[NL 25]K9s vs A2

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
kalet

[NL 25]K9s vs A2

Postautor: kalet » 25 lut 2009, 00:54

Table 'Theotes IV' 9-max Seat #8 is the button
Seat 1: Romanspago ($14.65 in chips)
Seat 2: mistrzwsadow ($6.65 in chips)
Seat 3: njun_joe ($21.65 in chips)
Seat 4: Minigun134 ($27.35 in chips)
Seat 5: aquama ($23.70 in chips)
Seat 6: CoffeeGrinda ($34.40 in chips)
Seat 7: Lucoo_ ($25 in chips)
Seat 8: Horstus ($25 in chips)
Romanspago: posts small blind $0.10
mistrzwsadow: posts big blind $0.25
*** HOLE CARDS ***
Dealt to mistrzwsadow [ :Kd :9d]
njun_joe: folds
Minigun134: folds
aquama: folds
CoffeeGrinda: folds
Lucoo_: folds
Horstus: folds
Romanspago: calls $0.15
mistrzwsadow: checks
*** FLOP *** [ :Ad :Td :2d]
Romanspago: bets $0.75
mistrzwsadow: calls $0.75
*** TURN *** [ :Ad :Td :2d] [ :2h]
Romanspago: bets $0.50
mistrzwsadow: calls $0.50
*** RIVER *** [ :Ad :Td :2d :2h] [ :4h]
Romanspago: bets $2.50
mistrzwsadow: raises $2.50 to $5
Romanspago: raises $2.75 to $7.75
mistrzwsadow: calls $0.15 and is all-in
Uncalled bet ($2.60) returned to Romanspago
*** SHOW DOWN ***
Romanspago: shows [ :As :2c] (a full house, Deuces full of Aces)
mistrzwsadow: mucks hand
Romanspago collected $12.65 from pot
*** SUMMARY ***
Total pot $13.30 | Rake $0.65
Board [ :Ad :Td :2d :2h :4h]
Seat 1: Romanspago (small blind) showed [ :As :2c] and won ($12.65) with a full house, Deuces full of Aces
Seat 2: mistrzwsadow (big blind) mucked [ :Kd :9d]
Seat 3: njun_joe folded before Flop (didn't bet)
Seat 4: Minigun134 folded before Flop (didn't bet)
Seat 5: aquama folded before Flop (didn't bet)
Seat 6: CoffeeGrinda folded before Flop (didn't bet)
Seat 7: Lucoo_ folded before Flop (didn't bet)
Seat 8: Horstus (button) folded before Flop (didn't bet)

Ciężko zrzucić top flush :) ale koleś nieźle mnie wciągnął, ręka warta analizy.
Na flopie powinien pójść allin, ale kto się spodziewał, że kolo ma jedną z 7 rąk startowych które mnie biją ( A2, T2, 22, 42, AA, TT, 44 ) :)

AA, TT od razu można wywalić bo przecież by nie limpował, a 44 -> na pewno sporo większe zagranie przeciwko ew. graczom flushowym było wskazane :)

22... w to mógłbym uwierzyć, ale po tym jak zagrał... w życiu.

:) Pozdrawiam!

ŁK
Ostatnio zmieniony 08 paź 2009, 23:05 przez kalet, łącznie zmieniany 1 raz.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 25 lut 2009, 01:33

No wciągnął Cię bardzo ładnie :) jeszcze mniejszy bet na turnie tak jakby chcial pokazac ze ma kolor i troche boi sie fulla, na flopie nawet jakbys raisowal mysle ze by sprawdził, tak ogólnie ja jeśli naprawde coś trafiłem tak jak Ty to po riverze jednak nie muckuje tylko pokazuje że troche pecha jednak miałem ;p
z Drugiej strony jestes na BB jakis raise by sie przydał z pozycji chociaz tez zalezy od gracza czy by sprawdzil z A2

snafer
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: snafer » 25 lut 2009, 10:12

Dosyc dobrze rozegrane, ale przeciwnik zrobil to jeszcze lepiej :cry:
Mysle ze obsatwil bym po flopie ze ma A z wysokim kicker i dlatego tak zagrywa nie duzym reise. Ja znajac swoja gre na pewno na flopie po jego reise udezylbym swoim all in, i mysle ze moglo to wtedy inaczej sie potoczyc. koles zrzucilby wedlug mnie swoja reke oddajac Ci cala pule. Maly zysk i jeszcze mniejsza strata. [center]Podziwiam nieustepliwosc i walke i mozliwosc analizy swoich zagran, tych lepszych i czasem gorszych[/center]

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: phonik » 25 lut 2009, 12:10

Slowplay nutsowego koloru jak najbardziej ok, zagralbym dokladnie tak samo, plasko flop, plasko turn i przycisnal na riverze.
Na flopie trzymasz gotowa reke, natomiast przeciwnik ma 4 outy, ktore bija flusha, czyli podobnie jak gutshot, raz na jedenascie przypadkow skompletuje fulla.
Graj tak dalej a w wiekszosci sytuacji bedziesz daleko z przodu.
Miales zwyczajnie pecha.

pozdr

Palnik
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Palnik » 25 lut 2009, 17:31

lubię takie rozdanie bo jeden gracz wciąga 2 gracza z dobrą kartą.
generalnie dobre zagranie z twojej strony chciałeś jak najwięcej od niego wyciągnąć ale mistrzowskie zagranie przeciwnika zadziałało w przeciwną stronę :P

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 26 lut 2009, 11:48

ja popieram Oskarka jestes na pozycji masz dosc dobra karte kolega zrobil tylko call wiec zadnej sily nie pokazal spokojnie mozesz tutaj zrobic reise. dajac tylko call na flopie pokazujesz ze nie interesuje Cie jaka reke ma przeciwnik i dlaczego podbija :P jestes juz pewny wygranej a tu zonk... takze re reise na flopie pokaze Ci co ma przeciwnik bo napewno z marą parą bo RR nie sprawdzal zwlaszcza po becie PF :)
ale z 2 strony masz nutsowy kolor no i chcesz wyciagnac z niego jak najwiecej :)
pozdrawiam

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 26 lut 2009, 12:27

o ile napre jakos zastrzezen nie ma o tyle na flopie dalbym raise i w zaleznosci od tego co zrobi pozniej sie zastanawial na turnie wydaje mi sie ze raise tez bylby odpowiedni i to solidny zeby zobaczyc czy ma ta 2 no ale zastrzezen do Tego rozdania raczej nie mam bo miales ...prawie nutsa :P bilo Cie raptem 7 rak :P a moze az

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 26 lut 2009, 23:16

zagralbym tak samo. i skonczylbym idetycznie ;p

Grzegorz14
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Grzegorz14 » 26 lut 2009, 23:20

Kurde fajne rozdanko ;p Lubie takie. Cóż zagrałbym napewno tak jak ty... ale powiem Ci jedną zasade na cashu "Slow play You pay" ;p Także wniosek z tego że na flopie trzeba było dużo mocniej... Ale to sie tylko łatwo analizuje z tej pozycji... Sam zagrałbym identycznie

Wróć do „Cash full ring”