[FR][1$] KJ button

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
samol
-#VIP
-#VIP

[FR][1$] KJ button

Postautor: samol » 09 paź 2009, 22:03

fulltilt-brak-polskiej-licencji! Poker, $30/60 No Limit Hold'em Tournament, 9 Players
Hand Converter by Pokerhand.org

Board:
Twocrazy4aces (SB): $2,540
mmmchikn (BB): $6,912
Carl Ekman (UTG): $2,160
blue496 (UTG+1): $1,910
Jantastic (MP1): $5,140
jtorrejon (MP2): $930
luckywazoo (MP4): $6,590
emyyy (CO): $8,473
samol20 (Button): $3,085

Dealt to samol20 K:diamond: J:heart:

Pre-flop:
(2 folds), Jantastic raises to $120, (1 folds), luckywazoo calls $120, (1 folds), samol20 calls $120, Twocrazy4aces calls $90, (1 folds)

Flop: ($540) 5:spade: 8:club: J:spade: (4 Players)
Twocrazy4aces checks, Jantastic bets $540, luckywazoo calls $540

samol20 ??

Jaką tutaj podjąć decyzję? Wynik oraz co zrobiłem napiszę później.

jack
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: jack » 09 paź 2009, 23:31

Przede wszystkim to ja bym wykorzystal btn i reraisowal do 600 sporo dead money w pocie a i na takim flopie nie mialbym ciezkiej decyzji tylko pushowal a tak dopusciles duzo drawow .

Nie wydaje mi sie by flat call byl ok raczej decyzja to albo push albo fold . Napewno dostaniesz call od drawow slbszych J . Ja tutaj pushuje , dodatkowo przemawia za tym stack przeciwnikow , callna z szerszym zakresem a miniraise nie jest jakis szczegolnie silny ja wiem JQ JT J9 . Jak ktorys bedzie mial seta to trudno ;)

Adizg
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Adizg » 10 paź 2009, 00:43

Dla mnie to fold jest. Wydaje mi sie ze tak duzy bet na flopie to proba wyrzucenia drawow, a rywal ma jakas overpare. Poza tym jest jeszcze jeden call wiec ja bym nie ryzykowal jednak, bo nawet AJ Cie bije.

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 10 paź 2009, 08:37

a ja obstawiam tego Jantastic'a na cos w stylu QJ-JT.. za malo cos podbil przed flopem.. to jest takie "mam fajna karte, ale jak wejde bez podbicia to bede na straconej pozycji, a z drugiej strony karty nie sa znowu takie super.. o! to podbije tlyko o 2bb :D"

ja bym w ogole preflop zagral o pot a tutaj na flopie reraise do 1700-2000 by mi pasowal, ale patrzac na twoj stack to juz chyba raczej trzeba bedzie pushowac allin..

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 10 paź 2009, 17:20

Oczywiście pushowałem all in :P Nadziałem się na seta 8-ek.
W tej fazie z taką kartą nie reraisuje preflop. Nie wiem czy dobrze, czy źle - ale poprostu w tej fazie jest dużo donków i potrafią z 44 na ręku pushować all in :P I stawiają mnie wtedy w bardzo kłopotliwej sytuacji.
Wydaje mi się, że jest to jeden z tych flopów gdzie trzeba zrzucić top pair. Nie jesteśmy przy takich raisach w stanie kontrolować puli. I zmuszają nas, by ze słabą kartą się stackować. Nie miałem nawet najwyższego kickera.

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”