[sit][fr] JJ

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 9-10 osobowych.

Athcos
-#pretendent
-#pretendent

[sit][fr] JJ

Postautor: Athcos » 16 mar 2009, 22:41

Witam, miałem live SnG na 9 osób. Wiem już, że zagrałem źle ale może ktoś napisze mi coś mniej oczywistego niż to, że powinienem spasować po re-re-raisie. Stack poczatkowy 8k, druga runda blindów, ja mam 6300 Oto jak wyglądało rozdanie:

Ja na early position mam JJ i przy blindach 50/100 zagrywam za 300, wszyscy pasują, do kolesia na middle, który podbija do 1300. Ja chciałem się przekonać jaką ma silną rękę, ew. go zmusić do foldu, więc podbijam o 2k do 3300 total. No to się przekonałem, że coś ma bo mnie z all-inował. Moja gorąca głowa i narwany charakter spowodowały instant call z wielką nadzieją, że ma AK. No niestety miał KK i bez pomocy na boardzie żegnam się z turkiem.

Tak jak o tym myślę, to wiem już, że powinienem pasować przy jego re-reraisie, dodatkowo mój raise o 2k też mi nie wygląda rewelacyjnie.

Proszę o druzgocącą krytykę.
Ostatnio zmieniony 13 paź 2009, 20:12 przez Athcos, łącznie zmieniany 1 raz.

konieczny
-#VIP
-#VIP

Postautor: konieczny » 16 mar 2009, 23:43

we wczesnej fazie turnieju radzilbym unikac takich zagran, po prostu call i zobaczyc co przyniesie flop
liczyles, ze przeciwnik ma AK, tak wiec chciales postawic swoje "byc albo nie byc" na coinflip -- odradzam =)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 17 mar 2009, 00:41

Zagrales ok az do podbicia jego raisu tu jak dla mnie sam call wystarczajacy :) A potem juz Ci sie latwiej gra, a co lezalo na stole bysmy mogli przeanalizowac co by bylo jakbys sam call dal?

Athcos
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Athcos » 17 mar 2009, 07:15

No właśnie same płotki. Dobrze nie pamiętam ale wyleciało bodajże 4 9 8 7 7

Znając siebie widząc, że mam overpair bym mógł jeszcze bardziej popłynąć z tematem. :roll:

shadycl
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: shadycl » 17 mar 2009, 16:02

Witam Ja bym tutaj zagral limp/call i pozniej na flopie bet po raise mocnym fold ew call a pozniej na turn check/fold przy takim flopie i rozwoju sytuacji zadko bedziesz z przodu. Oczywiscie mozna tez zagrac raise/call. I pozniej na flopie bet/fold

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 17 mar 2009, 16:24

shadycl pisze:Witam Ja bym tutaj zagral limp/call

To by było fatalne zagranie. Jeśli już to z takimi kartami raise, ale osobiście na wczesnej pozycji mógłbym to nawet spasować przed flopem. Ostatnio uczyłem się trochę grać pozycją i powiem szczerze że takie zagrania wychodzą mi na dobre:P Jeśli już wykonałeś podbicie, a przeciwnik robi reraise, to trzeba się zastanowić z jakim zakresem rąk coś takiego wykona. AA, KK, ewentualnie AK i QQ. Z każdym z tych układów przegrywasz lub w najlepszym wypadku (AK) narażasz się na coinflipa. Więc najlepsze wyjście na jego raise to fold.

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 17 mar 2009, 16:41

jopki to zdradliwa reka i jakbysmy jej nie zagrali bedzie zle :P jednak....

rozważmy 2 opcje
gramy tak jak powiedziales call (100) dostajemy BET powiedzmy 4BB jest to poczatek turnieju nie znamy przeciwnikow BETowac mozna z wieloma rekami zalezy od gracza moze to byc AA KK QQ a moze AQ AJ KQ KJ albo nawet JTs 98s... zeby sie o tym dowiedziec z czym gra przeciwnik musimy zrobic mocny REISE tak do 1200 i wtedy albo dostajemy RE-REISE do 3600 albo od razu all in. w pierwszym przypadku lacznie zeby zobaczyc flopa kosztuje to nas 3600 i wtedy ratuja nas 2 outy... no troche slabo zwlaszcza gdy stacki mamy 8k natomiast przy all inie jest to od razu fold i nie ma mozliwosci walki i proby trafienia seta

natomiast 2 opcja
robimy BET 3BB do 300 i przeciwnik robi REISE 3xbet do 900 albo 4xbet do 1200 ( tu zagral 1300 ) no to dajmy na to 1300 i tu juz wiadomo ze z zadnym KJ czy 87s nie masz do czynienia tylko z czyms naprawde mocnym, wtedy po prostu robisz call i liczysz na porządny flop... spada niski flop (jest szansa ze reisowal Cie z AKs) wiec mozesz pokusic sie o bet maksymalnie (ja czesto gram 1/2pot) 2/3 puli czyli 1600 dostajesz re reise robisz fold i tyle lacznie wydales maksymalnie 2900. Jezeli bys nie zagral na flopie to wydales tylko 1300, nie udalo sie i czekasz na nastepna okazje...

i ta opcja wydaje mi sie duzo duzo lepsza

Athcos
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Athcos » 17 mar 2009, 16:51

Dzięki!

