[NL] [FR] [FREEZOUT] JJ

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.

Jaka decyzja?

Call
18
38%
Fold
21
44%
All in
9
19%

Liczba głosów: 48

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

[NL] [FR] [FREEZOUT] JJ

Postautor: Tosiak » 06 gru 2008, 21:41

To jak w temacie.
Jaka decyzje byscie podjeli??

Co sie wydarzylo powiem potem, zebyscie sie tym nie sugerowali :)

Jeszcze tak mniej wiecej sytuacja : na stole zagralem 1 rozdanie, wiec nic o nim nie wiedzialem, zajmowalem 20 pozycje, na ok. 150 co widac na screenie. Platne top 10 - po 75e kazde miejsce. Turniej dla mnie wagi srednio-ciezkiej :p, a wiec zalezy mi nad jakims miejscem i nad dobra gra.

Edit: juz powinien byc - btw. ciekawa zagadka bez screena, no nie? :P

Dzieki sprinter;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 17:00 przez Tosiak, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
sprinter_1989
-#VIP
-#VIP

Re: JJ - jaka podjelibsycie decyzje?

Postautor: sprinter_1989 » 06 gru 2008, 21:44

Tosiak pisze:To jak w temacie.

Jeszcze tak mniej wiecej sytuacja : na stole zagralem 1 rozdanie, wiec nic o nim nie wiedzialem, zajmowalem 20 pozycje, na ok. 150 co widac na screenie. Platne top 10 - po 75e kazde miejsce. Turniej dla mnie wagi srednio-ciezkiej :p, a wiec zalezy mi nad jakims miejscem i nad dobra gra.

Nie ma tego Twojego screena ...

Awatar użytkownika
asape
-#VIP
-#VIP

Postautor: asape » 06 gru 2008, 21:54

Jak dla mnie easy fold... Zawodnik sprawdzajacy ma duzy stack, wiec zmusi Cie do all ina pozniej... Wiec ja bym puszczal, nie ma sie co pchac, tym bardziej, ze pewnie ktos z nich ma AA, AK, KK, albo cos z damami ;)

Awatar użytkownika
sprinter_1989
-#VIP
-#VIP

Re: JJ - jaka podjelibsycie decyzje?

Postautor: sprinter_1989 » 06 gru 2008, 21:54

Tosiak pisze:Dzieki sprinter;)

Nie ma za co :grin:

Tosiak pisze:To jak w temacie.

Ja bym pewnie zrobił call i obejrzał flopa bo może by był niski flop, albo secik by sie trafił :razz: Noo a jak było pewnie bys wygrał tak :roll: :roll: :roll: ??

Tak wogóle widzę że sam dodałem ten turniej do działu freeroll :grin: Widze że albo wiedziałeś o tym turze albo skorzystałeś że dałem o tym znać :roll: Dobrze, dobrze ale napisz jak Ci ogólnie poszło :smile:

Awatar użytkownika
encepence
-#VIP
-#VIP

Postautor: encepence » 06 gru 2008, 21:55

ja bym za 2500 zagral,
u allinowca podejzewam parke, nie wiem czemu ale stawiam na 10 mam taki przeczucie :p
u nastepnego Ax

moja decyzja call :)

Awatar użytkownika
tomziolo
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tomziolo » 06 gru 2008, 21:59

kolesia , ktory wszedl all-in oceniam na A i cos malego moze nawet w kolorze, ten co go sprawdza ma wystarczajaco duzy stak ze te 2400 mu nie zaszkodzi sprawdzic. Mysle ze ma jakas parke, na Twoim miejscu folduje.

Awatar użytkownika
sprinter_1989
-#VIP
-#VIP

Postautor: sprinter_1989 » 06 gru 2008, 22:03

Widze że też zabawa tu polega na tym żeby odgadnąć kto co miał hehe :twisted: Gościu robiący allina stawiam że niską pare 66,77 natomiast ten kto go sprawdził nie zagrał kolejnego allina żeby ewentualnie Tosiak go sprawdził i by móc go wciągnąć do gry czyli stawiam że miał AQ,AK ... :twisted:

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 07 gru 2008, 00:03

ja bym foldnął :P JJ to nie zaden monster :) w najlepszym wypadku mamy coin flip vs AK AQ ... a ja raczej unikam coin flipow :P

