[NL 100] [FR] JJ
- quo87
- -#aktywny

[NL 100] [FR] JJ
Co mam lepszy uklad na floopie to przegrywam, dzieje sie tak naokraglo ostatnio, jeszcze chyba nie wstalem od stolu nie przegrywajac buy ina.
Łapa JJ pre floop, a set na stole, jak powinienem zagrac w takim wypadku,
dodam ze dwoch gosci zlapalo runner runner kolor !!! jak to jest k... mac mozliwe. Na floopie mam 80% na wygrana ... toz to idzie sie pochlastac.
*** DISCLAIMER: Proszę wziąć pod uwagę, że informację odnośnie układu sporządza Client. Informacja polega na danych, które zostały zapisane za pomocą pobranego oprogramowanie. Informacja może zawierać błędy lub być mieć braki. Jeśli chcesz zobaczyć przebieg gry, wtedy liczą się informacje, które znajdują się na serwerze.
Hand P4-97596258-15, Started at 2009-06-02 16:20 (GMT+2)
Table 'Poughkeepsie': $1-$1 Bez limitu HE (Real)
Seat 0: Betrn ($97 in chips)
Seat 1: tikitaca ($24 in chips)
Seat 2: filouzof ($96,50 in chips)
Seat 3: wakizashi x ($98,50 in chips) (on the button)
Seat 4: BuyMeA_liver ($49 in chips)
Seat 5: tomasz46 x ($45,25 in chips)
Seat 6: tommmy234 ($40,85 in chips)
Seat 8: 8719quo ($23,75 in chips)
Seat 9: rijselspirit ($30,70 in chips)
*** Runda blind-bet *** :
BuyMeA_liver: Wnieść zakład blind ($0,50)
tomasz46 x: Wnieść zakład blind ($1)
Dealt to 8719quo: Wp
Dealt to 8719quo: Wka
*** Pre-Flop *** :
tommmy234: Wejść/sprawdzić ($1)
8719quo: Wnieść stawkę ($3)
rijselspirit: Wejść/sprawdzić ($3)
Betrn: Spasować
tikitaca: Spasować
filouzof: Spasować
wakizashi x: Spasować
BuyMeA_liver: Spasować
tomasz46 x: Spasować
tommmy234: Wejść/sprawdzić ($2)
*** Flop *** : 10p Wki Ap
tommmy234: Czekać
tommmy234: Wejść/sprawdzić ($3)
*** Turn *** : [ 10p Wki Ap ] 3ki
8719quo: Wnieść stawkę ($9)
rijselspirit: Wejść/sprawdzić ($9)
tommmy234: Wejść/sprawdzić ($9)
*** River *** : [ 10p Wki Ap 3ki ] 5ki
Dealt to tommmy234: Aki
Dealt to tommmy234: 7ki
Dealt to rijselspirit: 9ki
Dealt to rijselspirit: 10ki
tommmy234: Wnieść stawkę ($10)
8719quo: Wejść/sprawdzić ($8,75)
8719quo: All-in ($8,75)
rijselspirit: Wejść/sprawdzić ($10)
tommmy234: Wyłożyć karty
8719quo: Spasować
rijselspirit: Wyłożyć karty
*** SUMMARY ***
Pot: $72,25 | Rake: $3
Board: [ 10p Wki Ap 3ki 5ki ]
Betrn lost $0
tikitaca lost $0
filouzof lost $0
wakizashi x lost $0
BuyMeA_liver lost $0,50
tomasz46 x lost $1
tommmy234 bet $25, collected $72,25, net $47,25 Shows [ Aki 7ki ] (Kolor, As wysoki)
