Kilka pytań o Skrill/moneybookers

Informacje na temat popularnych systemów płatności umożliwiających wpłaty do poker roomów.
Apoptyzm
-#zwykly
-#zwykly

Kilka pytań o Skrill/moneybookers

Postautor: Apoptyzm » 21 maja 2012, 16:13

Hej,
chciałbym wpłacić kase na PS i myślę nad użyciem MBookers/Skrill.

Czytam jednak opinie i jestem trochę zniechęcony, patrz:
http://www.reviewcentre.com/reviews126088.html#Reviews

Mam też kilka pytań..
Czy przy wypłacie z MB na konto bankowe, przewalutowanie jest wykonywane po stronie MB, czy banku w polsce?
PStars mówi, że opłaty związane z wpłatą pieniędzy bierze na siebie. To znaczy, że pokryje koszt zwykłego przelewu bankowego z polski? nie sądzę.
Korzystając z przelew24 rozumiem że nie ma opłaty za przelew międzynarodowy?
Jeśli tak to narazie nie opłaca mi się zakładać konta MB.

Z góry dzięki za odpowiedzi [:

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 21 maja 2012, 16:42

Ja przelewałem z własnego konta na MB i jest pobierana niewielka prowizja!

Natomiast przelew z MB robiłem na paradise-brak-polskiej-licencji! w kwocie 500zł i za taką transakcję pobierało prowizję 5zł
Nigdy nie miałem żadnych problemów i nie mam zastrzeżeń. Świadomy jestem prowizji, limitów i to akceptuję jeszcze ;)
W obu przypadkach obciążone prowizją są moje konta :shock:

Niestety nie wiem jak to jest ze Starsami

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 23 maja 2012, 19:56

Apoptyzm pisze:Czy przy wypłacie z MB na konto bankowe, przewalutowanie jest wykonywane po stronie MB, czy banku w polsce?

Po stronie MB z tego co mi wiadomo (zdecydowanie po lepszych kursach niż bankowe).

Co do reszty pytań to niestety nie pomogę bo nigdy nie przelewałem na żadne konto bezpośrednio z banku. MB jest do tego dużo wygodniejsze i przy przelewach pokerroom->MB, MB->pokerroom, przy założeniu, że wszędzie masz saldo w tej samej walucie, jest bezprowizyjne.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 23 maja 2012, 20:01

To ja czegoś nie rozumiem!!!!!!!!!!

Przecież przelewałem z MB do paradise-brak-polskiej-licencji! 500zł i była prowizja 5zł. To jedni mają prowizję, a inni nie? Zgłupiałem całkowicie, ale pamiętam doskonale 5zł pobrali jak nic :cry:

gajor
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: gajor » 23 maja 2012, 20:05

Hmmm.. to dziwne bo mi nigdy nie pobiera, jedynie jak MB > bank i odwrotnie.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 23 maja 2012, 20:09

Sprawdziłem na wyciągu ;)

No niech będzie dwa razy wpłacałem po 500 :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 24 maja 2012, 12:21

mara100, hmm... dziwne. Może Paradaise ma jednak jakieś opłaty (1%owe jak widać), aczkolwiek nigdy tam nie grałem więc nie wiem jak to działa. Ale w przypadku starsów, ongame, ipoker itd. nie ma żadnych opłat za tego typu przelew.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 24 maja 2012, 14:56

Czyli wniosek jest tylko jeden, że na paradise-brak-polskiej-licencji! pobierają prowizję, a większości przelewy są bez prowizji, jak pisał wcześniej drynk

Awatar użytkownika
mariusz133
-#VIP
-#VIP

Postautor: mariusz133 » 09 cze 2012, 14:37

na paradis w ostatnim czasie to mają chyba jakieś problemy , bo zleciłem wplatę przez MB i nie pobralo mi prowizji 5 zl , :mrgreen: dla pewnosci zapytałem na chat jak to teraz jest i czy się coś zmieniło a oni że nie że nadal są opłaty .

Ale na 100 % mi opłaty nie pobrało .

04/06/2012 22:42 CEST

100,00 PLN

Moneybookers Deposit

bez opłaty :lol:

Awatar użytkownika
justnutsbaby
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: justnutsbaby » 13 cze 2012, 03:41

polecam sprawdzic swoje konta na moneybookers, byly teraz jakies losowania czy cos i na moim koncie pojawilo sie kilka grosikow w zwiazku z ta promocja ;) mily gest z ich strony

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 13 cze 2012, 16:02

justnutsbaby, ale to chyba tylko w przypadku ludzi, którzy spełnili warunki promocji - dokonali jakichś płatności kartą w odpowiednim okresie i skorzystali z bankomatu.

sopel26
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sopel26 » 15 cze 2012, 16:14

Panowie nie polecam przelewu z PS do Getin Banku w moim przypadku jeśli dobrze pamiętam( nie zwracam na takie rzeczy z reguły uwagi do od 120 euro) zapierdolili 10%

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 15 cze 2012, 16:24

sopel ale co to ma wspólnego z MB

Udowodniłem screenem, że na paradise-brak-polskiej-licencji! pobierali prowizję i to jest poza dyskusją!

Jakiś czas temu otrzymałem sms-a od sportingbet-brak-polskiej-licencji!, że rezygnują z pobierania prowizji od wpłaty/wypłaty ;) Sprawa się raczej wyjaśniła, a paradaise dołączył do większości i przelewy z MB są darmowe :tak:

Autorowi tematu dalej polecam MB :razz:

battlecruiser
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: battlecruiser » 24 lip 2012, 15:22

Prowizja MB robi się wkurzająca, zawsze powyżej 7 zeta (czy coś około tego) - trzeba się pilnować ;/

fifeofakind
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: fifeofakind » 24 wrz 2012, 18:58

1.8€, przez lata korzystanai z mb zbiera się kilkaset zł...

Wróć do „Sposoby płatności”