Postautor: Tosiak » 08 gru 2008, 13:30
No dobra, chyba najwyzsza pora podac rozwizanie (niestety bez screena, bo nie zdarzylem zrobic 2 pod rzad).
Dalem folda, stwierdzilem ze JJ to nie najlepsza karta i jedynie moglbym liczyc na to, ze oboje maja AK, wtedy kradliby sobie outy i moje JJ mogloby przetrwac. Co do gracza z high stackiem, w razie mojego all ina - bylem przekonany, ze by sprawdzil nawet nie trzymajac na reku nic specjalnego - ocenialem go na KJ, KQ, ewentualnie jakeis AJ,a wiec smialo mogl mnie pokonac nawet sam on(wedlug moich przemyslen) Gracz ktory dal all ina - go sie najbardziej obawialem oceniajac go na : AK, KK,AA,QQ, AQ. Zdecydowalem spasowac - gdyby to byl jakis s&g z niskim wpisowym pewnie bym sprawdzil, ale nie turek w ktorym moglem o cos powalczyc (tak czy siak odpalem na 30~ miejscu majac na reku QQ , sprawdzajac all ina AT, dostal A).
Na moje nieszczescie fold byl pechowy i bylo co zalowac.
Pierwszy gracz pokazuje AK(ten co dal all ina) i wysoki stack pokazuje 77.
Board bez asa, bez krola, bez 7 - 254 (i pierwszy gracz lapal kolejne 4 outy), turn 8 river Q. - Mimo wszystko, mysle ze moja decyzja byla prawidlowa i sporo osob sie ze mna zgodizlo, ze nalezalo ta reke spasowac - Coinflipow w pokerze nie da sie uniknac, ale trzeba grac tak, aby bylo ich jak najmniej, nie mowiac tu juz o grze przeciwko dwom przeciwnikom.
Dziekuje wszystkim za wziecie udzialu w dyskusji i ankiecie.
Oczywiscie temat nie zamkniety, kazdy moze jeszcze cos od siebie dodac jakby to rozegral.