8719quo lost $23,75
rijselspirit lost $25 Shows [ 9ki 10ki ] (Kolor, walet wysoki)
Łapa JJ pre floop, a set na stole, jak powinienem zagrac w takim wypadku,
dodam ze dwoch gosci zlapalo runner runner kolor !!! jak to jest k... mac mozliwe. Na floopie mam 80% na wygrana ... toz to idzie sie pochlastac.
*** DISCLAIMER: Proszę wziąć pod uwagę, że informację odnośnie układu sporządza Client. Informacja polega na danych, które zostały zapisane za pomocą pobranego oprogramowanie. Informacja może zawierać błędy lub być mieć braki. Jeśli chcesz zobaczyć przebieg gry, wtedy liczą się informacje, które znajdują się na serwerze.
Hand P4-97596258-15, Started at 2009-06-02 16:20 (GMT+2)
Table 'Poughkeepsie': $1-$1 Bez limitu HE (Real)
Seat 0: Betrn ($97 in chips)
Seat 1: tikitaca ($24 in chips)
Seat 2: filouzof ($96,50 in chips)
Seat 3: wakizashi x ($98,50 in chips) (on the button)
Seat 4: BuyMeA_liver ($49 in chips)
Seat 5: tomasz46 x ($45,25 in chips)
Seat 6: tommmy234 ($40,85 in chips)
Seat 8: 8719quo ($23,75 in chips)
Seat 9: rijselspirit ($30,70 in chips)
*** Runda blind-bet *** :
BuyMeA_liver: Wnieść zakład blind ($0,50)
tomasz46 x: Wnieść zakład blind ($1)
Dealt to 8719quo: Wp
Dealt to 8719quo: Wka
*** Pre-Flop *** :
tommmy234: Wejść/sprawdzić ($1)
Betrn: Spasować
tikitaca: Spasować
filouzof: Spasować
wakizashi x: Spasować
BuyMeA_liver: Spasować
tomasz46 x: Spasować
tommmy234: Wejść/sprawdzić ($2)
*** Flop *** : 10p Wki Ap
tommmy234: Wejść/sprawdzić ($3)
*** Turn *** : [ 10p Wki Ap ] 3ki
8719quo: Wnieść stawkę ($9)
rijselspirit: Wejść/sprawdzić ($9)
tommmy234: Wejść/sprawdzić ($9)
*** River *** : [ 10p Wki Ap 3ki ] 5ki
Dealt to tommmy234: Aki
Dealt to tommmy234: 7ki
Dealt to rijselspirit: 9ki
Dealt to rijselspirit: 10ki
tommmy234: Wnieść stawkę ($10)
8719quo: Wejść/sprawdzić ($8,75)
8719quo: All-in ($8,75)
rijselspirit: Wejść/sprawdzić ($10)
tommmy234: Wyłożyć karty
8719quo: Spasować
rijselspirit: Wyłożyć karty
*** SUMMARY ***
Pot: $72,25 | Rake: $3
Board: [ 10p Wki Ap 3ki 5ki ]
Betrn lost $0
tikitaca lost $0
filouzof lost $0
wakizashi x lost $0
BuyMeA_liver lost $0,50
tomasz46 x lost $1
tommmy234 bet $25, collected $72,25, net $47,25 Shows [ Aki 7ki ] (Kolor, As wysoki)
8719quo lost $23,75
rijselspirit lost $25 Shows [ 9ki 10ki ] (Kolor, walet wysoki)
Ostatnio zmieniony 08 paź 2009, 17:30 przez quo87, łącznie zmieniany 1 raz.
- wheeny
- -#zasłużony

