KK

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

KK

Postautor: mara » 18 lut 2013, 03:36

PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, 1.1 Tournament, 200/400 Blinds 50 Ante (9 handed) - PokerStars-nielegalny-w-PL! Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

MP3 (t22166)
CO (t5494)
Button (t20740)
SB (t19895)
BB (t8005)
Hero (UTG) (t32365)
UTG+1 (t6320)
MP1 (t3135)
MP2 (t5180)

Preflop: Hero is UTG with KObrazek, KObrazek
Hero bets t1200, 1 fold, MP1 calls t1200, 4 folds, SB calls t1000, 1 fold

Flop: (t4450) AObrazek, 4Obrazek, 5Obrazek (3 players)
SB bets t2000, Hero raises to t5600, 1 fold, SB calls t3600

Turn: (t15650) JObrazek (2 players)
SB bets t400, Hero raises to t3200, SB calls t2800

River: (t22050) 8Obrazek (2 players)
SB checks, Hero bets t5200, SB calls t5200

Total pot: t32450

Results below:
SB had 6Obrazek, AObrazek (one pair, Aces).
Hero had KObrazek, KObrazek (one pair, Kings).
Outcome: SB won t32450

Rozdanie wcześniej wypunktowałem innego przeciwnika mając AK, ale nie trafiłem flopa, więc blefowałem i się udało nie pokazując kart. Następnie przychodzą dwaj królowie i w rozdaniu pozostaje gracz, którego miałem za ogarniętego.

Błędu upatruje w zagraniu na turnie i riverze, ale czy on by w ogóle zrzucił? Tak naprawdę wiedziałem, że jestem w dupie po flopie jak spadł As

Chciałem sprawić wrażenie, że fajnie calluje :razz: a ja nie chcę go wyrzucić z rozdania. Proszę o wskazanie konkretnych błędów

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 18 lut 2013, 16:07

ujmę to tak :
przekonasz się na większej próbce że taki call pre flop zazwyczaj oznacza Ax u fisha (jeśli oczywiście gra na A na flopie)
Jego bet był jednoznaczny mam go i nie zawaham się wrzucić stacka (co jest niezłym info jeśli masz A z dobrym kickerem jak zresztą wiesz). Twój rerajs po jego becie był sporym błędem. Naucz się zrzucać KK na flopie z A bo się będziesz wypłacał fishom.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 18 lut 2013, 16:13

Hmm... Ogarniętym graczem to on nie jest prawie na pewno, bo flat call z A6o z SB do 3bb betu w środkowej fazie turnieju, to zagranie zgoła odległe od definicji "ogarnięcia" :wink:

Co do Twojej linii - podoba mi się raise na flopie do jego donkbeta, z tym, że zagrałbym to trochę wyżej -> bronisz boardu, który możesz reprezentować. Donkbet może być próbą steala, chcesz informacji w tym rozdaniu, więc albo raise, albo fold. Jeśli dostanę call to gram raczej x/f resztę uliczek.

Tak jak zagrałeś to imo nie wyrzucisz żadnego asa z rozdania. Jeśli sprawdził na flopie (w sumie najtrudniejszy bet, bo przy najgorszych oddsach), to sprawdzi turn (gdzie grasz baaardzo nisko i w zasadzie top parę musie sprawdzić) oraz river, gdzie palisz żetony i ja tam biorę check behind.

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 18 lut 2013, 16:58

koleś gra za 2000 gdy w puli jest 3600
bije za przeszło pół puli i wyraźnie mówi że zahaczył A
gdzie tu donkbet ?
rerajs w tej fazie turka był błędem po po jego becie. Napatrzyłem się na takie sytuacje tak często że gram już wysokie pary na flopie z A bardzo ostrożnie a bez pozycji niemal zawsze ch/f

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”