Rozdanie PokerStars-nielegalny-w-PL! nr 86427573660: Turniej nr 609533443, Turniej darmowy Hold'em No Limit - Poziom XI (400/800) - 19/09/2012 22:45:21 CET [19/09/2012 16:45:21 ET]
Stół '609533443 7' 9-max Miejsce nr 6 to rozdający
Miejsce 1: kiselevich1 (11205 żetonów)
Miejsce 2: Jonesie03 (50286 żetonów)
Miejsce 3: yassan83 (14506 żetonów)
Miejsce 4: Ganjalad (10330 żetonów)
Miejsce 5: smokeonit (8292 żetonów)
Miejsce 6: blackjan10 (14435 żetonów)
Miejsce 7: Cebulski8 (22900 żetonów)
Miejsce 8: Syapa (6766 żetonów)
Miejsce 9: espokeren (11107 żetonów)
kiselevich1: wpłaca ante 75
Jonesie03: wpłaca ante 75
yassan83: wpłaca ante 75
Ganjalad: wpłaca ante 75
smokeonit: wpłaca ante 75
blackjan10: wpłaca ante 75
Cebulski8: wpłaca ante 75
Syapa: wpłaca ante 75
espokeren: wpłaca ante 75
Cebulski8: wpłaca małą ciemną 400
Syapa: wpłaca dużą ciemną 800
*** KARTY WŁASNE ***
Gracz Cebulski8 otrzymał [Kd Ks]
espokeren: pasuje
kiselevich1: pasuje
Jonesie03: przebija 1400 do 2200
yassan83: sprawdza 2200
Ganjalad: pasuje
smokeonit: pasuje
blackjan10: pasuje
Cebulski8: przebija 20625 do 22825 i wchodzi all-in
Syapa: pasuje
Jonesie03: pasuje
yassan83: sprawdza 12231 i wchodzi all-in
Niesprawdzony zakład (8394) zwrócony do Cebulski8
*** FLOP *** [2c Td Kh]
*** TURN *** [2c Td Kh] [5d]
*** RIVER *** [2c Td Kh 5d] [Js]
*** POKAZANIE KART ***
Cebulski8: pokazuje [Kd Ks] (trójkę, Króle)
yassan83: pokazuje [As Qc] (strita, od Dziesiątki do Asa)
yassan83 wygrał 32537 z puli
najważniejsza ręka w turnieju ;/ i bad bet. bleh
KK vs AQ
- MrGordon
- LEGENDA

-
OloPK
- -#aktywny

Wydaje mi sie ze nie powinienes 3betowac do allina, ja bym raczej 3betowal go do 2.5x jego zaklad... co prawda wtedy on moglby sie odwinac allinem i sytuacja by wyglada podobnie, ale moze jednak by tylko sprawdzil, we freerolach rozni ludzie graja( ale z reguly slabi) i na tym flopie nie gralby juz dalej, i wzialbys ta pule
-
tomopolak
- -#zwykly

All-in imo był słabym zagraniem, ponieważ miałeś nad nimi pozycję. Najlepiej tak jak OloPK mówi zrobić re-reisa i zbudować pulę, ewentualnie check.
Twój allin mógł być odczytany jako kradzież puli, dlatego koleś cię sprawdził z AQ
Tak ogólnie nie koniecznie do tego rozdania - jeżeli all-in grać w takiej fazie turnieju to wtedy kiedy przeciwnicy w rozdaniu mają średnie stacki (wtedy duża szansa, że spasują).
W tym momencie koleś ma M= +/- 8.5 więc trochę dziwne, że cię sprawdził (Chyba, że w najbliższym czasie ciemne miały urosnąć).
ps: Małe stacki i duże chętniej sprawdzają w takich sytuacjach - mają mniej do stracenia
Twój allin mógł być odczytany jako kradzież puli, dlatego koleś cię sprawdził z AQ
Tak ogólnie nie koniecznie do tego rozdania - jeżeli all-in grać w takiej fazie turnieju to wtedy kiedy przeciwnicy w rozdaniu mają średnie stacki (wtedy duża szansa, że spasują).
W tym momencie koleś ma M= +/- 8.5 więc trochę dziwne, że cię sprawdził (Chyba, że w najbliższym czasie ciemne miały urosnąć).
ps: Małe stacki i duże chętniej sprawdzają w takich sytuacjach - mają mniej do stracenia
-
tomopolak
- -#zwykly

