[NL] [FR] [FREEROLL] KJ

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

[NL] [FR] [FREEROLL] KJ

Postautor: wheeny » 24 kwie 2009, 08:55

Wczoraj darmowy turniejek o 1000 SP na Evereście - fajna rzecz, bo te 1000SP można wykorzystać na wstępy do wielu $50 freerolli albo do jednego $2500 freerolla.

Ale nie o tym.

Po godzinie z 2000 osób zostało 200, na początku rozdania jestem na 80którejś pozycji, a 50 osób "wygrywa" (dostaje punkty). Także mam szansę.

Dostaję KJo, ale pozycja jakaś kiepska i przede mną chyba z 6 osób limp, więc ja też limp (bblindy po 100). Trochę się bałem raisować taką rękę. Błąd 1? W tym momencie stack jakieś 4800, lider stołu ma 20000.

Flop przychodzi Jxx rainbow, żadnych szans na staight ani flush. Więc robię bet pot (+700). Lider stołu call. Czyli w puli 2100, a mi zostało jakieś 3800. Oceniam go albo na Jx albo na overparę, ale nie mam żadnych konkretnych readów bo go usadziło do stołu 2 rozdania wcześniej, w których foldowałem, a on raz call/fold raz fold...

No to przychodzi turn J... Kickera mam dobrego, set jest, więc bet pot. Błąd 2? Powinienem all-in?

Dostaję call.

Przychodzi river ... 7... Zostawiam go na tej overparze albo secie J, myślę, że albo split albo wygram. Robię zakład za resztę kasy. Dostaję call.

Pokazuję KJ, on pokazuje J7 i dobranoc, dzięki za grę.

Bad beat czy bad play?
Ostatnio zmieniony 11 paź 2009, 14:11 przez wheeny, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zawisza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Zawisza » 24 kwie 2009, 09:04

osobiscie ja bym KJo probowal podbijac min 4bb mozna by dac z 6 bo sporo limperow najwyzej po re-raise bym zrzucil. To juz w miare etap turnieju ze kazdy stara sie dostac do platnych i moze by se te J7 odpuscil po flopie coz trafiliscie top pary na turnie po tripsie no a tripsa ciezko juz zrzucic a 7 na river to juz niefart :)

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 24 kwie 2009, 09:39

Najważniejszy błąd jak dla mnie to call przed flopem. 6 limperów przed Tobą i samemu dorzucanie jako 7 limp jest bez sensu. Albo raise i to duży, żeby tacy jak ten z J7 nie weszli, i trochę tych limperów też się wykruszyło. Albo fold. Z czego bardziej bym obstawiał za tym drugim.
A właściwie na której pozycji był ten lider który został z Tobą w rozdaniu? Bo Ty byłeś na późnej zapewne. Trochę zakręciłeś ten opis rozdania ;P

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: phonik » 24 kwie 2009, 09:41

Mysle z KJo to za slaba reka zeby podbijac w multiway pot, jesli przede mna jest kilka limpow rowniez zagralbym overlimp. Bet na flopie jak najbardziej prawidlowy, ale po sprawdzeniu przeciwnika trzeba popatrzec na board i sie zastanowic z czym gosc moze robic cold call. Akurat mial, podobnie jak Ty, top pare, ale na suchym boardzie w taki sam sposob moze zagrac uklady ktore Cie bija (sety czy dwie pary) i wtedy trzeci J na turnie wcale nie pomaga. Jesli ma seta czy dwie pary z waletem, to wlasnie trafil najmarniej fulla, wiec lepiej w takich sytuacjach byc ostroznym.

Uklad ktory miales to trips, a nie set. Set to uklad gdzie w reku trzymasz pare i uzupelnia go trzecia karta na boardzie, z tripsem jest odwrotnie. Najwazniejsza roznica miedzy jednym a drugim polega na tym, ze danego seta moze miec tylko jedna osoba przy stole, a tripsa dwie, stad jest troche zludny.

Na flopie zagrales ok, ale na turnie jesli chciales kontynuowac to raczej push. Zostaje Ci 3,8k, w puli 2,8k a Ty grasz o pule, czyli wiecej niz wynosi polowa Twojego stacka, zatem powinienes grac allin (i tak wejdziesz za wszystko na riverze, ale wtedy przeciwnik zobaczy wszystkie karty, a tak ma trudniejsza decyzje, stad masz tu wieksze fold equity).

Na riverze bylo juz pozamiatane. Mysle ze to rozdanie powinno skonczyc sie na turnie.
Wtedy jeszcze byla szansa na to ze gosc zrzuci reke. Tu jednak i tak byles daleko z przodu, biedak trafil jeden z trzech outow, taki maly badbeat.

pozdr

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 24 kwie 2009, 09:54

No właśnie, od razu jak wcisnąłem bet pot na turnie to żałowałem, że nie all-in, bo sam widziałem, że tylko to by było poprawne zagranie w tej sytuacji.

Ale ten przeciwnik i tak by sprawdził all-ina, więc akurat to rozdanie by się tak samo skończyło. Tylko miał bym satysfakcję, że zrobiłem, co mogłem.

Dzięki za korektę trips vs set phonik.

I dzięki wszystkim za analizę.

sallahadin
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: sallahadin » 24 kwie 2009, 12:58

Ale powiedz czy cała 50 dostawała równa ilość tych punktów czy licząc od zwycieżcy każdy kolejny odpowiednio mniej? Bo sa takie freerolle że każdy dostaje tyle samo.
No więc jeśli każdy dostawał tyle samo to powinieneś wejsc all-in. Jedna parka bez szans na strita i flusha powinna go zniechecic a tobie troche do miejsc wygrywających brakowało. Z doświadczeni awiem ze leader nie ryzykowałby straty 1/5 stacku żeby callować.

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”