[FR] [NL25] KK

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

[FR] [NL25] KK

Postautor: martini » 24 lis 2008, 12:42

Jedno z ciekawszych rozdan z dopiero co zakonczonej sesji. I tak mam pytanie : jak moglem to inaczej rozegrac ?

Miejsce 1: Muñiz85 ($3.35 żetonów)
Miejsce 2: GoodFight.gf ($13.10 żetonów)
Miejsce 3: chipmaster_g ($11.35 żetonów)
Miejsce 4: dakzak ($13.65 żetonów)
Miejsce 5: Rounded08 ($25 żetonów)
Miejsce 6: mccarthy852 ($30.70 żetonów)
Miejsce 7: bozalo ($24.80 żetonów)
Miejsce 8: mpawlak ($18.05 żetonów)
Miejsce 9: Jurand9 ($35.65 żetonów)
dakzak: wpłaca małą ciemną $0.10
Rounded08: wpłaca dużą ciemną $0.25
*** KARTY WŁASNE ***
Gracz mpawlak otrzymał [ :Ks :Kd]
mccarthy852: podbija $0.75 do $1
bozalo: pasuje
mpawlak: sprawdza $1
Jurand9: pasuje
Muñiz85: pasuje
GoodFight.gf: pasuje
chipmaster_g: pasuje
dakzak: pasuje
Rounded08: pasuje
*** FLOP *** [ :10d :Kh :10s]
dakzak opuszcza stół
mccarthy852: czeka
mpawlak: czeka
*** TURN *** [ :10d :Kh :10s] [ :8c]
mccarthy852: zagrywa $1.50
mpawlak: sprawdza $1.50
*** RIVER *** [ :10d :Kh :10s :8c] [ :5s]
mccarthy852: zagrywa $3
mpawlak: podbija $4.50 do $7.50
mccarthy852: pasuje
Niesprawdzony zakład ($4.50) zwrócony do mpawlak
mpawlak wygrał $10.80 z puli
mpawlak: nie pokazuje ręki
*** PODSUMOWANIE ***
Łączna pula $11.35 | Prowizja $0.55
Stół [ :10d :Kh :10s :8c :5s]
Miejsce 1: Muñiz85 spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 2: GoodFight.gf spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 3: chipmaster_g (rozdający) spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 4: dakzak (mała ciemna) spasował przed Flop
Miejsce 5: Rounded08 (duża ciemna) spasował przed Flop
Miejsce 6: mccarthy852 spasował na River
Miejsce 7: bozalo spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 8: mpawlak wygrał ($10.80)
Miejsce 9: Jurand9 spasował przed Flop (nie zagrał)

Wyjasnienia :
1. Widoczny moj blad na preflopie - ale nie z przypadku tylko call. Mialem niezlą serie kart, kilka rozdan temu KK, potem QQ, AJ, tam sie biłem na preflopie, tym razem jak zobaczylem KK to wolalem nie zmuszac koleszki do agresywniejszej gry, wolalem zobaczyc flop bez asa, niz by bylo juz po ptokach. Gralem agresywnie, to teraz postanowilem łagodniej.
2. Po turnie dlugo czekalem, wzialem dodatkowy czas, zastanawialem sie dlugo i tylko call bo wiedzialem, ze nawet jesli nic nie ma to bedzie probowal przyblefowac na riverze widzac mnie takiego niepewnego.
3. Za mocny raise ? :mrgreen:
4. Dobrze zagrane ? :smile:
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 17:20 przez martini, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mr_Olimp
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mr_Olimp » 24 lis 2008, 12:59

to ci sie udalo, ale jeszcze przyjdzie czas gdy bedziesz plakal, po takiej zagrywce pre flop :shock:

Awatar użytkownika
arek_FJ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: arek_FJ » 24 lis 2008, 13:28

Poza brakiem przebicia preflop wszystko rozegrane raczej poprawnie.
Koles nic nie mial, ewentualnie jakis slaby uklad i widzac twoja agresywna gre na flopie, tudziez turnie zapewne spasowalby i zgarnalbys jeszcze mniej. :mrgreen:

mudzin85
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: mudzin85 » 24 lis 2008, 14:01

Ja także uważam że dobrze rozegrane. Z tym że rais po rivierze dałbym nieco mniejszy. Tak koło 6 total. Coprawda to tylko 1,5 mniej ale sądzę że rais do sprawdzenia a tym samym w puli o 3 więcej.

