jj

Ogólne strategie pokerowe do stosowania w grze live jak i w sieci
Ethayy
-#pretendent
-#pretendent

jj

Postautor: Ethayy » 20 kwie 2009, 13:10

Jak rozgrywacie dwa walety przed flopem na środkowej pozycji?

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 20 kwie 2009, 13:37

Wahi ma 100% racji! :D że ja też nigdy nie spojrzałem na to w ten sposób! A teraz wiem czemu dużo częściej przyegrywam jak te JJ nie były czarne albo czerwone, tylko mieszane!

PS tej rozdział w Harrington'ie chyba przegapiłem :P

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 20 kwie 2009, 13:44

Wahi mam prośbę czy mógłbyś rozwinąć wątek o 4 kolorową talię ?
Czy J czerwony z zielonym czy z niebieskim lepiej rozgrywać ? a moze z czarnym?

I jak inne mixy kolorów rozgrywać?

Markus
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markus » 20 kwie 2009, 13:58

Wahi pisze:dwa czarne podbicie o 3,5 BB.

dwa czerwone tu wystarczy podbicie o 2BB bowiem czesciej wygrywaja.

hahaha dobre :D

nieźle się uśmiałem ;)

ja to mam wgóle ustawioną 4 koloroą talię - nigdy nie wygram JJ :(

ludzie takie rzeczy nie mają żadnego znaczenia, no dajcie spokój...

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 20 kwie 2009, 14:00

Skoro juz zostala poruszona kwestia kolorow... czy to prawda, ze na stol wpadają czesciej kiery od innych kolorow ? Slyszalem tez, ze trefle wchodza najrzadziej i roznica w % na skompletowanie ukladu to az 10% ! Ostatnio mialem drawa do flusha na treflach i nie weszlo, na kierach za to zgarnalem bardzo duzą pule, bo sie udalo!

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 20 kwie 2009, 14:05

no ale w takim razie czemu 35 w DRZEWKACH to nuts ?? :D

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 20 kwie 2009, 14:08

mxlambert pisze:no ale w takim razie czemu 35 w DRZEWKACH to nuts ?? :D

To bardzo proste,bo to drzewka orzechowe

Ethayy
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Ethayy » 20 kwie 2009, 14:12

Wahi pisze:W koncu ktos poruszyl ten bardzo ciekawy temat. Wszystko zalezy od koloru.

dwa czarne podbicie o 3,5 BB.

dwa czerwone tu wystarczy podbicie o 2BB bowiem czesciej wygrywaja.

mieszaka czarnego i czerwonego te najczesciej pasuje, bo i tak sie potem przegra.

Harrington zaleca podbijac dwa czarne o 4BB, a dwa czerwone o 2,5. Ale ja stosuje strategie SmallBall i to ograniczylem o pol BB.

Mam nadzieje, ze moje wyjasnienia sa wystarczajace. Jakbys potrzebowal danych na temat TT i QQ wal.

Nie bardzo rozumiem, czym sie różnią dwa czerwone od np. jakbym miał czerwonego i czarnego waltea?

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 20 kwie 2009, 14:20

Ethayy pisze:
Nie bardzo rozumiem, czym sie różnią dwa czerwone od np. jakbym miał czerwonego i czarnego waltea?

Wiesz ja sądzę ,że to coś takiego jak z kotem czarny przynosi pecha jak przebiegnie ,a biały nie to z J jest podobnie jak masz czarne na ręcę to lepiej spsować ,albo ostrożnie rozgrywać.

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 20 kwie 2009, 14:25

Ethayy pisze:Jak rozgrywacie dwa walety przed flopem na środkowej pozycji?

Takie cos w ogole nie nadaje sie do analizy, bo jak Ci mamy odpowiedziec ? Zawsze podbijaj ? Zawsze wchodz ? W pokerze nie jest tak, ze patrzysz na swoją karte i klikasz patrzac na jakis wykres czy schemat. Pokerowa reka to cala sytuacja przy stole, gracze, wizerunek, pozycja, blindy, stacki, podbicia, cala masa rzeczy, dopiero na samym koncu karta...

bo szczerze to juz zwatpilem czy robisz sobie jaja czy faktycznie duzo pracy przed Toba :)

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 20 kwie 2009, 14:28

nie od dzis wiadomo, ze suited maja wieksze szanse na wygrana. A suited znaczy w 1 kolorze ;)

No... to zesmy sobie pozartowali :D teraz pomoc chlopakowi trzeba... ;) a najlepiej to temat do kasacji i zaczac jeszcze raz :P

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 09 maja 2014, 15:26

Slodziak, co Ty w gornika sie bawisz? :mrgreen:

Wróć do „Strategie Pokerowe”