[NL25] JTo

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

[NL25] JTo

Postautor: Porcupin » 04 sty 2014, 18:21

PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, $0.25 BB (8 handed) - PokerStars-nielegalny-w-PL! Converter Tool from http://flopturnriver.com/

UTG+1 ($11.02)
MP1 ($25)
MP2 ($8.15)
CO ($25)
Hero (Button) ($53.36)
SB ($26.96)
BB ($32.26)
UTG ($29.80)

Preflop: Hero is Button with JObrazek, 10Obrazek
5 folds, Hero raises to $0.62, 1 fold, BB calls $0.37

Flop: ($1.34) QObrazek, 2Obrazek, 8Obrazek (2 players)
BB checks, Hero bets $0.85, BB calls $0.85

Turn: ($3.04) AObrazek (2 players)
BB checks, Hero checks

River: ($3.04) KObrazek (2 players)
BB checks, Hero bets $2.25, BB raises to $4.50, Hero ?

BB to totalny fish, 36/9/4.1, call cbet 62, raise cbet 25, fold to cbet 13 (flop, na inne streety nie mam danych), na turnie i riverze grał check/raisy, ale to są pojedyncze próbki, chociaż można po nich wnioskować, że mamy do czynienia z kretynem. Weźcie mi powiedziecie co robicie na riverze? Jeśli raise, to co robimy na reraise? Jeśli obawiamy się reraisa, to jaki ma on sens? Wiadomo, że masa rąk może naszego raise'a na riverze sprawdzić, ale nie chcemy dostać jego stackiem po ryju... To jest chyba jedno z tych rozdań, gdzie żadne wyjście nie jest optymalne?

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 04 sty 2014, 22:39

Wydaje mi się, że tania opcja będzie tu lepsza, choć zawsze będzie żal, jak callniesz a on pokaże AK czy jakiś set, którego pewnie nigdy nie wywali na river.
Ale czy on na river raisuje takie rzeczy? Nie wydaje mi się... tym bardziej nie takim minibetem, wyglądającym na mega for value. Imo lepiej tutaj nie lvlować na siłę, bo do donka pasuje tam bardzo flush. Ja biorę tani showdown raczej.

Btw. dlaczego nie 2nd barrelujesz tak scary karty? Jak dostaniesz x/r na turnie to wp, i tak masz air i łatwy zrzut.

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 06 sty 2014, 11:19

Nie wiem, czy jest sens odpalania drugiej beczki na fisha. Co innego na regularsa - taki spot byłby nawet fajny na 3 barrele i wywarcie presji, natomiast z fishem nie chciałbym tak kombinować, no bo co on zrzuca, z czym callował na flopie? Nawet pockety z treflem będą callowały, każde damy, każde drawy, oczywiście asy, dlatego dla mnie to jest wyrzucanie pieniędzy w błoto. Wolę sobie wykorzystać pozycję i wziąć darmową kartę, w końcu te 6 outów jeszcze czeka, a jakby co bez spiny się na riverze złożyć.

Wziąłem również tańszą opcję i tylko sprawdziłem, pokazał seta dwójek (well played!). Dobrze, że nie tylko ja bym wziął tę tańszą opcję, bo miałem sporo wątpliwości w tym rozdaniu.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 07 sty 2014, 00:47

Porcupin pisze:Nie wiem, czy jest sens odpalania drugiej beczki na fisha. Co innego na regularsa - taki spot byłby nawet fajny na 3 barrele i wywarcie presji, natomiast z fishem nie chciałbym tak kombinować, no bo co on zrzuca, z czym callował na flopie? Nawet pockety z treflem będą callowały, każde damy, każde drawy, oczywiście asy, dlatego dla mnie to jest wyrzucanie pieniędzy w błoto. Wolę sobie wykorzystać pozycję i wziąć darmową kartę, w końcu te 6 outów jeszcze czeka, a jakby co bez spiny się na riverze złożyć.

Racja. Teraz spojrzałem na to jeszcze raz trzeźwym okiem i faktycznie nie ma co na fisha tutaj barrelować dalej. Już chyba wiem czemu nie wygrywam pieniędzy na cashu :D

Spot naprawdę problematyczny i nie dziwota, że go wrzuciłeś do analiz. Imo ciężko tu będzie o jednoznaczną odpowiedź i trzeba się wczuć w specyfikę tych gierek na NL25. Pewnie będzie kilku regów, którzy jednak tu valueraiseują, a kilku, którzy z tak małą ilością informacji na tak dziwną linię zagrają flat.

Set dwójek :mrgreen: ? GGs sir!

Wróć do „Cash full ring”