Set J i bet za 1/3 puli? To jakiś slowplay miał być, czy coś takiego? W tym momencie nie zależy Ci na tym, żeby ktoś dalej dobierał. Bet co najmniej 3/4 albo pot albo nawet 1 i 1/4 pot i w ten sposób patrzysz, czy coś mają. A tak, sam nie wiem.
Na turnie to samo. To są potencjalne drawy do 2 kolorów jeśli spadnie trzecia karta. Przynajmniej bet pot, żeby im się nie opłacało. Na riverze już za późno, masz za mały stack. Nikt by się nie przestraszył.
Takie moje zdanie...
Na turnie to samo. To są potencjalne drawy do 2 kolorów jeśli spadnie trzecia karta. Przynajmniej bet pot, żeby im się nie opłacało. Na riverze już za późno, masz za mały stack. Nikt by się nie przestraszył.
Takie moje zdanie...
- Ted Forester
- -#VIP

- martini
- -#VIP

quo87 pisze:Na floopie mam 80% na wygrana ... toz to idzie sie pochlastac.
Tylko i wylacznie bledy.
Na preflopie 3xBB, ok, mogles nawet dolozyc dolara za jednego callera, na flopie pula 10,50, draw do flusha, mozliwy draw do strita (a raczej moze gutshot) - bede powtarzal innych, ale przy takim flopie automatyczne uderzasz za minimum 3/4 puli, a tutaj nawet za pule bo flop ciezki strasznie ! bet 10$, no a na turnie walisz all ina, bo nic innego nie pozostaje.
Niestety, ale zle zagrane... to tak jakbys sie prosił o ta wtope i zapraszal wszystkich do drawowania...
-
SzaryPL
- -#aktywny

Już wiem dlaczego nie lubisz cashy. Nie potrafisz ich grać. Po pierwsze nie można grać casha z 20 paroma BB. Po drugie w cashach nie można slowplayować;) Przeczytaj posty wyżej bo nie chcę powielać cenny uwag poprzedników. Na koniec tylko dwie rady:
1.NIE WOLNO SLOWPLAYOWAĆ!!!
2.GRAJ Z PEŁNYM STACKIEM
2.GRAJ Z PEŁNYM STACKIEM
- Ted Forester
- -#VIP

-
titanum
- -#VIP

Le Chiffre, bo bardzo rzadko ktoś ci opłaci twój układ nie mając nic no chyba że trafisz na jakiegoś LAG'a ale to juz tylko wtedy możesz grać slow jak grasz tylko przeciwko takiemu kolesiowi i zawsze w tedy gdy masz bardzo mocna rękę i dzięki obserwacji jego zachowania możesz twierdzić że koleś nic nie ma ale według mnie to sie nie opłaca, ogólnie na cash często sie stosuje zasadę"zero darmowych kart" czyli jeżeli już coś trafimy to betujemy bo jak mają płacić to łatwiej zapłacą w ratach(drwaując próbując coś stworzyć lub czasem callując nie wiadomo po co
) niż sprawdzą jednego mega beta na koniec,
a tak prozaicznie czy jak sie to mówi; to po co dawać komuś szanse żeby za friko miał szanse nas ograc ??
a tak prozaicznie czy jak sie to mówi; to po co dawać komuś szanse żeby za friko miał szanse nas ograc ??
- Zawisza
- -#aktywny

SzaryPL pisze:Już wiem dlaczego nie lubisz cashy. Nie potrafisz ich grać. Po pierwsze nie można grać casha z 20 paroma BB. Po drugie w cashach nie można slowplayować;) Przeczytaj posty wyżej bo nie chcę powielać cenny uwag poprzedników. Na koniec tylko dwie rady:
2.GRAJ Z PEŁNYM STACKIEM
SzaryPL z 20BB gra sie SSS wiec nie wiem czemu piszez ze "nie można". Oraz wolno slowplayowac ale nie na tak mokrym boardzie.
I przy SSS podbicie powinno wynies 5$ potem juz easy ALL-IN na flopie
- decksik
- -#aktywny

Zawisza pisze:I przy SSS podbicie powinno wynies 5$ potem juz easy ALL-IN na flopie
asd znawca sie znalazl.. czyli jak bedziesz kiedys podbijal na moim stole 5BB, to mam sie domyslac, ze JJ masz w reku? moze nawet nie domyslac, bede juz wiedzial, ze masz te jopki :asd
co do samego rozdania, to wyzej koledzy juz wszystko napisali, trzeba wziac pod uwage, ze ktorys z kolesi mogl miec na rece KQ i juz ma strita z flopa, wiec napewno na flopie trzeba bylo mocno uderzyc, zeby sie dowiedziec co jest grane na stole.. to samo na turnie, bet za niecale 1/2 pota to jest nic, to jest bet dobry jak jestes w 100% pewny, ze masz nutsa i nic Cie nie pobije i chcesz ich wciagac...
i jak to juz pisali milion razy "SLOWPLAY YOU PAY"
-
marccus
- -#pretendent

