[NL 10]K 9 s

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Maciejjas
-#VIP
-#VIP

[NL 10]K 9 s

Postautor: Maciejjas » 13 lis 2008, 12:33

http://www.pokerhand.org/?3443862

Witam chodzi mi o aspekt czy wogole byscie to grali a jak tak to jak :)
Ostatnio zmieniony 11 paź 2009, 14:25 przez Maciejjas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
arek_FJ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: arek_FJ » 13 lis 2008, 18:58

Ja na twoim miejscu nie betowalbym tego twojego drawa po flopie, tylko zagral check. Betujac po flopie ograniczasz mozliwosc reakcji na ewentualne przebicia twoich przeciwnikow. Ja osobiscie zagralbym po flopie check, call (zakladajac, ze bet przeciwnika nie bylby zbyt wysoki). Miales sporo szczescia, ze twoi przeciwnicy zagrali zbyt pasywnie. Zapewne mieli co najmniej top pair, mozliwe ze nawet overpair, ewentualnie seta. Ich blad polegal na tym, ze nie odizolowali twojego drawa po flopie. Tak czy inaczej bardzo zle rozegrales tego flopa. Pozniej szczescie ci sprzyjalo i zgarnales pulke. :)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 13 lis 2008, 19:11

Z tego co wiem (nie mam pojecia czy to prawda ale skads to znam:P) to drawa powinno sie grac tak ze czekasz a gdy Twoj przeciwnik podbija na flopie to Ty go przebijasz.

W ogole zagranie Twojego przeciwnika pre flop bylo delikatnie mowiac dziwne jezeli nie zle bo co to mialo byc? Jakies succker podbicie o 2xBB.

Co tu duzo mowic, trafiles nutsowy kolor na turnie i mogles skupic sie juz tylko nad wyciagnieciem od nich jak najwiekszej ilosci euroskow ;)

Podbicie na river o 3e bylo przy puli 15e toche za male, mysle ze mogles sie skusic przynajmnij o 6-8e a na pewno jeden z graczy by Cie sprawdzil majac jakas sielniejsza reke na co sugeruja ich calle.

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 13 lis 2008, 19:51

zostalo mi 5 E wiedzialem ze obojee 5 e nie dadza wiec dalem 3 e aby uniemozliwic fold .
do anula jak sama zauwazylas stol bardzo pasywny flop bezpieczny wiec postanowilem zrobic semi-blef z nadzieja ze juz teraz wywalcze pule .

Awatar użytkownika
mihi
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: mihi » 13 lis 2008, 23:35

a ja chcialbym zauwazyc ze bardzo mily i przejrzysty analizer rozdan i do tego z mozliwoscia obejrzenia powtorki rozdania - nie wiedzialem o tym szybciej

a co do samego rozdanie to nie bede zabieral glosu bo narazie szukam nowej weny do gry i trudno mi w takim stanie cos oceniac (river tak jakos mi sie nie podoba - jakby za pasywnie)

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: phonik » 14 lis 2008, 12:47

Chyba rozegral bym to podobnie, tylko moze na riverze troche mocniej.
Jesli stol jest pasywny to podbicie z drawem do strita lub koloru jest jak najbardziej na miejscu.
Ladne rozdanie.

pozdr

MosQ
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: MosQ » 14 lis 2008, 19:57

Draw do koloru to check raise rowniez dla mnie, ale:) jesli juz betowac to jak dla mnie jedynie z najwyzszym drawem a i wtedy przewaznie check jest lepszy, natomiast na riverze mogles smialo mocniej zagrac moim zdaniem. te 3$ w porownanieu do puli to jednak zdecydowanie za malo bo valuebet tutaj to chyba jednak zbytnia ostroznosc widzac jak wchodzili w miare chetnie

pozdro

Wróć do „Cash full ring”