[FR][0$]JJ

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Awatar użytkownika
TR08
-#VIP
-#VIP

[FR][0$]JJ

Postautor: TR08 » 24 cze 2013, 14:48

PartyPoker - Hold'em Tournament - $20/40 Blinds - 10 Players
Hand Converter by Pokerhand.org

SB: $2,930
BB: $2,670
UTG: $3,000
UTG+1: $2,950
MP1: $2,970
MP2: $6,720
MP3: $5,210
MP4: $2,910
CO: $3,830
BTN: $2,780

Pre-flop: Dealt to UTG J:diamond: J:club:
UTG raises to $320, (6 folds), BTN calls $320, (2 folds)

Flop: ($700) 9:club: 9:heart: A:diamond: (2 Players)
UTG ?

Co przy takim "niewygodnym" flopie? Betować, markując A*/9* i potem w razie czego pasować czy od razu odpuścić rozdanie?

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 24 cze 2013, 17:54

Ja to zazwyczaj c-betuję za ok 400 i odpuszczam do reaisu, a przy callu zdarza mi się c-betować jeszcze turn jak mam ready ale to raczej już w późniejszych fazach turnieju.

duffmanPOL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: duffmanPOL » 24 cze 2013, 19:01

Z takim flopem to ja bym ewentualnie czekal albo raise ale to maly tak z 200

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 24 cze 2013, 21:21

Sparowany rainbow jest bardzo dobrym flopem do betu, więc tutaj w 100% gram cbet, nawet nie za 1/2pota, 40%pot powinno wystarczyć. Zauważ że przeciwnik nie będzie miał tu żadnych drołów, callnie cie przeważnie z Ax, 9x i pocketami. Na turnie raczej kontynuuję agresję, zależy jeszcze od statsów. Jeśli to jest unk to przeważnie odpuszczam i ch/f turn i river.

dzikidzik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dzikidzik » 25 cze 2013, 09:28

ja to we freerollu z utg wepchnąłbym to - myślę, że optymalna strategia

a normalnie to zagram jak mefius, z tym że wole 60% a nie 40%pota, innymi słowy moja pula i koniec ! :)

p.s.
jeśli grasz te freerolle tak jak grałbyś mtt za kase to nie rozumiem sizingu pre flop, z tego co widzę to generalnie regowie grają raise od 2bb do 2,5bb, skąd pomysł na raise 8bb ? chętnie poczytam o takich strategiach co by się dowiedzieć czegoś o życiu

Awatar użytkownika
TR08
-#VIP
-#VIP

Postautor: TR08 » 25 cze 2013, 09:57

dzikidzik pisze:p.s.
jeśli grasz te freerolle tak jak grałbyś mtt za kase to nie rozumiem sizingu pre flop, z tego co widzę to generalnie regowie grają raise od 2bb do 2,5bb, skąd pomysł na raise 8bb ? chętnie poczytam o takich strategiach co by się dowiedzieć czegoś o życiu

Przeważnie gram za 3bb. Dziwnie się grało przy tym stole. Wchodzili tylko z rękoma, które uważali za monstery, inaczej z miejsca pas(nawet nie równali do bb, a gościu z BB wyrzucał przy podbiciu za 2bb). Skoro wejść mogła tylko taka osoba, to niech chociaż pre coś zapłaci. Przy niepomyślnym dla nich flopie znowu od razu pas, więc na nim już nic bym nie dorobił. Pewnie któryś z was rozegrałby to lepiej, ale wydaje mi się, że to wcale nie było takie głupie.

A tutaj wynik:
Flop: ($700) 9:club: 9:heart: A:diamond: (2 Players)
UTG bets $700, (1 folds)
UTG wins $1,400

I przy okazji potwierdzenie moich słów. Facet nie trafił na flopie, więc pas.
Od siebie dodam, że poszło automatycznie, więc miał zaznaczony checkbox "check/pas".

Czasami i taki stół się trafi, co poradzić. Nie wstanę przecież. ;p
Chodziło mi o to co robicie z jopami w takiej sytuacji, dzięki panowie. :)

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”