[NL][FR][54$][freezout] JJ?

Szczegółowe analizy rozdan i kompleksowe dyskusje pisane przez najlepszych graczy na forum. Dostęp od 100 postów.
GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

[NL][FR][54$][freezout] JJ?

Postautor: GrzechuTG » 01 mar 2011, 13:39

Seat 1: ilmo nuokko (21,488 in chips)
Seat 2: GrzechuTGG (20,465 in chips)
Seat 3: Hab die Haar (11,621 in chips)
Seat 5: KIClark (4,575 in chips)
Seat 7: RIGOuloppa12 (10,925 in chips)
Seat 8: lekiddebx (10,528 in chips)
Seat 9: boman79 (6,715 in chips)
Seat 10: arfamel (5,859 in chips)

ANTES/BLINDS
boman79 posts ante (30), arfamel posts ante (30), ilmo nuokko posts ante (30), GrzechuTGG posts ante (30), Hab die Haar posts ante (30), KIClark posts ante (30), RIGOuloppa12 posts ante (30), lekiddebx posts ante (30), boman79 posts small blind (150), arfamel posts big blind (300),

PRE-FLOP
ilmo nuokko calls 300, GrzechuTGG raises to 1,200, Hab die Haar raises to 11,591 and is all-in, KIClark folds, RIGOuloppa12 folds, lekiddebx folds, boman79 folds, arfamel folds, ilmo nuokko folds, GrzechuTGG ?

Tak jak w opisie mam JJ co tutaj robimy ogólnie turniej pod moją kontrolą historie z graczem z boku mam raczej tylko z wojny blindów która on zawsze wygrywa. Czy warto tutaj przy takim stacku sprawdzić w grze zostało 17 graczy mamy 2 stack płatnych 10 miejsc?

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 01 mar 2011, 18:24

Ciezka sprawa. Generalnie to na tym etapie turnieju powiniennes miec juz spora wiedze o przeciwniku i ona powinna przewazyc.

Generalizujac, ja widze takie zagranei tylko z reka z ktora on nie chce rozgrywac na flopie, czyli:

AQ+ 77+

Najczesciej tak ma prawo grac wlasnie AQ, AK i TT i JJ, czyli rece ktore w przypadku call daja chociaz opcje flipa.

Tak wiec w 60% jestes mega z przodu, w 30% masz flipa, w 10% jestes z tylu (QQ mozlie, AA, KK mniej). Z punktu widzenia pot odds call poprawny.

Biorac jednak pod uwage moment turnieju - problematyczny ten call. Masz swietny stack by terroryzowac shorty w fazie bubble ktora zaraz sie zacznie. Spadajac na 30bb - bedzie to juz trudniejsze, szczegolnie ze 3 inne osoby beda Cie dominowac i cisnac Ciebie.

Dla mnie jest wiec to fold, wolalbym wykorzystac stack to znalezienia odwotnej sytuacji, czyli zagrania 4bet all-in przeciwko gosciowi co ma 10k.

Choc znajac zycie to najpierw bym kliknal call a pozniej bym sie zastanawial :).

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 02 mar 2011, 12:14

Glory pisze:Generalizujac, ja widze takie zagranei tylko z reka z ktora on nie chce rozgrywac na flopie, czyli:

AQ+ 77+

Na taki range powinnismy grac call, bo z zakresu mozemy wyrzucic KK/AA ktore praktyczne zawsze graja 4bet, czyli tylko z QQ przegrywamy, Z AQ/AK flipujemy a reszte miazdzymy.

Tyle ze jesli przeciwnik jest w miare ogarniety to niestety to bedzie moim zdaniem troszke wezszy zakres, czyli AK/TT/JJ/QQ i moze jakies AQs (najczesciej AK), a na ten zakres mamy praktycznie flip (lekko w przod jestesmy). Fold sie wydaje slaby, ale jesli wiemy ze bedziemy mogli zdominowac stolik, to ryzyko utraty tych zetonow jest jednak duza i fold nie jest taki zly.

I tak jak Glory pisze, pewnie czesciej niz nie bym tu zagral snap call, a dopiero pozniej sie zastanawial czy to aby na pewno bylo rozsadne, przyzwyczajenia cashowkowe ;)

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 03 mar 2011, 09:21

Ja tu bym w sumie wziął tego flipa, bo później dzieki temu najprawdopodobniej nie będę musiał sie flipować na ft,ale to zasadniczo wychodzi z tego że bardzo lubię grać dużym stackiem i zjadać shortów.

Sama decyzja już zależy od ciebie, i fold i call chyba są w porządku, więc tutaj decydujesz tylko Ty a nie +ev.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 03 mar 2011, 09:49

masaker, ale on ma juz na tyle duzy stack ze shorty moze smialo "zjadac".

Moim zdaniem tuz przed FT, jest o wiele wieksza roznica czy sie ma stack 20k a nie 10k. Ale juz 30k a 20k - nie tak spora. Nibyt to te same 10k zetonow, ale ich przegranie przysniesie znacznie wieksza strate, niz proporcjnalna korzysc wynikajaca z ich wygrania.

Grzechu, jak to sie skonczylo? Znajac Ciebie i wiedzac ze turniej wygrales domyslam sie ze sprawdziles i flipa wygrales :)

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 03 mar 2011, 11:14

Tyle, że z tym co teraz ma może sobie pozwolić na jedną góra dwie przegrane z shortami, az większym stakiem bedzie można sprawdzać shortów dużo luźniej.
Wole kontrolować stól z dużym stackiem, niż czekać na okazje ze średnim

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 07 mar 2011, 21:29

Glory pisze:masaker, ale on ma juz na tyle duzy stack ze shorty moze smialo "zjadac".

Moim zdaniem tuz przed FT, jest o wiele wieksza roznica czy sie ma stack 20k a nie 10k. Ale juz 30k a 20k - nie tak spora. Nibyt to te same 10k zetonow, ale ich przegranie przysniesie znacznie wieksza strate, niz proporcjnalna korzysc wynikajaca z ich wygrania.

Grzechu, jak to sie skonczylo? Znajac Ciebie i wiedzac ze turniej wygrales domyslam sie ze sprawdziles i flipa wygrales :)

Zastanawiałem się bardzo długo ale czułem się tak mocny w tym momencie i tak dobrze mi się grao kontrolując cała grę że stwierdziłem że nie warto mi tutaj flipować i że spokojnie poradzę sobie bez tego spota i wybrałem opcję fold. Tutaj chyba przeważyło to że miałem bardzo duży stack i nie potrzebne mi to było. Turniej wygrałem więc decyzja była chyba dobra.

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 08 mar 2011, 13:14

Wiesz teraz turniej live dał mi ciekawą perspektywę na życie turniejowe i ilość żetonów przed sobą, ale mimo to jednak był walczył tutaj.

Wróć do „Eksperci”