Awatar użytkownika
maczek68
-#VIP
-#VIP

Postautor: maczek68 » 07 gru 2008, 00:16

nie wiem, czy czytacie relacje z unibet-brak-polskiej-licencji! Open Warsaw, ale tam ręka JJ rządziła, t o wysoka para i coin flipy jak to bywa w realu nie są tak częste, dlatego raczej optowałbym za all inn , ale biorąć pod uwagę założenia Tosiaka zdecydowałbym się na fold :)

arsi10
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: arsi10 » 07 gru 2008, 01:36

Jestem dopiero początkującym graczem, ale ja bym spasował. Ponad 6000, to jest dużo biorąc pod uwagę innych graczy. Gdybym stracił 2000 to miałbym problem z odrobieniem. Myślę, że w kolejnych rozdaniach kilku graczy poniżej 1000 by wyleciało. Poźniej zagrałbym ostrożnie i raczej nie brał udziału w grze. Może w ten sposób dotarłbym do płatnego miejsca, ale nie wiem, nie mam jeszcze doświadczenia w turniejach. Mam przeczucie, że ten kto sprawdzał nie miał dobrych kart. Pewnie jakaś dama i coś niższego, może w tym samym kolorze.

Awatar użytkownika
M@jkel
-#VIP
-#VIP

Postautor: M@jkel » 07 gru 2008, 10:25

Dla mnie fold. Dwoch graczy w rozdaniu wiec coin murowany. All-inowca obstawiam na niska pocket pare lub A z kicker J lub wyzszym. No chyba ze soft chcial go wyrzucic i dostal KK zeby polec z Asem ;]

Big stack raczej nie ma nic wielkiego i po prostu korzysta ze stacka starajac sie wyrzucic shortow majac jakies dwie twarze stad tylko call.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 07 gru 2008, 10:41

1. folduje >> bo jeden z facetów ma 10000zetonów i przewage psychologiczną
lub
2. zagrywam za wszystko i niech martwi sie lider...

ps. z dwójki mógłbym skorzystac gdybym dłuzej pograł na stoliku >> lecz jako ze jestem tu nowy to fold

Awatar użytkownika
quo87
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: quo87 » 07 gru 2008, 13:52

ja tez sledzilem warsaw open i posepil bym sie w tym rozdaniu na podbicie all in, napewno nie call, tu wchodzi tylko w gre fold i all in, tak jak mowie ja bym zaryzykowal

Awatar użytkownika
apolinary83
-#VIP
-#VIP

Postautor: apolinary83 » 07 gru 2008, 14:13

easy fold

Awatar użytkownika
arek_FJ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: arek_FJ » 07 gru 2008, 14:27

w gre wchodza 2 opcje:
fold or push all in

marek3555
-#VIP
-#VIP

Postautor: marek3555 » 07 gru 2008, 17:45

Dokładnie, ja bym dał all ina, osoba z najwieksz ailościa żetonów dała call bo to tylko 2400 i chłopak bym poza stawka , mogl nawet dac tego all ina z niczym

deadprez
-#VIP
-#VIP

Postautor: deadprez » 08 gru 2008, 12:19

2400 zetonow to duzo wazny jest kazdy zeton a w tym przypadku to ponad 1/3 stacka Tosiaka
jak dla mnie to easy fold nie ma sensu sie pchac w coinflipa jak nie zainwestowales duzo zetonow i dalej masz stacka pozwalajacego na swobodna gre,bedziesz mial lepsze okazje do wygrania
tak jak napisal anula nie ma tutaj opcji call albo allin albo fold

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 08 gru 2008, 12:38

Hmm. Znając życie gdybyś dał call, a na flop wyszedłby A, rywal z większym stackiem raisował by do momentu aż dasz fold. Ty myślałbyś że ma Ax. Dla rywala była by to świetna sytuacja do blefa, gdyby nie miał w ręce nic. Tak czy inaczej, ja bym dał fold, ewentualnie all-in, ale raczej to pierwsze. :)

Awatar użytkownika
asape
-#VIP
-#VIP

Postautor: asape » 08 gru 2008, 12:57

Tosiak, podaj juz rozwiazanie tej rozgrywki :) Co takiego zrobiles i jak to sie zakonczylo ;)

Awatar użytkownika
encepence
-#VIP
-#VIP

Postautor: encepence » 08 gru 2008, 13:00

wlasnie, albo chodz uchyl rabka tajemnicy, dla dalszych przemyslen :)

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 08 gru 2008, 13:30

No dobra, chyba najwyzsza pora podac rozwizanie (niestety bez screena, bo nie zdarzylem zrobic 2 pod rzad).

