[NL] [FR] [FREEROLL] K7
-
MokrasScie
- -#aktywny

[NL] [FR] [FREEROLL] K7
dzisiaj w między nami Polakami gramy sobie już z pół godziny mam około 4k a leader 6k wchodzę do gry ostrożnie z Kh i 7h, jakieś tam małe przebicia były i powoli zbieram pod kolor. W riverze wpada trzeci kier na stół i wchodzę all in na kolor z królem, niestety zdziwienie było ogromne bo kolega pwlkrk sprawdza i ma kolor z Ah. Hmm prawdopodobieństwo tego za wielkie nie było, co o tym myślicie? Czy można to podciągnąć pod bad beat ?:(
Ostatnio zmieniony 13 paź 2009, 18:01 przez MokrasScie, łącznie zmieniany 1 raz.
-
MokrasScie
- -#aktywny

-
Bolec88
- -#aktywny

-
lewo
- -#zwykly

-
MokrasScie
- -#aktywny

lewo pisze:ja bym zagrał mocny rais ( zeby nie odstraszyć ale też się upewnić czy ma asa )
jeśli ma asa to zagrać może rerais i tu zależy od jego stylu czy często bleffuje.
jak sprawdzi to mniejsza strata.
no tak, ale zapomniałem napisać że na stole był też K i J, i szczerze mówiąc to bym się bardziej i tak chyba wtedy skłaniał, że zbierał coś do tego;/ a grałem z nim z 15 więc zbytnio nie miałem się na czym przekonać o jego blefach
ale masz racje chyba trzeba było tylko raisnąć, pazerność nie popłaca
- firesparrow
- -#aktywny

-
MokrasScie
- -#aktywny

masz racje Guy trochę to niezbyt fachowo opisałem, ale przynajmniej mnie twoje słowa sprowadziły na ziemię hehe
no więc tak, 10 osób na stole, bb 60
hand: Kh 7h
na preflopie nikt 7 osób fold, 3 wchodzą za 60
flop : 9h Kc 5h
ja raise 160, 2 check
turn: Js
ja raise 160, 2 check
river: 4h
ja all in, 2 all in i jak już wiadomo odpadam przez Ah Th
jak sobie wbiłem później to rozdanie do kalkulatora pokerowego to mi wyszło 99,28% ale zabrakło tych 0,72%
powinienem wcześniej zagrać dużo mocniej czy jak?
no więc tak, 10 osób na stole, bb 60
hand: Kh 7h
na preflopie nikt 7 osób fold, 3 wchodzą za 60
flop : 9h Kc 5h
ja raise 160, 2 check
turn: Js
ja raise 160, 2 check
river: 4h
ja all in, 2 all in i jak już wiadomo odpadam przez Ah Th
jak sobie wbiłem później to rozdanie do kalkulatora pokerowego to mi wyszło 99,28% ale zabrakło tych 0,72%
powinienem wcześniej zagrać dużo mocniej czy jak?
-
GuyFawkes
- -#pretendent

MokrasScie pisze:jak sobie wbiłem później to rozdanie do kalkulatora pokerowego to mi wyszło 99,28% ale zabrakło tych 0,72%
Zależy od pozycji, z innej pozycji niz z Blindow nie powinnienes wogle byc w rozdaniu. Skoro jesteś to o wiele agresywniej, pozwoliles mu kontrolowac pulę, robiłeś podbicia które jak najbardziej byłu dla niego opłacalne do sprawdzenia.
Więc tak - o wiele agresywniej, przynajmniej o pule, jeśli wcześniej by się odwinął większym raisem czy nawet all inem - zrzucenie nie byłoby złym zagraniem. Szkoda że na konicu okazało się że ma asa
Jeśli chodzi o procenty to troche źle policzyłeś;)
Pre flop:
Ty 34% Przeciwnik 65%
Flop:
Ty 60% On 40% (3 Asy i 7 kierów)
Turn: Ty 70% on 30%.
Pozdrawiam
Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”