Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
-
olczykandre
- -#VIP

Postautor: olczykandre » 19 cze 2009, 16:32
turniej MTT 1k GP za 6$ wpisowe poziom slaby i tu przychodzi takie rozdanie...
o przeciwnikach wiem ze to donki
fold przed flopem nie wchodzil w gre mialem bardzo piekne oddsy no i pozycja !
flop nie jest zly ale... kurcze balem sie troche KJ/AJ ewentualnie seta 4...
moim zdaniem call tutaj byl bledem powinienem dac reise, jednak jeszcze pare osob odejmowalo po mnie decyzje pomimo ze checkowali no i kurcze... dalem tylko call ;/
potem turn... teraz to sie balem ze mogl miec albo on albo ten drugi tripsa... szkoda mi bylo zetonow i spasowalem... czy dobrze zrobilem? czy jednak lepiej bylo zrobic easy fold na flopie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 00:42 przez
olczykandre, łącznie zmieniany 2 razy.
-
BLAZO
- -#aktywny

Postautor: BLAZO » 19 cze 2009, 16:42
Myślę ze twój re-raise na flopie byłby tu jak najbardziej wskazany. Miałeś top parę wiec zdecydowany re-raise. Na turnie easy call. na 100% z takimi kartami szedłbym do showdown lecz uwazałbym na bety przeciwnika, dając tylko call, jezeli bylby jego check to od razu ostry bet. Mogłeś się bac co prawda AJ/KJ lecz jednak od razu sie nei staraj przewidywac takich kart, graj spokojnie. Ja raczej fold byym nie dał.
-
mx
- -#zasłużony

Postautor: mx » 19 cze 2009, 16:56
BLAZO pisze:Miałeś top parę wiec zdecydowany re-raise
?? A moze jasniej czemu akurat top pare powinien raisowac ??
Heh tak masz niby ta top pare ale dajac flat call pozbawiasz sie mozliwosci wycigniecia informacji o sile rak przeciwknikow , nie wywalasz nikogo z rozdania np kogos kto mialby A4 np ... i dodatkowo Twoja top para jest dosc slaba wiec brobisz reki bo kazde K i A moze byc grozne jak rowniez Q ktore kompletuje strita z AK np ... raise jak najbardziej wskazany
Na turnie niepotrzebnie spanikowales w ich zasiegu jedyna karta jakiej sie bales to A4 lub KJ , AJ ale juz dwa jacki sa wyoutowane wiec mozliwosci az tak duzo nie bylo

raptem 16 na AJ i KJ mogles zagrac typowy small ball

-
Trabant
- -#VIP

Postautor: Trabant » 19 cze 2009, 17:05
Jedyne do czego można się przyczepić to to że zagrałeś pasywnie. Sprawdzenia nigdy nie dadzą ci odpowiedzi jakie twój przeciwnik ma karty. Przebiłbyś go na flopie lub turnie miał byś odpowiedź.
Zaangażowałeś się w rozdanie i zabrakło ci konsekwencji (szkoda ci było żetonów).
Ja na twoim miejscu zadał bym sobie pytanie, po co ja wogole wszedłem z QJs? Licze na strita na flopie, ew draw do strita lub koloru? Jeżeli taka sytuacja nie ma miejca to albo wogóle nie rozgrywasz takich kart albo pasujesz po becie przeciwnika na flopie.
Pzdr!
Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.