[NL 50] JJ
-
cypis83
- -#pretendent

[NL 50] JJ
Drugi dizen z rzedu mam te sama sytuacje i zaczynam sie zastanawiac czy to rzeczywiscie jest Bed Beat czy moze nie nalezy tak grac. Raz z qq drugi raz z JJ. Moglem 2 razy sprawdzic Flopa i prawdopodobnie przeciwnik na podbiciu po flopie by spasowal, Ja chcac wyciagnac wiecej od razu poszedlem na all in. Przeciwnik i w jednej i drugiej sytuacji mial AK i w oby dwoch rozdaniach na River dochodzi K. Chyba jednak to jest moj blad. All In z AA KK jest ok, zas z QQ czy JJ jesli przeciwnik nei gra pierwszy all in nalezaloby najpierw Callnac do flopa. Co Wy o Tym sadzicie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 17:13 przez cypis83, łącznie zmieniany 1 raz.
- barthek
- -#VIP

- sextasy
- -#aktywny

-
mudzin85
- -#aktywny

jak dla mnie a cashy gram dużo i jestem na całkiem przyjaznym + to all in pre flop z jj i qq nie jest najlepszym pomysłem... Sprawdza cię tylko debil lub lepsza ręka AA KK lub Flip AK...
Dla mnie najlepiej rozegrać tą rękę na flopie i turnie bo:
Dobrze zaabetowane preflop i na flopie pozwala wygrać rozdanie na flopie a jeżeli flop jest nieprzyjazny to możęsz spasować i nie tracisz całego buy ina.
Z tego co widze to grałeś na 25 50 ale nie polecam grania z niepełnym buy inem. Jak dla mnie to utrudniasz sobie życie. Grasz pewnie w miarę tight ale i tak twoje ręce tracą moc przetargową jeżeli nie masz pełnego buy ina bo po raisie lub re raisie preflop na flopie musisz się juz allinować i ciężko wyrzucić przeciwnika z rozdania. bo ma już stosunkowo malo do dołorzenia...
Wklej całe rozdanie to coś jeszcze napisze
Dla mnie najlepiej rozegrać tą rękę na flopie i turnie bo:
Dobrze zaabetowane preflop i na flopie pozwala wygrać rozdanie na flopie a jeżeli flop jest nieprzyjazny to możęsz spasować i nie tracisz całego buy ina.
Z tego co widze to grałeś na 25 50 ale nie polecam grania z niepełnym buy inem. Jak dla mnie to utrudniasz sobie życie. Grasz pewnie w miarę tight ale i tak twoje ręce tracą moc przetargową jeżeli nie masz pełnego buy ina bo po raisie lub re raisie preflop na flopie musisz się juz allinować i ciężko wyrzucić przeciwnika z rozdania. bo ma już stosunkowo malo do dołorzenia...
Wklej całe rozdanie to coś jeszcze napisze
-
cypis83
- -#pretendent

Opisze to rozdanie bo w histori nie mam po zamknieciu rooma- niestety taki poker room. A wiec wyglada to tak Ja na buttonie koles na SB. Sotty ktos daje dolar, drugi jeszcze tez dochodzi do mnie podbijam do 3$ a SB podbija do 6$.Tych 2 pass a Ja mysle Call czy All in. Po chwili namyslu stwierdzam ,ze All in aby nei meic bolaczki na flopie i tu byl pies pogrzebany.
-
jack
- -#aktywny

Zle ... masz pozycje decydujesz jako 2 ... SB co jest rzadkoscia pokazuje niewatpliwie sile ... 4bet z SB napewno oznacz bardzo dobra reke ... Teraz musisz wywnioskowac jaki range ma villian na 4beta ... czy bedzie to tylko AA/KK czy moze dorzuci AKo AKs
Ja na Twoim miejscu myslalbym nad fold/call niz call push ... JJ masz coinflipa az z 32 rekami AQo/s AKo/s i jestes zdominowany przez QQ/KK/AA ( 24 kombinacje ) co lacznie daje 56 kombinacji ... a 4bet z SB to tylko AQo+ i JJ + wiec jestes w dupie w 40% przypadkow i tylko w 60% masz coin flipa
Jezeli masz info ze moze grac tak z AQ/AK ogladasz flopa jezeli bedzie przyjazny to po checku betujesz jezeli dostaniesz call grasz pasywnie jezeli fold to ok
Natomiast jesli betnie flopa mozesz floatawac zagrac call bo to jeszcze nie oznacza overpary ... jezeli uderzy na turnie skladasz sie i tyle ...
Bad play
Ja na Twoim miejscu myslalbym nad fold/call niz call push ... JJ masz coinflipa az z 32 rekami AQo/s AKo/s i jestes zdominowany przez QQ/KK/AA ( 24 kombinacje ) co lacznie daje 56 kombinacji ... a 4bet z SB to tylko AQo+ i JJ + wiec jestes w dupie w 40% przypadkow i tylko w 60% masz coin flipa
Jezeli masz info ze moze grac tak z AQ/AK ogladasz flopa jezeli bedzie przyjazny to po checku betujesz jezeli dostaniesz call grasz pasywnie jezeli fold to ok
Natomiast jesli betnie flopa mozesz floatawac zagrac call bo to jeszcze nie oznacza overpary ... jezeli uderzy na turnie skladasz sie i tyle ...
Bad play