kilka pytan do SSS i o iPoker

Gra w pokera - strategie i taktyki stosowane w grze w sieci pozwalające maksymalizować wygrane podczas gra w pokera.
Awatar użytkownika
Zawisza
-#aktywny
-#aktywny

kilka pytan do SSS i o iPoker

Postautor: Zawisza » 03 gru 2009, 19:36

W sumie nie wiedzialem gdzie ten temat zalozyc i wyszlo ze tutaj :P

1. Czy oplaca sie za 0.5BB grac dodatkowe kółko po podwojeniu sie, bedac na BB ??

2. Teraz na iPoker mamy stoliki na uro i £unty i jest ich sporo mysle o graniu na nich. Wiadomo ze trzeba na nie wiekszego Rolla odpowiednio jakies 50% i 70% (60€=90$ i 60£=102$) wiecej niz na stoliki w $ (zakladajac ze gramy BRM a tak gram :P) Ktos wie jak liczony jest rake w tych walutach ?
Wszedzie sa podane Points za X.XX$ rake :P nie ma nic o € i £

ODP: jesli dobrze zrozumialem support to rake jest taki sam ; Czyli tracimy odpowiednio 50 i 70% grajac na inne waluty/ Troszke zal!! Skoro tak niech zrobia stoly na zł i daja taki sam rake od kazdego GROSIK'a ;]

3. Jakie macie sposoby na ogarniecie tych stolikow - Gdzie juz graliscie i nie wejdziecie za mniej niz 25 i wiecej

4. Jakie mozliwosci daje MiniMaxMode - Czy tylko zmienia wyglad stolow i kart ?? Czy daje jakies wieksze mozliwosci ? :P

5. Jak se radzi z tym PT3 na wykresie euro i funtami??
Ostatnio zmieniony 05 gru 2009, 08:23 przez Zawisza, łącznie zmieniany 1 raz.

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: phonik » 05 gru 2009, 02:00

1. Po podwojeniu sie grasz tylko AA i KK, cala reszte wyrzucasz, wiec chyba sie oplaca ;)
2. Po co kombinowac, tych stolow w funtach duzo jest? chyba kilka na krzyz, nie zawracaj sobie glowy. Graj w euro i dolarach.
3. ??? Mozesz inaczej sformulowac to pytanie, nie mam pojecia o co chodzi...
4. Za darmo masz ipskinnera, obadaj sobie. MiniMaxMod ma inne rozmiary stolow (predefinowane), ale poza tym aplikacje sa podobne. W ipskinner mozna zmienic wyglad stolu, kart, zetonow i co tam jeszcze.
5. Tu nie pomoge, uzywam HM, ktory na razie nie rozroznia walut.

6. Nie graj na ipoker, szkoda nerwow :) Ta platforma sie nie nadaje do sss, masz tu fure graczy z spam (shortow i big stackow, ktorzy potrafia grac przeciw shortom - zwlaszcza na NL10 i w okolicach) i kilometrowe kolejki do stolow. Trzeba miec rozwiniety super table selection zeby cos ugrac.

pozdr

jkurak
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: jkurak » 05 gru 2009, 06:13

phonik pisze:6. Nie graj na ipoker, szkoda nerwow Ta platforma sie nie nadaje do sss, masz tu fure graczy z spam (shortow i big stackow, ktorzy potrafia grac przeciw shortom - zwlaszcza na NL10 i w okolicach) i kilometrowe kolejki do stolow. Trzeba miec rozwiniety super table selection zeby cos ugrac.

+1 jest wiele dobrych ofert np na Bossie a jesli nieco wyzsze stawki to moze B2B/Entraction z niezlym rakem i slabymi graczami

Awatar użytkownika
Zawisza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Zawisza » 05 gru 2009, 08:15

phonik pisze:3. ??? Mozesz inaczej sformulowac to pytanie, nie mam pojecia o co chodzi...

W szczycie wieczorami jest 30 stolow na $ + z 10na euro i 5-10 w funtach :P narazie na funty nawet nie mam rolla na euro tak ;p

gram ok. 10 stolow naraz i gdzies sie podwajam i wychodze odpalam next :P wkoncu dostaje pierdolca bo ogralem z 25 stolow i nie moge sie wstrzelic w pozostale 15 :P a kazdo razowe odpalanie stolika gdzie nie siade do gry rozprasza mnie :D Zreszta czasem iPoker gubi sie w multitablingu wiec se dalem spokoj z 15 naraz. Zgubisz sie raz to wyskakuja co 1-2 sek sitouty na kazdym stoliku.

Jest cos co pozwala np "markowac" stoly na ktorych gralem ?? Czy jedyny sposob to wpisujemy sie na listy oczekujacych na CZUJA :P

Co do grania SSS na iPoker - moze i to nie jest najlepsza platforma, ale pelno tam pseudo shortow z VP$P 14 PFR-12 10/10 itp sa i tacy z 6-3 :D sa i tacy ze maja 3beta 10 :D Moze bedzie troszke trudniej ale pozwoli mi to szybciej na wyeliminowanie bledow w grze. Narazie mam korekte po poczatkowym swingu i mam jakies 1.5bb/100 takze musze te 0.5 nadrobic ;]

Co do bossa to oni nie maja oferty dla SSS bo to raczej za mala siec dla mnie - Ta platforme bede rozwazal tylko pod wzgledem rozpoczecia BSS na NL10 badz jak sie uda to NL25 i tylko dlatego ze daja RB 30% B2B nie wiem jak wyglada tu wiec sie nie wypowiem
narazie iPoker mi pasuje ;P

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: phonik » 05 gru 2009, 11:47

Gram na bossie NL10 shortem i powiem Ci ze generalnie bajka. Aktualnie stosuje absolutny basic, bez statsow, bez steali i idzie naprawde niezle.

pozdr

Awatar użytkownika
Zawisza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Zawisza » 05 gru 2009, 13:16

phonik pisze:Gram na bossie NL10 shortem i powiem Ci ze generalnie bajka. Aktualnie stosuje absolutny basic, bez statsow, bez steali i idzie naprawde niezle.

pozdr

Phonik wiem boss to tak fisherska siec ze tam limpuje po 5 osob. Czasem nie trzeba standardowego Open Raisa tylko odrazu push ;) to i tak sie znajdzie amator z jakims KTo ;] albo innym trushem :D Tylko tam raczej za duzo stolow nie ma do Gridndowania :) dokladnie sie nie rozgladalem ale chyba marnie w porownaniu do iPoker nie mowiac o PS

Awatar użytkownika
encepence
-#VIP
-#VIP

Postautor: encepence » 05 gru 2009, 13:27

wedlug mnie bossmedia to najlepsza siec do grania SSS
a z tym ze to fisherska siec sie to nie wiem, bo na NL50 i NL100 jest duzo regularsow, same BSS, shortow to max 2 na stoliku. Mi na tych limitach sie tam SSS gra lepiej niz gdziekowiek.

Awatar użytkownika
Zawisza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Zawisza » 05 gru 2009, 14:29

47enioN, mowie narazie o tych niskich limitach :) narazie nie grywam NL50 i 100 :D tam moze i fakt sa dobzi ale NL10 to na FR leci kułeczko i kazdy doklada po 10c :D

Kmilson
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Kmilson » 17 sty 2010, 17:12

Ja SSS nie polecam, mało w tym pokera. Gram BSSem i taktyka pod takich graczy jest dosyć prosta. Również łatwo poznać słabego short stacka a co za tym idzie słabego gracza. Nie ważny soft, trzeba umieć grać.

Wróć do „Strategia i taktyka w grach stolikowych”