosił więc all-in za 21 milionów z małego blinda z K♠7♣. Celofyz33 sprawdził pokazując Q♣J♠. Board 9♠6♥9♦Q♦A♣ po raz kolejny był korzystny dla naszego gracza, w efekcie czego eMarkM zajął najniższe miejsce na podium, warte $244.616,42.

Na starcie finałowego pojedynku celofyz33 miał prawie dwa razy więcej żetonów od swojego rywala. Nic jednak nie było jeszcze przesądzone.

Miejsce 3: OX45AL (69.005.015 w żetonach)
Miejsce 4: celofyz33 (124.764.985 w żetonach)

Na akcję nie trzeba było długo czekać. Niestety po pierwszym dużym rozdaniu w heads-upie role finalistów się odwróciły. Oto jak do tego doszło:

Kilkanaście rozdań później doszło do rozstrzygnięcia. Po serii przebić pre-flop Polak ogłosił all-in z A♣4♣. Niestety rywal nie miał kłopotu ze sprawdzeniem z parą dam na ręku. Na stole pojawiły się 3♥7♣K♠4♦J♥. W ten oto sposób wszystkie żetony powędrowały do OX45AL, który został zwycięzcą rekordowej nagrody: $550.011,29.

My jednak cieszymy się z niesamowitego osiągnięcia naszego gracza. Celofyz33 zajął drugie miejsce w największym w historii turnieju Sunday Million i zainkasował $332.540,00! Jeszce raz gratulujemy!

Oskarek

Postautor: Oskarek » 01 lut 2010, 21:28

Dla Tych co jeszcze nie wiedzą to Fact_or_Fiction :)

bukmacherekk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: bukmacherekk » 02 lut 2010, 13:33

niecaly milion złotych o ile złoty nie poszedl gwałtownie w góre

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 02 lut 2010, 13:36

Jestem również ciekawy jak będzie wyglądała wypłata tego przy obecnych perypetiach z hazardem. No ale pewnie się nie dowiemy.

lookash
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: lookash » 02 lut 2010, 15:49

wie ktoś ile czasu męczyli? zawsze chyba gra koło 5k to chyba ponad 10h pykają..

tomziom
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: tomziom » 02 lut 2010, 15:58

lookash pisze:wie ktoś ile czasu męczyli? zawsze chyba gra koło 5k to chyba ponad 10h pykają..

11 godzin i 59minut :) Turniej skończył się o 10.29 w poniedziałek :)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 02 lut 2010, 15:58

~12h

Co do wyplaty to powoli powoli bedzie wyplacal na netellera i codziennie do bankomatu po ~3000zł i tyle :)

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 02 lut 2010, 18:34

Oskarek pisze:~12h

....codziennie do bankomatu po ~3000zł i tyle :)

Ale życie. xD

Samo wytrzymanie w turnieju 12h przed kompem z krótkimi przerwami jest wyczynem a jeszcze analiza wszystkiego itd. Masakra. :twisted:

stawisz79
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: stawisz79 » 02 lut 2010, 19:50

Dzizas, jak widze ile trwa taki turniej to powoli trace entuzjazm do tego 1m guarantee ;) Cierpliwosci i kondycji pogratulowac
A wynik finansowy niesamowity, wielki szacun.

Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Postautor: bartekzet » 02 lut 2010, 19:57

stawisz79 pisze:Dzizas, jak widze ile trwa taki turniej to powoli trace entuzjazm do tego 1m guarantee Cierpliwosci i kondycji pogratulowac

czy ja wiem..najdłuższy turniej jaki grałem to 8h i zająłem trzecie miejsce za co dostałem 1/1000 tego a mimo to cieszyłem się debil, więc jakbym miał grać o 0.5mln $ to myślę, że też dałbym radę ze spokojem i nawet bym nie myślał o tym, że tyle gram :D

stawisz79
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: stawisz79 » 02 lut 2010, 20:43

