K7s

Analizy rozdań poker teksas z gier heads up, 1 na 1. Cash, Sit'n Go, czy też finałowych gier turniejowych. Grasz w poker teksas? Wejdź!
Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

K7s

Postautor: knoperss » 01 cze 2013, 19:43

Mecz z gościem strasznie długi i zwroty akcji już były. raz on się odbudował później ja złapałem luck rivera i flip wygrany.
Staty gościa później się równały ale z początku bawił się w limpy pre z any.
Ogólnie wszystkie showdowny u gościa to było 88+, ATs+, KJs+, QJs, AQo+ więc jeżeli już buduje pulę to znaczy że trzyma dobre karty.
Dla tych co rozumieją te cyferki :D
Obrazek
Tylko czy to zagranie jest poprawne na flopie?
PF uważam że call nie jest najgorszym rozwiązaniem ale jeżeli ktoś jest innego zdania i może mi to wytłumaczyć??? :D

Poker Stars-nielegalny-w-PL-! No-Limit Hold'em Tournament, 50/100 Blinds (2 handed) - Poker Stars-nielegalny-w-PL-! Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

Hero (BB) (t1,938)
SB (t1,062)

Hero's M: 12.92

Preflop: Hero is BB with KObrazek, 7Obrazek
SB bets t150, Hero calls t100

Flop: (t400) 2Obrazek, 2Obrazek, QObrazek (2 players)
Hero checks, SB bets t300, Hero calls t300

Turn: (t1,000) 3Obrazek (2 players)
Hero checks, SB bets t562 (All-In), Hero calls t562

River: (t2,124) KObrazek (2 players, 1 all-in)

Total pot: t2,124

blade08111991
-#VIP
-#VIP

Postautor: blade08111991 » 01 cze 2013, 23:39

call pre jest ok/ wg mnie oddsy sa ci nie na reke na flopie, ale po statach cbet flop sprawdzilbym to. Jelisli nie zlapalbym Krola lub flusha odpuscilbym pozniej. Moze miec tutaj te 2 bo to dosc agresywny gracz. ( wg mnie )

Awatar użytkownika
urnotindanger
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: urnotindanger » 02 cze 2013, 07:58

pokazal QQ bedbeat :(

fold pre i jedziesz dalej

Razer
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Razer » 04 cze 2013, 19:16

urnotindanger pisze:fold pre i jedziesz dalej

Skoro to ma być heads up sugerujesz grać tylko z asem :twisted: :twisted: :twisted: ? Specem od one on one nie jestem ale mając K7 w zależności od pozycji wchodził bym co najmniej raisem, inna sprawa że nienawidzę drołować na sparowanym boardzie :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
urnotindanger
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: urnotindanger » 04 cze 2013, 23:37

Razer , jakbyś przyjrzał się tym magicznym cyferkom, odczytał je ze rozumieniem to mógłbyś dojść do podobych wniosków

Razer
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Razer » 05 cze 2013, 11:39

Co prawda używam HM2 ale myślę że kumam o co biega w statystykach, trudniej mi idzie to przełożyć na heads up bo preferuje short handed a jak jest brak stołów to nawet full ring. Na full ringu easy fold z K7s, short handed w zależności od tego kto podbije i czy ktoś jeszcze sprawdził, ale przy grze heads up nie specjalnie mnie nawet obchodzą statystyki bo nie widzę opcji oddania BB. No cóż ale może masz racje i dlatego osobiście nie grywam one on one :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 05 cze 2013, 15:25

Dzieki panowie za wpisy!
Zanim zacznę swoją opinię na temat tego zagrania to chciałbym żebyś Urnot zdradził chociaż kapkę dlaczego przy tych "cyferkach" to dla Ciebie fold pre.

Matematycznie biorąc to z equilaba wychodzi że ten call na flopie jest jak najbardzie ev+
na taki range przeciwnika to mamy equity 45,87<54,13%
nawet ten range poszerzyłem do 77+i dodałem 98s+

więc do puli 1562 potrzebuję sprawdzić za 562 co daje mi minimalne equity ok 26%

Chciałem jeszcze wrzucić wynik z icmizera ale przy tym internecie nie jestem w stanie z niczego skorzystać.
Jeżeli coś pojebałem to proszę o poprawę bo do końca tego jeszcze nie kumam.

MrCoolAsFukk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: MrCoolAsFukk » 20 cze 2013, 21:25

efektywny stack 10bb, tu nie ma miejsca na callowanie i gre postflop, push or fold

Wróć do „Heads up”