Lektury zwiększające umiejętności oraz soft pokerowy pozwalający podejmować skuteczniejsze decyzje w czasie gry.
-
BLAZO
- -#aktywny

Postautor: BLAZO » 16 maja 2010, 19:05
Postanowiłem ściągnąć sobie trial Poker Trackera aby wyprobować to cudo lecz od razu napotkałem kilka problemów. Mam nadzieję że znajdzie się jakaś osoba która może mi pomóc. Mianowicie pierwszym problemem jest to że nie wyświetla mi moich statystyk. Kumpel mi mówił że jest to automatycznie ustawione lecz wyświetla mi staty tylko moich przeciwników a ja chciałbym mieć podgląd równiez do moich statystyk. Następnym problemem jest to że rozdania nie zapisuje mi rozdań w których nie grałem a tylko obserwowałem. Gdy gram jest wszystko ok. Hand imported a jak tylko obserwuje(tzn nie biorę udziału w rozdaniach) to jest napisane że Hand observed but not imported. Kolejnym moim problemem jest to że nie odświeża mi statystyk. Ustawiłem nawet w konfiguracji HUD-a że ma mi odświezać co 1 rozdanie ale i tak tego nie robi. Jak można ustawić aby odswiezało mi co rozdanie ?
Chciałbym również mieć podglad do tego jak mi idzie w danej sesji i do podglądu rąk we wcześniejszych rozdaniach.
Prosze o pomoc bo już mnie pierdolec strzela

.
Pozdrawiam
-
Oskarek
Postautor: Oskarek » 16 maja 2010, 19:18
nie podałeś najważniejszego - jaki to room
-
BLAZO
- -#aktywny

Postautor: BLAZO » 16 maja 2010, 19:36
PokerStars-nielegalny-w-PL!.
-
hermes06
- -#aktywny

Postautor: hermes06 » 17 maja 2010, 01:57
Zajrzyj tutaj:
http://www.pokertracker.com/forums/view ... 45&t=19551
A co do importowania obserwowanych rąk, to nie wiem, jak na P*, ale np. na FTP coś takiego też jest niemożliwe. Swoją bazę danych możesz tworzyć tylko na podstawie własnych rozdań. Może Stary też mają takie ograniczenie.
-
BLAZO
- -#aktywny

Postautor: BLAZO » 17 maja 2010, 15:55
W jaki sposob mam skonfigurowac PokerStars-nielegalny-w-PL! bo wyskakuje mi ze nie moze mi zapisywac historii rąk. Nie mam pojęcia jaki plik mam niby wybrać do zapisywania histroii rąk bo przecież ta historia zapisuje się u nich i mozna ją uzyskać poprzez wysłanie maila. Wyskakuje mi takie coś:
[URL=http://img7.imageshack.us/i/screear.jpg/][IMG]http://img7.imageshack.us/img7/7078
Co mam wybrać tzn jaki plik/folder bo nie zapisuje mi wcale rąk i statystyki sie nie wyświetlają.
Pomocy.
-
hermes06
- -#aktywny

Postautor: hermes06 » 17 maja 2010, 16:47
Folder wybierz domyślny, czyli C:\Program Files\PokerStars-nielegalny-w-PL!\HandHistory\. Pamiętaj tylko, żeby zmienić język zapisywania historii rozdań na angielski.
-
BLAZO
- -#aktywny

Postautor: BLAZO » 17 maja 2010, 17:10
hermes06, Dzieki działa. Pojawił się mianowicie następny problem. Nie odświeża mi statystyk i nie zapisuje wszystkich. Jak wchodzę na stół to wszystko pięknie ładnie staty sie pojawiają i zapisują ale po kilku rozdaniach (3-4) statystyki stoją w miejscu i już dalej się nie zapisują. Poźniej jakimś cudem się właczyły. Zapisały się 1-2 ręce i tak dalej. Odświeżanie ustawiłem na :
Min Max Refresh Every
1 100 1
100 200 10
200 100k 20
Nie mam pojęcia dlaczego tak jest i dlaczego tylko kilka początkowych rąk zapisuje :/ . A już myślałem że wszystko będzie ok

.
-
hermes06
- -#aktywny

Postautor: hermes06 » 17 maja 2010, 17:47
Ale PT gubi ręce, czy po prostu zapisuje z opóźnieniem? Jeśli tylko ma chwile przestojów, to nie jest wielki problem, mi tez się ta zdarza Podejrzewam, że to może być wina wolnego komputera, uruchamiania zbyt dużej ilości programów razem z PT itd. Ja odświeżanie mam ustawione tak:
0-25 1
25-100 5
100-200 10
200-100k 100
i myślę, że to wystarczy. Pamiętaj, że tak naprawdę miarodajna próbka na przeciwnika to min. 1k rąk, a mając tylko kilkadziesiąt rozdań nawet najbardziej podstawowe statystyki jak VPIP czy PFR mogą być niemiarodajne.
-
hermes06
- -#aktywny

Postautor: hermes06 » 17 maja 2010, 17:52
Jeszcze jedna sprawa, przy odświeżaniu koniecznie ustaw pierwszy zakres zaczynając od zera, nie od 1, tak żeby nie było luk pomiędzy zakresami.
-
BLAZO
- -#aktywny

Postautor: BLAZO » 17 maja 2010, 19:54
Poker Tracker po prostu gubi ręce.
-
hermes06
- -#aktywny

Postautor: hermes06 » 18 maja 2010, 00:39
Przykro mi BLAZO ale nie mam pomysłu jak rozwiązać Twój problem. Jedyne co przychodzi mi do głowy, to po prostu jeszcze raz sprawdzić konfigurację HUDa i spróbować przeinstalować PT.
-
piotrek_nowy
- -#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 19 maja 2010, 01:17
BLAZO pisze:Mianowicie pierwszym problemem jest to że nie wyświetla mi moich statystyk.
Odnosnie tego problemu:
W trackerze: Configure -> Configure hud -> Zakładka Group
Z prawej strony rozwiajana zakładka "show", zaznacz ofc "show on table for everyone".
-
BLAZO
- -#aktywny

Postautor: BLAZO » 19 maja 2010, 11:41
piotrek_nowy, Mam to zaznaczone i dalej nic.
I dalej łapie mi tylko kilka rąk. Dalej już nie.
Wróć do „Książki i programy pokerowe”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.