Jakie to teraz wydaje się oczywiste :D

Znacie jakieś treningi mentalne - coś co by pomogło nie podejmować decyzji w ułamku sekundy? :grin: :grin: :grin:

shadycl
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: shadycl » 17 mar 2009, 16:55

dviper pisze:

To by było fatalne zagranie.

No nie wiem. Jesli mamy do czynienia z przecietnym graczem ktora bedzie raisowal preflop bardzo loose a pozniej po nietrafieniu flopa zagra passive, ew trafi jakas niska pare i sprawdzi na flopie a pozniej dalej zagra to passywnie to bedzie to zagranie EV+. W sumie wszystko zalezy od limitow na ktorych sie gra.

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 17 mar 2009, 17:40

aha chcialem napisac tylko ze ta opcja numer 2 nie sprawdza sie tak czesto na niskich stawkach !! :D bo tam ludzie nie mysla i graja jak im sie podoba !! :D
ale jezeli rozpatrujac gre z normalnymi graczmi powiedzmy sng juz za 5 czy 10 $ no to duzo lepiej na tym wyjdziemy :)
pozdrawiam

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 17 mar 2009, 17:56

shadycl pisze:
dviper pisze:

To by było fatalne zagranie.

No nie wiem. Jesli mamy do czynienia z przecietnym graczem ktora bedzie raisowal preflop bardzo loose a pozniej po nietrafieniu flopa zagra passive, ew trafi jakas niska pare i sprawdzi na flopie a pozniej dalej zagra to passywnie to bedzie to zagranie EV+. W sumie wszystko zalezy od limitow na ktorych sie gra.

Zauważ, że to jest full ring, i jesteśmy na wczesnej pozycji. Znaczy, że po nas będzie jeszcze zagrywać 6 osób plus blindy. Jeśli limpujesz, to dajesz wszystkim bardzo tanio obejrzeć flopa lub przeciwnikowi z blindów nawet za darmo. Podbijając przed flopem ograniczasz ilość przeciwników i zakres ich kart. Jeśli zlimpujesz i do gry wejdą prócz Ciebie 3-4 osoby, które dorzuciły tylko big blinda, nie masz pojęcia czego się spodziewać od nich po flopie. Przeciwnicy mogą wejść w rozdanie ze wszystkim, włączając 27off. Dlatego według mnie w grę wchodzi tylko raise albo fold.

Athcos
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Athcos » 17 mar 2009, 18:19

No dla mnie to moje podbicie na wczesnej za 3xBB z JJ to było ok. Wg. mnie tragicznie zagrałem potem podbijając za 2k i jeszcze gorzej sprawdzając jego all-in...

Cold.FuzZion
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Cold.FuzZion » 17 mar 2009, 21:19

Imho z takiej pozycji trzeba dac bet 5BB a nie wspomniane 3. Jak dostaniesz konkretny reraise to ze strony QQ, KK, AA albo AKs, chociaz AKs powinien raczej sprawdzic, gdyz raisy z wczesnych pozycji powinno sie szanowac (oczywiscie zalezy od gracza). Poza tym dajac bet 5BB od razu wiesz na czym stoisz, bo najczesciej przebije Cie tylko silniejsza karta od Twojej a na poczatku turnieju inni maja tez tendencje do grania tight, dlatego wlasnie podbija sie tak duzo. Jak ktos sprawdzi to jak juz to z AK albo AQ, bo nawet blindy nie maja oddsow z malym pocketem.

shadycl
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: shadycl » 17 mar 2009, 22:57

zauwazcie ze to jest wczesna faza i nie warto ryzykowac zbyt mocno, a co do sprawdzania 5BB to mysle ze dla maniaka to nie ma roznicy czy sprawdza 4BB czy 5BB czy 6BB

Athcos
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Athcos » 18 mar 2009, 00:02

To raczaj nie był maniak. Już po zraisowaniu mnie z 300 na 1300 powinienem był go ulokować między AA - AQ, KK albo QQ. Ale najpierw chciałem byłsnąc re-raisem a potem już się wkurzyłem, że chce mnie pewnie zbluffować i popłynąłem z tematem. :neutral:

ginus
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: ginus » 18 mar 2009, 01:36

skoro stawiałes przeciwnika na AK, a nawet miales nadzieje, że ma AK to fold powinien być w momencie jego reraise do 1300. Przeciez tak jak Ty rozumowałes to masz w NAJLEPSZYM wypadku coinflip, czyli w longtermie na 100 sitow z 50 odpadasz odrazu a wygrywając te rozdanie wcale nie jest zagwarantowane, że w 50 innych skończysz na płatnych miejscach. A sam napisałes, że "miałes nadzieje" więc w tym wypadku statystyki są juz troche gorsze.

Reasumując: easy fold, ja czesto zrzucam QQ w tak wczesnej fazie.

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 13 paź 2009, 19:48

all in przy drugiej rundzie blindów - częściej wtedy turniej przegrywam niż wygrywam

po jega raisie zrobiłbym call i poczekał na floop
potem pewnie znów zrobiłby duży raise to wtedy pas

Wróć do „Sit'n Go full ring”