Nie no, pewnie jakbym dotarl do tego 40 miejsca i przytulil te bezpieczne 6k to wstapilyby we mnie nowe sily :) Po prostu kompletnie nie mam doswiadczenia w turniejach ze stackiem poczatkowym 10k majac swiadomosc ze pewnie jakies 80%uczestnikow jest lepszych ode mnie :) Moj najdluzszy turniej na necie trwal 4h i czacha dymila... Najchetniej opchnalbym w diably ten bilecik za 500 baksow i pogral male turki. Niestety sprzedac sie nie da, wiec nie chcem ale muszem ;)

Adizg
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Adizg » 02 lut 2010, 21:56

Ja wiem jak to jest, gralem na PS turniej 16h, zajalem 3 miejsce na ponad 4k ludzi bodajze, ale oplacalo sie :P Jak dobrze idzie to szybko czas leci i nawet sie nie czuje tego ze jasno za oknem sie robi :mrgreen:

Gratulacje dla celofyz33 :)

Awatar użytkownika
polak13
-#VIP
-#VIP

Postautor: polak13 » 03 lut 2010, 06:56

Jak się wie że walczy się o jakiś tam mln zł to zapewne od razu siły się nabiera do gry.Sama adrenalina i człowiek jest gotów grać 24H.Na finałowym stole takiego turnieju już nie myśli się o zmęczeniu a za pewne dostaje się dodatkowego kopa do działania.Jak ja mam tak przy freerollu o pietruszkę to co dopiero oni hehe

kris280
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: kris280 » 03 lut 2010, 10:13

Niesamowity wyczyn i niesamowita sumka gratulacje dla Celofyz33.

jog
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: jog » 03 lut 2010, 22:33

rowniez wielki szacunek i gratulacje... kolejny raz okazuje sie ze Polak potrafii

Awatar użytkownika
sh4
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sh4 » 04 lut 2010, 01:33

12 godzin biorąc pod uwagę prawie 20 tys ludzi to nie tak strasznie. ja w zeszłym roku grałem na ipoker mtt freezout, BI 1.50$ (+ $ added), 305 osób, stacki chyba 2000, levele rosły co 15 min. zacząłem grać w piątek o 20.00, skończyłem w sobotę o 4.00. dałem radę :cool:

przejrzałem kawałek bloga celofez33, pocieszające jest to, że gość tak jak większość z nas zaczynał od freerolli i mikrostawek, więc wszystko przed nami :grin:

Oskarek

Postautor: Oskarek » 04 lut 2010, 01:36

Nie wiem czy widzieliscie ale juz jeden życzliwy polak musiał to zrobić :

http://forumserver.twoplustwo.com/29/ne ... er-702122/

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 04 lut 2010, 11:45

Co za frajer. Zazdrośnik pieprzony, ktory wie, że mu w życiu nic nie wyjdzie, bo jest zwykłą szmatą. Przepraszam za słownictwo, ale taka chora zawiść działa na mnie jak płachta na byka.

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 04 lut 2010, 12:48

I tak cały ten temat jest bez sensu, bo nikt nie udowodni, że w turnieju grała inna osoba, niż ta na którą utworzone jest konto (nawet jeśli taka sytuacja w ogóle miała miejsce).

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 04 lut 2010, 12:53

Zresztą co to za problem wypłacić kasę na mame/babcie/tate czy na kogo tam bylo konto?

Tak to juz jest ze tylko w Polsce takie smiecie sie znajda...

orchester3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: orchester3 » 04 lut 2010, 14:49

A po co dorosla osoba ma zakladac konto na inne dane ?

Sa pewne reguly ktorych trzeba przestrzegac i jezeli np okazalo by sie ze gral z 2 kont , to imo powinni mu odebrac ta kase i tyle a jezeli tylko mial konto na inne dane hmmm no to jest jednak tez jakies oszustwo ale moze cos w stylu 10% wygranej na czerwony krzyz albo ostrzezenie , no chyba ze ma jeszcze inne konto na PS na dane Rafal Arendt to tez wg mnie busto

Markus
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markus » 04 lut 2010, 15:12

orchester3 pisze:A po co dorosla osoba ma zakladac konto na inne dane ?

