[NL5][ZOOM]JJ

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
TR08
-#VIP
-#VIP

[NL5][ZOOM]JJ

Postautor: TR08 » 27 wrz 2013, 21:06

fulltilt-brak-polskiej-licencji! No-Limit Hold'em, $0.05 BB (6 handed) - fulltilt-brak-polskiej-licencji! Converter Tool from http://www.flopturnriver.com/

Button ($0.98)
SB ($8.46)
BB ($13.99)
UTG ($1.73)
MP ($16.06)
Hero (CO) ($7.12)

Preflop: Hero is CO with :Jh, :Js
1 fold, MP raises to $0.10, Hero raises to $0.20, Button calls $0.20, SB calls $0.18, 1 fold, MP calls $0.10

Flop: ($0.85) :2c, :3c, :2d (4 players)
SB bets $0.51, Hero ?

Miałem wrażenie, że trzymał QQ+. Może to fd albo niższy pocket, 2 b. mało prawdopodobna. Wierzyć mu czy uznać za próbę wyrzucenia/gorszy pocket i przebijać?

Teraz,z perspektywy czasu, wydaje mi się, że trzeba było zostać w rozdaniu. Co sądzicie?

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 27 wrz 2013, 21:29

Majc JJ zrzucasz sie przy flopie 232? Ja bym tegi nie wyrzucil podbicie i wtedy widzisz co gosc robi. Wg mnie to jest zwykly bet zeby Cie wyrzucic.

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 28 wrz 2013, 12:49

Po pierwsze - co to za 3bet preflop? Takim sizingiem zapraszasz innych do dołożenia z racji cudownych oddsów. Multiway to nie jest to, co lubimy. Poza tym ciężko określić konkretny range kogokolwiek w tym rozdaniu. Tak więc preflop to jest zasadniczy błąd, 3bet do 0,45$ byłby okej.

Flop - dostajesz donka, z którego na takim boardzie jestem bardzo zadowolony. Rozumiem, że MP zrzucił się? Za sobą mamy więc jeszcze tylko BTN, ale powiedzmy, że mało rąk trafia w taki board, możemy więc spokojnie patrzeć tylko na SB, w ekstremalnych przypadkach BTN obudzi się z jakimś nutsem.

Pomyślmy z czym SB może tutaj donkować? Wszelkie FD, OESD, gutshoty, straight i flush drawy, para trójek, niskie i średnie pockety. QQ+ tutaj nie widzę, na SH powinien to być chyba squeeze? Zresztą nie widzę też powodu, dla którego miałby to donkować (jeśli faktycznie by to grał tak pasywnie preflop). Nie bardzo wiem, dlaczego miałby tutaj tripsa donkować, szczególnie, że niemal zawsze grasz tutaj cbeta i nawet fish może to podświadomie wiedzieć. Tak więc jak dla mnie jest to tutaj spokojny raise do 2$ i snap call na jego AI.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 28 wrz 2013, 14:01

Porcupin, :plus: :tak:

Awatar użytkownika
TR08
-#VIP
-#VIP

Postautor: TR08 » 28 wrz 2013, 19:32

Tak, MP wyrzucił. Przypadkiem wyciąłem.
Jak już 3betowałem pre na zoomie, to zawsze 20-30, dzięki za radę.
BTN w tym przypadku ma raptem dolca, więc w razie czego można by spokojnie nadrobić na SB(?). Niestety dopiero przeglądając rozdania po grze zobaczyłem, jak to skopałem. :)
Re do około 4x bet rywala w takiej sytuacji, to norma czy tak tylko ci tu pasowało 2$?

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 28 wrz 2013, 21:30

Taki 3 bet z racji jego miniraise oraz pozycji - masz jeszcze sporo graczy za sobą i nie chcesz zapraszać wszystkich do rozdania, toteż lepiej uderzyć mocno, tak, jakbyś dostał normalnego raisa za 0,15$. Tak samo jak dostajesz steala za 0,10$ to restealuj za 0,45$, nie dając im oddsów (oni tego nie rozumieją, ale mogą sobie myśleć, że lepiej jest zapłacić za flopa 25 niż 35 centów :D). Wracając do rozdania, raisować go wolę za jak najwięcej, ale jednocześnie rozsądnie. Wydaje mi się, że te 2$ są tutaj po prostu optymalne, bo budujesz fajną pulę, która na turnie już go stawia pod ścianą, zmuszasz go do płacenia solidnej ceny za drawy, a z pocketami i tak zapłaci skoro taki chętny jest donkbetując. Za więcej może się na dłuższą metę okazać nieopłacalne, za mniej dajesz mu komfortową sytuację.

Piekot
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Piekot » 29 wrz 2013, 08:48

Zgadzam sie z Porcupin. Moim zdaniem podstawowy blad byl przed flopem. Przy niskich stolikach przy Twoim wysokim pocket, raise musi byc widoczny, tak aby w rozdanie weszlo jak najmniej osob. Moim zdaniem powinienes dac raise przynajmniej 0,30$. Wielokrotnie widzialem donkow, co z AA robilo 2xraise, a pozniej sie dziwilo, ze przegrali rozdanie, bo po flopie mieli w grze 3-4 graczy i przegrywali z np. 27. Ja np. AA nie rozgrywam. Daje all in przed flopem, chyba, ze to bardzo wczesna faza turnieju, wtedy to roznie bywa. To daje wieksze rezultaty.

Wróć do „Cash short handed”