Rozdanie sprzed kilku dni, ale nie daje mi spokoju.
Wrzucam i mam nadzieje że jednak dobrze zagrałem.
Graczy w turnieju około 350, płatne 40 miejsc, pozostało w grze 36.
Blindy 300/600 jestem aktualnie na 14 miejscu, żetonów coś około 18K.
Będąc na UTG1 dostaję KK, podbijam do 3000.
Gracz siedzący dwa miejsca dalej podbija do 4200, pozostali fold.
Właściwie nic nie o nim nie wiem, dopiero kilka rozdań razem przy tym stoliku.
Jego żetony to około 25K, o ile dobrze pamiętam (na pewno więcej niż ja)
I mam dwa pytania:
1. Czy mój bet był prawidłowy ?.
2. Jak grać po jego reraise ?.
[NL][FR][5+0,5$ 1K GP][Freezeout] KK na utg
-
pablo1972
- -#VIP

- firesparrow
- -#aktywny

Bet preflop za 5BB jest jednak chyba zbyt duży.
Reraise do 4200 przeciwnika to w ogóle jakieś nieporozumienie, dlatego mój pierwszy wniosek to że gość za bardzo nieogarniający. Bije nas tylko AA, po jego dziwnym 3becie nie wykluczam tej ręki, ale mimo wszystko wrzucam allina.
Oczywiście fold nie wchodzi w grę na oddsy i siłę naszej reki.
Call jest bardzo pasywnym i wg mnie słabym zagraniem, bo jeżeli nie wrzucasz olka preflop tzn boisz się AA, na prawie każdym flopie bez A i tak się zangażujesz w pulę bo cbeta na pewno sprawdzisz, a to spowoduje już zbyt duże zaangażowanie się w pulę.
Jeżeli ma AA to i tak prawdopodobnie stracisz wszystkie lub większą część żetonów.
Wg mnie zostaje 4bet, a przebicie go do 10-12k jest bez sensu więc tylko allin.
Reraise do 4200 przeciwnika to w ogóle jakieś nieporozumienie, dlatego mój pierwszy wniosek to że gość za bardzo nieogarniający. Bije nas tylko AA, po jego dziwnym 3becie nie wykluczam tej ręki, ale mimo wszystko wrzucam allina.
Oczywiście fold nie wchodzi w grę na oddsy i siłę naszej reki.
Call jest bardzo pasywnym i wg mnie słabym zagraniem, bo jeżeli nie wrzucasz olka preflop tzn boisz się AA, na prawie każdym flopie bez A i tak się zangażujesz w pulę bo cbeta na pewno sprawdzisz, a to spowoduje już zbyt duże zaangażowanie się w pulę.
Jeżeli ma AA to i tak prawdopodobnie stracisz wszystkie lub większą część żetonów.
Wg mnie zostaje 4bet, a przebicie go do 10-12k jest bez sensu więc tylko allin.
- Mlody
- -#zasłużony

- Ted Forester
- -#VIP

Przede wszystkim jeśli na blindach 300/600 podbiłeś do 3000, to przeciwnik nie mógł przebić do 4200
Pewnie podbiłeś do 2000, bo te 5bb trochę dziwne. Jeśli podbiłeś 5bb, to jego 3bet może być standardowo mniejszy (przynajmniej mój by był), także niekoniecznie to jest monster.
Ja tutaj gram 4bet allin, chyba że koleś jest jakiś totalny murek w stylu 4/3
Pewnie podbiłeś do 2000, bo te 5bb trochę dziwne. Jeśli podbiłeś 5bb, to jego 3bet może być standardowo mniejszy (przynajmniej mój by był), także niekoniecznie to jest monster.
Ja tutaj gram 4bet allin, chyba że koleś jest jakiś totalny murek w stylu 4/3

-
pablo1972
- -#VIP

Może i faktycznie to 5bb to za wysokie podbicie, ale miało na celu wykluczenie innego gracza, który rozgrywał wiele rąk i często sprawdzał niższe podbicia (akurat z nim już długo grałem w tym turku przy jednym stole).
Nie chciałem się nadziać na jakieś 89 i np. 99x czy 89x na flopie, a facet miał tego dnia kupę szczęścia.
A co do tego rozdania to zagrałem Alina, no i niestety tamten miał AA.
Ogromna szkoda, bo gdybym to wygrał było by pewnie FT.
Nie chciałem się nadziać na jakieś 89 i np. 99x czy 89x na flopie, a facet miał tego dnia kupę szczęścia.
A co do tego rozdania to zagrałem Alina, no i niestety tamten miał AA.
Ogromna szkoda, bo gdybym to wygrał było by pewnie FT.
Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”