Tak apropo liczba M o której mówię to M Magriela - Stosunek twojego stacka do sumy blindów i ante
więcej o M
http://www.pokertexas.pl/szkola-pokera/ ... urniejach/
więcej o M
http://www.pokertexas.pl/szkola-pokera/ ... urniejach/
-
blade08111991
- -#VIP

- MrGordon
- LEGENDA

a czy nie o to właśnie chodzi? przebicie do np 6k wygląda cholernie mocno, więc takie AQ wtedy jest do wyrzucenia, a ja mając KK chcę się tutaj stackować z rywalami, więc zagrywam tak żeby nie pokazać zbyt dużo mocytomopolak pisze:All-in imo był słabym zagraniem, ponieważ miałeś nad nimi pozycję. Najlepiej tak jak OloPK mówi zrobić re-reisa i zbudować pulę, ewentualnie check.
tomopolak pisze:Tak ogólnie nie koniecznie do tego rozdania - jeżeli all-in grać w takiej fazie turnieju to wtedy kiedy przeciwnicy w rozdaniu mają średnie stacki (wtedy duża szansa, że spasują).
naprawdę chcesz żeby rywal spasował, gdy masz KK?
blade08111991 pisze:all in jak najbardziej dobry. JA zawsze staram sie all inowac z AA i KK. Co prawda jak sie jest blisko ITM to czasem sie mozna zastanowic czy nie zrzucic KK ale tylko jesli mamy statystyki na goscia
KK chcesz zrzucać na bublu? akurat wtedy, gdy dobrzy gracze wykorzystują ten moment turnieju i zwiększają agresję aby eksploatować tych, którzy boją się odpaść przed kasą? w 99,9% króli się nie wyrzuca w takim momencie.
-
tomopolak
- -#zwykly

Dalej uważam, że all in był nie najlepszym zagraniem. Nie wiem co mają pozostali gracze. Wolałbym rereisować pre flop 5k, 6k. Gdyby ktoś po tym zagrał allin to z KK bym sprawdził (jak dla mnie pre flop ciężko jest to zrzucić
).
Gdybym zobaczył na flopie asa to bym się martwił i potrafił odpuścić pulę...
Allin w tamtym momencie to był ryzyk fizyk, gdzie masz duży stack i nie jesteś w ciężkiej sytuacji. Jeżeli koleś ma asa, to ma około 30% szansy na wygraną
Odnośnie Średnich stacków i pasowania, to powiedziałem, że nie koniecznie w tym rozdaniu i z ręką KK. Pewnie, że nie chcę aby spasowali gdy mam KK, ale też wolę aby w grze było 1, max 2 graczy.
Może i mój punkt widzenia jest zbyt tight i zbyt asekuracyjna. Jednak KK to nie AA i czasem lepiej móc się wycofać po flopie gdy pojawi się As.
Edit
Jeżeli w tym rozdaniu po moim podbiciu reszta by spasowała, to i tak byłbym zadowolony z wygrania dosyć dużej puli.
Gdybym zobaczył na flopie asa to bym się martwił i potrafił odpuścić pulę...
Allin w tamtym momencie to był ryzyk fizyk, gdzie masz duży stack i nie jesteś w ciężkiej sytuacji. Jeżeli koleś ma asa, to ma około 30% szansy na wygraną
Odnośnie Średnich stacków i pasowania, to powiedziałem, że nie koniecznie w tym rozdaniu i z ręką KK. Pewnie, że nie chcę aby spasowali gdy mam KK, ale też wolę aby w grze było 1, max 2 graczy.
Może i mój punkt widzenia jest zbyt tight i zbyt asekuracyjna. Jednak KK to nie AA i czasem lepiej móc się wycofać po flopie gdy pojawi się As.
Edit
Jeżeli w tym rozdaniu po moim podbiciu reszta by spasowała, to i tak byłbym zadowolony z wygrania dosyć dużej puli.
- MrGordon
- LEGENDA

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”