Awatar użytkownika
sprinter_1989
-#VIP
-#VIP

Postautor: sprinter_1989 » 24 lis 2008, 14:18

Według mnie wszystko dobrze rozegrałeś ... Ewentualnie przed flopem mogłeś podbić troche wyżej może do 2$ ... A tak to wszystko jak najbardziej prawidłowo, szkoda tylko że pula nie była dużo większa co nie :twisted:

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 24 lis 2008, 14:58

Mr_Olimp pisze:to ci sie udalo, ale jeszcze przyjdzie czas gdy bedziesz plakal, po takiej zagrywce pre flop :shock:

Liczylem sie z tym, ze popelniam blad. Ale z drugiej strony od razu sie przyznam, ze zobaczylbym asa na flopie, bet koleszki i raczej nie wahalbym sie zbyt dlugo tylko zrzucil te KK (uwierzylbym mu po rozsadnym becie, ze tego asa ma). Mialem w sumie niezlą passe kart, wiec tych KK bym nie rozpamietywal. Wiec nie plakalbym, spokojnie, to zagranie (moje zachowanie preflop) to tylko pojedyczny wyskok. Dlatego to rozdanie jest troche takie wyjatkowe. Zaryzykowalem, no i flop bardzo mi pomogl. Zabraklo call'a na riverze, chyba mial cos w rozdaju KQ i zbytnio obawial sie dziesiatki, tak bym obstawial.
Oprocz tego jaki to byl stol widac juz w tym rozdaniu, bet 4xBB i dziekuje, nikt juz nie wchodzi.
Zastanawialem sie jak duzą bure dostane :smile:

Awatar użytkownika
quest
-#VIP
-#VIP

Postautor: quest » 25 lis 2008, 12:27

Też zgadzam się że sprawdzenie podbicia 4xBB było OK. Co z tego żeby przebił jak na flopie pojawiłby się as i po sporym zakładzie przeciwnika martini zmuszony byłby do spasowania. Szkoda tylko że po flopie nie grał, wystarczyło by wtedy tylko sprawdzać a wiadomo wtedy że $$ będą nasze.

Awatar użytkownika
M@jkel
-#VIP
-#VIP

Postautor: M@jkel » 25 lis 2008, 20:24

Rozdanie wygrane z nienajmniejsza pula wiec rozegrane dobrze. Choc osobiscie na pre-flopie zagralbym inaczej:
1. Widoczny moj blad na preflopie - ale nie z przypadku tylko call. Mialem niezlą serie kart, kilka rozdan temu KK, potem QQ, AJ, tam sie biłem na preflopie, tym razem jak zobaczylem KK to wolalem nie zmuszac koleszki do agresywniejszej gry, wolalem zobaczyc flop bez asa, niz by bylo juz po ptokach. Gralem agresywnie, to teraz postanowilem łagodniej.

Tylko pytanie czy te mocne karty pokazywales, jesli ich nie pokazywales to byles bardzo agresywny wg przeciwnikow wiec w tym rozdaniu zagralbym tak samo jak wczesniej czyli re-raise pre-flop co wygladaloby na Twoje standardowe zagranie i wcale nie pokazywalo duzej sily. Jesli to ja siedzialbym na tym stole to bardziej balbym sie tego calla niz mocnego re-raisa widzac Twoja wczesniejsza gre. Choc to tylko moje zdanie [;

Wróć do „Cash full ring”