[NL] [FR] [FREEZOUT] KK

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Athcos
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Athcos » 20 mar 2009, 17:06

titanum90 pisze:
Athcos pisze:Jak to? To poker to nie gra umiejętności? Matematyki? Statystyki? Mi ktoś nie dawno wmawiał, że poker nie ma nic wspólnego z hazardem

tak dobrze ci ktoś powiedział że poker to gra umiejetności statystyki, matematyki analizy i psychologii sprowadza sie to do podejmowania odpowiednich decyzji w odpowiednim momęcie tylko tyczy to sie długiego przekroju czasowego bo np. to że grasz 3 dzień i udało ci sie coś wygrac nie znaczy że już umiesz grac bo zapewne za 2 dni wszystko roztrwonisz, ale gdy masz już pewne umiejętności to mozna zauważyć że optymalizujesz zyski czyli nie zawsze są one każdego dnia kolosalne no ale wiekszość twoich gier jest na plus, czyli krótko szczęście ma znaczenie tylko w krótkim wymiarze czasowym a dłuższym okresie zawsze umiejętności graja pierwszo planową rolę

Mój post był trochę prowokacją. Napisałem potem, niżej, że znam całą teorię na temat longrun'u i maxymalizacji zysków przez minimalizację ryzyka.

Pozdro :)

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 20 mar 2009, 17:32

Athcos, ta wypowiedź nie miała na celu atakowanie ciebie więc looz :wink: po prostu chciałem powiedziec co mysle o szczęściu w grze,

MokrasScie, matematyka i doświadczenie to rzeczywiscie nie wszystko no ale zastanówmy sie jaki czynnik powoduje to że na dużych turkach podczas ft częto widzimy znajone twarze, bo przecież nie szczęście pozwala im powtarzać takie sukcesy, ja jestem w 100% za umiejętnościami dlatego staram sie je cały czas szlifować inaczej nie miało by to sensu :razz:

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 21 mar 2009, 12:56

W takich sytuacjach nie zminimalizujesz strat. Co do tego, że miałeś pewność AA u przeciwnika, to bzdura - równie dobrze mógł tak zagrać z QQ. Ja tam wyznaję prostą zasadę, że jeśli tylko jest możliwość efektywnego doprowadzenia do showdownu pre-flop na KK to do tego dążę. Tylko i wyłącznie z asami u przeciwnika jesteśmy z tyłu - nad każdą inną reką masz, jak wiadomo, przewagę. Więc o czym tu dyskutować? Nie zrzuca się KK pre-flop i tyle. Poza tym Showdown pre-flop jest dużo korzystniejszy z punktu widzenia późniejszych decyzji, bo w przypadku flopa z Asem masz zagadkę, czy Twój przeciwnik nie dzierży przypadkiem Ax.

Atheling
-#zwykly
-#zwykly

Re: kolejne KK na AA ale... ?

Postautor: Atheling » 24 mar 2009, 02:08

[/quote]
wiem ze dobry pokerzysta powinien umiec foldowac nawet najlepsze rece no ale nie wiem... read mialem idealny 100 % bylem tego pewien ale nie wierzylem ze znow musialo mi sie to przydarzyć ;/ w jaki sposob powinienem nad psychika popracowac zeby sie oduczyc takiego glupiego nawyku? ;/[/quote]

Jesli miales taki 100% read to jestes dla mnie guru pokera. Ja grajac roznego rodzaje turnieje, sng 5-10-20 $ oraz cash games. zauwazylem wiele roznych dziwnych rzeczy i rozdan. i wiem jedno AA,KK,QQ,JJ przed flopem nigdy nie pasuje. Gralem na roznych stronkach i wiem ze na tych stawkach co wymienilem ludzie przebijaja cie z AK to nagminnie z AQ sie zdaza. a na pewno prawie z kazda para... A ty tego jego moscia postawiles na AA i sie zastanawiales czy spasowac KK. To ty chcesz tylko nutsy grac? Ktos tu pisal ze lepiej 3 razy dobra karte spasowac niz 1 bledny call. Jesu na tych stawkach cie przebijaja z niczym, bluffow od groma... Nie wiem jak wy gracie, w same nutsy ? To jak wasza gra wyglada? pre flop raise , ktos wam donk bet i wy fold? albo ktos was reraisnie kiedy macie top pare i top kiker i tez foldujecie bo obstawiacie go na seta albo 2 pair?

albo ja zle mysle albo wy za ostroznie gracie

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 24 mar 2009, 19:36

słuchaj zeby on nie zrobil mini reise tylko reise 3bb to bym sie nie zastanawial nad niczym... ale minireise z utg z AA jest bardzo czestym zagraniem na tych stawkach i nie raz juz sie na tym przejechalem :P

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”