Dalem folda, stwierdzilem ze JJ to nie najlepsza karta i jedynie moglbym liczyc na to, ze oboje maja AK, wtedy kradliby sobie outy i moje JJ mogloby przetrwac. Co do gracza z high stackiem, w razie mojego all ina - bylem przekonany, ze by sprawdzil nawet nie trzymajac na reku nic specjalnego - ocenialem go na KJ, KQ, ewentualnie jakeis AJ,a wiec smialo mogl mnie pokonac nawet sam on(wedlug moich przemyslen) Gracz ktory dal all ina - go sie najbardziej obawialem oceniajac go na : AK, KK,AA,QQ, AQ. Zdecydowalem spasowac - gdyby to byl jakis s&g z niskim wpisowym pewnie bym sprawdzil, ale nie turek w ktorym moglem o cos powalczyc (tak czy siak odpalem na 30~ miejscu majac na reku QQ , sprawdzajac all ina AT, dostal A).

Na moje nieszczescie fold byl pechowy i bylo co zalowac.
Pierwszy gracz pokazuje AK(ten co dal all ina) i wysoki stack pokazuje 77.
Board bez asa, bez krola, bez 7 - 254 (i pierwszy gracz lapal kolejne 4 outy), turn 8 river Q.
- Mimo wszystko, mysle ze moja decyzja byla prawidlowa i sporo osob sie ze mna zgodizlo, ze nalezalo ta reke spasowac - Coinflipow w pokerze nie da sie uniknac, ale trzeba grac tak, aby bylo ich jak najmniej, nie mowiac tu juz o grze przeciwko dwom przeciwnikom.

Dziekuje wszystkim za wziecie udzialu w dyskusji i ankiecie.

Oczywiscie temat nie zamkniety, kazdy moze jeszcze cos od siebie dodac jakby to rozegral.

Awatar użytkownika
encepence
-#VIP
-#VIP

Postautor: encepence » 08 gru 2008, 20:00

nie rozumiem tego, albo allin albo fold...
dlaczego by nie sprawdzic flopa? w ten sposob jest tez dobra szansa podjecia dedyzji i wiesza mozliwosc podwojenia stacka, lub odpuszczenia sobie, 2500 zetonow to nie tragedia.

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 08 gru 2008, 20:18

dlatego ze... jezeli chcemy wejsc do rozdania mamy nie najlepszą parkę wiec w najlepszej sytuacji bedzie coin flip... koles ktory dal call nie ma az tak silnej ręki np pocket pair bo wtedy zagrywal by re reise albo sam dal by all ina po to zeby nie wpuscic wiecej osob do rozdania, podejrzewamy wiec u niego AK AQ etc. jako ze taki coin flip by nam nie pasowal wchodzac do rozdania to albo odpuszczamy sobie i czekamy na nastepna okazje albo zagrywamy all in po to zeby chip leadera wyrzucic z rozdania unikając w ten sposob coin flipa i niepotrzebnych dylematów na flopie, natomiast jakbysmy dali call no to jestesmy w plecy 1/3 stacka no jest to sporo zostalo by nam 20 BB czyli tak srednio... wiec albo gramy o to zeby wygrac czekamy na lepsza sytuacje

Awatar użytkownika
encepence
-#VIP
-#VIP

Postautor: encepence » 08 gru 2008, 20:55

cziplider pewnie i tak by sprawdzil tego allina za 6k, a z para JJ allina ja napewno bym nie dal,
fold?, niby tez nie najgorzej, ale pozostalo 2k zetonow dolozyc by zobaczyc flopa, wiec dlaczego by nie, mozemy stracic 1/3 stacka, ale rownie dobrze mozemy zyskac.

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 08 gru 2008, 21:04

no tak ale widzisz... mamy JJ i robimy tylko call czyli tak jakby okazujemy slabosc, tylko sprawdzamy nie przebijamy... przychodzi korzystny flop robimy reise czy juz wtedy all in... koles mysli ... ze dalismy tylko call ... jest szansa ze nie trafilismy flopa i probujemy wyrzucic go z rozdania... robi call na turnie dochodzi A albo K ... i co wtedy? :P

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”