Wszystko zależy od przeciwników, struktury stołu, oraz twojej karty. Jeśli masz monstera i nawet skompletowanie jakiegoś układu przez przeciwnika ci nie zaszkodzi warto czasami zagrać wolniej niż od razu wystraszyć zawodnika. Poza tym jesli grasz z LAGiem to wówczas spokojny slowplay może przynieść nadspodziewanie dobre rezultaty.
Jednak w większości przypadków lepszym rozwiązaniem jest agresywne rozgrywanie swojej ręki. Nie dając przeciwnikom szansy poleszpenia swojego układy tanim kosztem. Maksymalizując jednocześnie swoją ewentualną wygraną.
EDIT:
To jest przykład kiedy można grać slowplaya
Jednak w większości przypadków lepszym rozwiązaniem jest agresywne rozgrywanie swojej ręki. Nie dając przeciwnikom szansy poleszpenia swojego układy tanim kosztem. Maksymalizując jednocześnie swoją ewentualną wygraną.
EDIT:
To jest przykład kiedy można grać slowplaya

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 02 cze 2009, 22:58 przez marccus, łącznie zmieniany 2 razy.
- mx
- -#zasłużony

marccus pisze:jesli grasz z LAGiem to wówczas spokojny slowplay może przynieść nadspodziewanie dobre rezultaty.
nie zawsze ... musisz miec juz naprawde nuts bo dawanie darmowej karty LAG'owi imo nie jest najlepszym rozwiazaniem
taka prawda dajesz mu za fre dobierac od czego chce wiec ok mozesz sobie slowplayowac ale madrze i tylko nuts nap najwyzszy full albo kareta albo najwyzszy strit albo kolor nic innego-
marccus
- -#pretendent

musisz miec juz naprawde nuts bo dawanie darmowej karty LAG'owi imo nie jest najlepszym rozwiazaniem taka prawda dajesz mu za fre dobierac od czego chce wiec ok mozesz sobie slowplayowac ale madrze i tylko nuts nap najwyzszy full albo kareta albo najwyzszy strit albo kolor nic innego
Absolutnie się z tobą zgadzam
-
grzesiekm.
- -#pretendent

Jeśli gra się z lagiem to trzeba betować. I tak sprawdzi. Ja nie stosuję slowplayu bo i tak jestem sprawdzany, a jeśli nie to wolę zgarnąć blindy lub zakończyć grę na flopie z np setem, overpair itp niż dawać komuś dobre oddsy. Później są na forum tego typu wypowiedzi. Co do rozegrania radzę grać pełnym stackiem na niższych stawkach i bet preflop do 4-5$ i bet o min połowę puli lub all in na flopie jeśli na turn pozostałoby tylko kilka dolców. Niestety na tych stawkach bad beaty są mocno odczuwalne.
- Ted Forester
- -#VIP

grzesiekm. pisze:Niestety na tych stawkach bad beaty są mocno odczuwalne.
?? Jeśli dobrze zarządzasz bankrollem to na żadnych stawkach badbeaty nie są odczuwalne...
Marcuss co do rozdania, które wkleiłeś, to moim zdaniem jest to przykład kiedy właśnie nie można slowplay'ować. Ja w takich sytuacjach gram na flopie silny bet,albo check-raise, nigdy check-call. W mojej pokerowej przygodzie najczęściej odpadałem z turniejów gdy łapałem seta na flopie i był flush draw (nigdy nie slowplay'owałem!!)

- martini
- -#VIP

marccus pisze:To jest przykład kiedy można grać slowplaya
O stary
Rob dalej taki slow play na flopie, a za dlugo nie pograsz
-
phonik
- -#aktywny

