[NL][freeroll][FR]klimat prawie jak w walentynki ;)

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Awatar użytkownika
peliniusz
-#aktywny
-#aktywny

[NL][freeroll][FR]klimat prawie jak w walentynki ;)

Postautor: peliniusz » 19 kwie 2008, 01:23

Pierwszy raz mi sie zdarza 7 kart w tym samym kolorze w jednym rozdaniu:) Same serca!! Obawiałem sie że koleś miał asa kier ale było 50% szans na zwycięstwo-albo będzie As albo go nie będzie? Zagrałem all-in. Zdziwiłem sie wielce gdy zobaczyłem jego ręke. Asa miał a nawet dwa ale nie w tym kolorze co potrzeba heh :roll:
Cóż za klimat heh :D
kolo sie zakochał we własnej ręce(AA) i brnął na ślepo do samego końca ale ta miłość nie przetrwała próby ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 20:02 przez peliniusz, łącznie zmieniany 1 raz.

applee
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: applee » 19 kwie 2008, 06:48

haha ale jak na poczatku sie czail, no coz to byla z tego co widze pierwsza gra jakiegos freerolla wiec co mu szkodzilo :grin: z takim czytaniem gry to i tak daleko by nie zaszedl

a co do sytuacji 7 kart w tym samym kolorze to powiem Ci ze ja mialem taka sytuacja z tym ze cztery z kart na stole z moimi dwiema na rece dalo pokera z 6 kart :)

Awatar użytkownika
Oziris
-#VIP
-#VIP

Postautor: Oziris » 19 kwie 2008, 11:04

Nie zdarzyła Ci się nigdy taka sytuacja? Mi z kilkadziesiąt razy już.
No muszę przyznać, że Ty też tu nie zabłysnąłeś w tym rozdaniu. 300 w puli a Ty grasz re-raise all in za 1400 ponad po riverze z 2 potencjalnymi callerami bez nutsów?
Szansa, że ktoś Cię sprawdzi z gorszą ręką była jak 1:50 gdzieś tak (wliczając że to freeroll), a że zdarzył się koleś któremu do przysłowiowego donkeya jeszcze daleko w procesie ewolucji brakuje to tylko jeden wielki szczęśliwy zbieg okoliczności.

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 19 kwie 2008, 11:15

no w tym rozdaniu nie zablysnales to prawda ja juz pare razy mialem ze 7 kart w tym samym kolorze ! miales szczęscie ze grales z jakims nie rozgarnietym graczem ktory myszli ze AA to przebije nawet kolor :P :P

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 19 kwie 2008, 12:21

To się nazywa niechęć do spasowania AA :P Wystarczyło by żebyś miał tylko tą 3 kier i już miałeś wyższy kolor od tego na stole ;P Może koleś liczył na to że będzie podział puli. Niby jakaś tam szansa była. Złudne nadzieje ;P Oby więcej takich graczy:)

Awatar użytkownika
peliniusz
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: peliniusz » 19 kwie 2008, 12:40

Oziris i alekspolak1 jak to nie zabłysnąłem? :) To jak wg was powinienem to rozegrać? ten cumsniper podejrzewałem że ma kolor ale z jakąś niską kartą dlatego delikatnie podbił na river. Dlatego zagrałem all-in bo myślałem że on mnie sprawdzi ale ten drugi wyskoczył jak filip z konopii z asami.

Awatar użytkownika
Oziris
-#VIP
-#VIP

Postautor: Oziris » 19 kwie 2008, 13:30

Jak to jak? Sprawdzić bet przeciwnika (w razie wątpliwości) lub podbić 2 albo 3-krotnie z nadzieją na calla (jakbyś był na 100% pewien, że masz nuts).

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”