Sa pewne reguly ktorych trzeba przestrzegac i jezeli np okazalo by sie ze gral z 2 kont , to imo powinni mu odebrac ta kase i tyle a jezeli tylko mial konto na inne dane hmmm no to jest jednak tez jakies oszustwo ale moze cos w stylu 10% wygranej na czerwony krzyz albo ostrzezenie , no chyba ze ma jeszcze inne konto na PS na dane Rafal Arendt to tez wg mnie busto

Nie no bzdura, bo:
1. nikt nie powiedizał że ma dwa konta (!), tylko snują się jakies spekalucje jeban***ch zazdrosnikow
2. jak ma jedno na mame,tate,babcie,ciocie czy kogos innego (w co bardzoo wątpie) to i tak sobie to na luzie wypłaci

a takie pieprzenie że na forum jest jako "Women" to sorry ale śmiech na sali....

orchester3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: orchester3 » 04 lut 2010, 15:51

Sorry ale on zalozyl konto na PS z spam wiec imo nie taki smiech na sali bo oszukal PS i spam zeby wyciagnac bonus . Tylko nigdy Rafal nie potwierdzil ze celofyz33 na PS to on ale sa na to powazne dowody gdyz twierdzi na blogu ze w jednym z evento scoop wygral 5 cyfrowa sume byl to event za 30+3$ na 20k osob i to sie zgadza bo w takim evencie celofyz33 zajel 5 miejsce i zgarnela 15k . Wiec to mamy doczynie z defraduacja i wymuszeniem bo czemu na forum PS mialby pisac jako kobieta jesli nie dlatego ze zarejestrowal sie tam jako kobieta i na PS rowniez musial ?

Poza tym napisalem jezeli , a jezeli to prawda to co ? Ty ja czy ktokoliwek inny ma bana na PS a kasa przepada lista wygranych w SM przesuwa sie do gory o 1 miejsce , dlaczego maja byc wyjatki ? Nie wiesz jak jest naprawde i chyba to jest ok zeby sprawdzic jak jest naprawde nie ? Mowimy o ogolnym bezpieczenistwie i to jest ok , jezeli nie ma nic do ukrycia to ok tylko zastanawiajace jest jezeli tak jest to czemu Rafal nie potwierdzil lub nie zaprzeczyl niczemu ?

A co do tego ze czy nie moze grac na koncie babci , takie sa zasady PS , to tak jak ja bym wygral WSOP ME ale zarejestrowal sie do turnieju za inna osobe czyli defakto ta osoba korzystala z pomocy innej osoby by wygrac = oszustwo i tyle .

Markus
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markus » 04 lut 2010, 16:07

orchester3 pisze:Sorry ale on zalozyl konto na PS z spam wiec imo nie taki smiech na sali bo oszukal PS i spam zeby wyciagnac bonus

jak ma jedno konto to jak miał "ich" oszukać ????

orchester3 pisze:Mowimy o ogolnym bezpieczenistwie i to jest ok , jezeli nie ma nic do ukrycia to ok tylko zastanawiajace jest jezeli tak jest to czemu Rafal nie potwierdzil lub nie zaprzeczyl niczemu ?

prawdopodobnie przez polskie prawo, sam również bym sie nie chwalił gdybym wygral taką kwotę, coby nie robic sobie problemu z urzadasami. (ta sprawa jest już i tak z abardzo rozdmuchana...)

btw. nie szukajcie problemów tam gdzie ich nie ma......

orchester3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: orchester3 » 04 lut 2010, 16:23

Ok zalozyl konto na nie swoje dane i to jest oszustw to tak jakby ktos zagral za mnie ME WSOP i wygral , to jest oszustwo bo osoba ktora zarejestrowala sie nie grala = korzystala z pomocy innej osoby i to jest oszustwo . Zreszta PS pewnie rozwiaze sprawe i problemem jest jaka kare taka osoba dostac powinna .

BTW Cala powyzsza afera nie zmienia faktu ze zajal drugie miejsce i za to brawa ( jezeli nie gral na 2 kontach )

Wróć do „Wiadomości pokerowe”