-
marccus
- -#pretendent

Wiem, że było ryzyko flusha na stole. Jednak właśnie świadomość 4 graczy ostro wchodzących do gry z moim setem kusiła do podjęcia tego ryzyka. W przypadku kara na turnie, raczej byłoby po grze. Jednak w przypadku jego braku pula nabierała dosyć znacznych rozmiarów. W przypadku braku tej 5 oczywiście poszedłby mocny bet na turnie, bez szansy do dalszego drawawania.
- Zawisza
- -#aktywny

decksik pisze:Zawisza pisze:I przy SSS podbicie powinno wynies 5$ potem juz easy ALL-IN na flopie
asd znawca sie znalazl.. czyli jak bedziesz kiedys podbijal na moim stole 5BB, to mam sie domyslac, ze JJ masz w reku? moze nawet nie domyslac, bede juz wiedzial, ze masz te jopki :asd
nie 5BB tylko 4BB + 1BB za limpera poczytaj se troszke o SSS i nie mow o wielkim znawcy bo nim nie jestem

- sh4
- -#aktywny

nie jestem specem od cashówek chociaż ostatnio zacząłem grać mikrostawki, ale imho rozegranie fatalne. inni napisali co i jak. na flopie albo solidny bet (minimum 1 pot) albo check/re-raise allin. na turnie allin albo check/fold (aczkolwiek gość z AKs pewnie i tak by sprawdził bo miał toppair i flush draw). nie wiem jaki masz bankroll, ale biorąc pod uwagę stawki myslę, że minimum 300-400$. ja jak mam dobrą rękę albo dobry układ to idę nieraz na całość, co ma być to będzie. w cashówkach żeby wygrać trzeba grać agresywnie i nawet taki murek jak ja to ostatatnio zrozumiał
wkleję niżej fragment książki Roundera 'No Limit Hold'em Secrets' opisujący jak rozgrywać JJ.
wkleję niżej fragment książki Roundera 'No Limit Hold'em Secrets' opisujący jak rozgrywać JJ.
Pocket Jacks is the hand that everyone loves to hate. Experienced poker players have
had their Jacks run down countless times… and struggle to find the right way to play it.
Fortunately, there IS a way to play pocket Jacks and consistently rake in nice pots.
Here’s how:
Let’s say you’re at an 8-man no limit table and the blinds are $2-4. You’re third to act
before the flop. You look down at your cards:
Luckily for you, you’ve just read my book, and you’re now prepared to play these bad
boys the RIGHT way.
You raise the pot and make it $30 to play. This is a rather large pre-flop raise at this
table. Most of your opponents are only raising to $10 or maybe $20 before the flop. But
you’re not going to make a wimpy raise with your “hooks”.
No way. You’re either going to rake in the blinds NOW, or narrow the field to one
caller… two at the most. If there are more than two opponents in the hand you’re going
to lose.
If you had only made an $8 pre-flop raise that five players called, you’d better spike a
Jack on the flop… because that’s the only way you’ll win the pot. But you don’t want to
WASTE your pocket Jacks and give up on them like that… so you make the large raise.
- wheeny
- -#zasłużony

Co do slow play, to jest naprawdę niewiele sytuacji, kiedy się opłaca. Musi być naprawdę mega nutsior. Tak jak moja karetka asów opisana w wątku o karetach
http://www.pokerkings.pl/karety-zobaczy ... htm#169480
Gdybym to jakkolwiek inaczej rozegrał to byłby na stówę jego insta-fold. A tak, stack mi się prawie potroił.
Nie wyobrażam sobie, że można slowplayować w jakiejś innej sytuacji. Ewentualnie nutsowy flush z flopa lub turna, albo nutsowego fulla, którego ktoś się nie spodziewa. No i straight flush z flopa z najwyższą końcówką w ręku
Ale to ostatnie się nie ma szans przytrafić
W jakiejkolwiek innej sytuacji, patrz punkt 1, slow-play, you pay.
http://www.pokerkings.pl/karety-zobaczy ... htm#169480
Gdybym to jakkolwiek inaczej rozegrał to byłby na stówę jego insta-fold. A tak, stack mi się prawie potroił.
Nie wyobrażam sobie, że można slowplayować w jakiejś innej sytuacji. Ewentualnie nutsowy flush z flopa lub turna, albo nutsowego fulla, którego ktoś się nie spodziewa. No i straight flush z flopa z najwyższą końcówką w ręku
W jakiejkolwiek innej sytuacji, patrz punkt 1, slow-play, you pay.