[NL 4] [FR] KK

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

[NL 4] [FR] KK

Postautor: skuter » 20 kwie 2009, 20:25

Tak jak w opisie tematu sadzę, że ten all in był zbędny. Co wy na to??? Brak wysokich kart na flopie i set oraz kareta nie bardzo możliwe. Jeśli chodzi o przeciwników to żadnych wiadomości, bodajże trzecia ręka na tym stole. Można było zrzucić ta rękę gdybym nie zagrał tak jak zagrałem w przypadku check na turn i agresji ze strony pozostałych graczy???

party-brak-polskiej-licencji! Poker No-Limit Hold'em, $0.04 BB (8 handed) - Party-Poker Converter Tool from FlopTurnRiver.com

CO ($2.20)
UTG ($3.60)
UTG+1 ($4.46)
Button ($2.81)
MP1 ($2.46)
SB ($5.07)
MP2 ($4.83)
Hero (BB) ($4.79)

Preflop: Hero is BB with KObrazek, KObrazek
UTG bets $0.12, 2 folds, MP2 raises $0.40, 3 folds, Hero raises $1.32, UTG calls $1.24, MP2 calls $0.96

Flop: ($4.10) 2Obrazek, 2Obrazek, 7Obrazek (3 players)
Hero raises to $3.43 (All-In), UTG calls $2.24 (All-In), MP2 calls $3.43

Turn: ($13.20) 6Obrazek (3 players, 2 all-in)

River: ($13.20) 9Obrazek (3 players, 2 all-in)

Total pot: $13.20
Main pot: $10.82 between UTG, MP2 and Hero, won by UTG
Side pot 1: $2.38 between MP2 and Hero, won by Hero

Results:
Hero had KObrazek, KObrazek (two pair, Kings and twos).
UTG had AObrazek, AObrazek (two pair, Aces and twos).
MP2 had JObrazek, JObrazek (two pair, Jacks and twos).
Outcome: Hero won $2.26, UTG won $10.28
Ostatnio zmieniony 11 paź 2009, 14:06 przez skuter, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 20 kwie 2009, 23:51

To sie nazywa martwy flop...... takim flopem nie nalezy sie zupelnie przejmowac raisujac tak jak ty pre flop...... AA vs KK jest katastrofa i szczerze mowiac zadko jest dobry powod zeby zrzucic KK gdy na stole nie ma Asa, a wiec byles od samego poczatku in trouble..... zagranie pechowe i tyle.... lecz jezeli wg ciebie zle zagrales to nie wiem czemu tak myszlisz....

Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

Postautor: skuter » 21 kwie 2009, 00:56

Może wystarczył cbet za 1/2 puli i zapewne dostałbym reraise no i wtedy już zastanowiłbym się czy nie zrzucić tych kart. Chociaż z drugiej strony przy takim stole chyba nie miałbym siły w sobie by to zrobić.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 21 kwie 2009, 01:05

warto spojrzec na sytuacje pre flop ... raise utg 3bb ... reraise MP 3.5x i ty rereraise 3x ... a i tak dostajesz calle ... pockety to najmniejsze co mogli miec ... jednego z nich mozna bylo na te AA obstawic ale KK na takim bardzie ciezko jest zrzucic :) nie miej pretensji do siebie bo 99% osob by tak zagralo

Awatar użytkownika
Zawisza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Zawisza » 21 kwie 2009, 08:42

zeby zrzucic ta reke to bym musial miec dobrego reada, jak sa pacjenci co AKs daja ALL-IN za 9$ ;) mialem raz AA i dalem raise 4bb on dal mi 3beta i ja mu w odpowiedzi to samo i ALL-IN /ALL-IN pokazuje mi AKs ;) takze ciezko by bylo podjac decyzje zeby zrzucic KK tym bardziej ze same nie istotne karty na boardzie sa. ALL-IN jak najbardziej sluszny

Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

Postautor: skuter » 21 kwie 2009, 12:16

no cóż, dzięki za wypowiedzi i utwierdzenie w przekonaniu, że nie był to kompletny błąd a nawet poprawne zagranie w tej sytuacji, tym bardziej, ze wczoraj zstąpiła sprawiedliwość i tym razem to ja miałem AA, które zostały opłacone pokonując KK po all in preflop właściciela "kingów" :)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 21 kwie 2009, 13:24

Żadnych błędów - agresywnie, wyraźnie dajesz do zrozumienia, że masz mocnego pocketa. To że trafiłeś na przeciwnika z AA, który nie zallinował Cię pre-flop niewiele tu zmienia. Byłbyś z tyłu gdybyś dostał all-ina preflop. Byłeś z tyłu również po flopie, ale w takich sytuacjach nie zrzuca się KK. Zwyczajny pech, że nadziałeś się na jedyną wyższą overparę. Nie powinieneś mieć do siebie żadnych pretensji ;)
Pozdrawiam.

Wróć do „Cash full ring”