[SH][5,50$] JJ bubble przed FT

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Awatar użytkownika
krzysiekmiszcz
-#aktywny
-#aktywny

[SH][5,50$] JJ bubble przed FT

Postautor: krzysiekmiszcz » 28 maja 2010, 12:18

Zostalo 12 osob w turnieju 5,5$ 20 gtd na PS

Statystyki gracza LordAmbush po 108 rekach: 32/31/15 (vpip/pfr/3b)
Statystyki JonnyPizzle0 po 82 rekach: 24/21/10
LordAmbush bardzo czesto 3betowal gracza przed soba. Pytanie co powinienem zrobic po jego pushu: call czy fold. Czy moze od razu pushowac preflop zamiast 4betu? Przypominam, ze to bubble przed FT. Turniej z 15 min levelami

No-Limit Hold'em Tournament, 15000/30000 Blinds (6 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com

CO (t2151659)
Button (t1946088)
SB (t160480)
Hero (BB) (t1017089)
UTG (t323646)
MP (t1123614)

Hero's M: 22.60

Preflop: Hero is BB with JObrazek, JObrazek
2 folds, CO bets t66666, Button raises t145678, 1 fold, Hero raises t312555, 1 fold, Button raises t1797410, HERO ???

Total pot: t766776
Ostatnio zmieniony 28 maja 2010, 13:28 przez krzysiekmiszcz, łącznie zmieniany 2 razy.

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 28 maja 2010, 13:40

5bet to dla mnie AA, KK, ewentualnie AK u bardzo agresywnego gracza, który mógł Ciebie ocenić na loose 4bet (a to chyba mało prawdopodobne, bo z tego co widziałem to grasz raczej tight).
To jeden z tych foldów, których nie lubimy robić, ale musimy ;)
Co do pytania, czy pushować już wcześniej to ja jestem właśnie za tą opcją. Ale nie jestem w stanie powiedzieć, czy to lepsze rozwiązanie od Twojego. Na pewno pushem wywierasz maksymalną presję oraz nie ma szans, że zostaniesz postawiony przed kolejną decyzją przy której możesz popełnić błąd. Ale minusem jest oczywiście angażowanie całego stacka.

Jest jeszcze inne rozwiązanie. Fold preflop już na 3bet. Gracz z UTG i SB to shorty i na FT już wypłaty są znacznie większe. I myślę, że opłacałoby się tutaj poprostu prześlizgnąć na te miejsca płatne. I unikać takiego problematycznego rozdania.

Awatar użytkownika
krzysiekmiszcz
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: krzysiekmiszcz » 29 maja 2010, 15:37

Spasowalem i teraz jak sie zastanowie to mysle, ze popelnilem blad. Przeciw jego range moje JJ gra bardzo dobrze, prawdopodobnie mialbym tu flipa, ale on bedzie tez wrzucal nizsze parki a nawet slabe asy. W efekcie stalem sie shortem i odpadlem na 10 miejscu KK<AQ

Kasandrito
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kasandrito » 29 maja 2010, 21:12

??

inwestujesz 30% stacka, żeby wyrzucić JJ na push od gracza na buttonie z 3betem 15?
coś mi tu nie gra :)

na 6handed pushuje tutaj preflop i liczę na hold one time :P
rzadziej folduję pre (szczególnie do takiego agresora chroniącego swojego buttona), IMO nie jesteś wystarczająco deep, żeby grać tutaj 4bet bluff

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 30 maja 2010, 09:53

A jaki miałeś image? Aha i czy uważasz że ktoś wogóle się tam przejmował imagem?
Wszystko opiera sie na określeniu zakresu loose gracza.
Mało jaki w miare myślący gracz nie wrzuci stacka po raise i reraise ze strony taight gracza(przypuszczam). Więc albo to agro donk i moze mieć od 22 do AA i od KQ+ AT+, lub QQ+,AK

Jeśli masz hand history z tego stołu mogło by być łatwiej, określić jego zasięg

Awatar użytkownika
dadzio10
-#VIP
-#VIP

Postautor: dadzio10 » 30 maja 2010, 10:01

Ja tu gram easy allin 6-max masz dobrą rękę a bu może tu raisować bardzo luźno z każdym AT+ KQ+ i z 77+ :P nawet asy z niskimi kickerami siuted może tu raisować

Ja bym tu od razu pushował idealny moment na du :P

Awatar użytkownika
krzysiekmiszcz
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: krzysiekmiszcz » 31 maja 2010, 08:53

Gram ogólnie tight, wiec moje staty to pewnie gdzies 20/15/5. W tym rozdaniu chcialem wygrac preflop, ale widac gosc nie zwaza na moj wizerunek. Balem sie wrzucac 30bb do puli z marna parka JJ, no ale chcac grac o top 3 powinienem to zrobic. Nastepnym razem bede wiedzial jak sie zachowac ;)

lary
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: lary » 03 cze 2010, 14:39

SH grywam raczej sporadycznie ale moim zdaniem to tutaj takie mini 5betowanie (lol) to jest najgorsze co można zrobić, albo grasz call pod seta, albo walisz stacka PF i zgarniasz tą pulę PF lub dostajesz call i pewnie masz flipa. Pytanie czy chcesz tutaj dostać flipa, ja bym nie chciał, zważając na to że jesteśmy już tak głęboko w turnieju grając jeszcze na 30bb, zresztą tutaj spokojnie mierzysz się z AA i KK i QQ po tej akcji jaka zaistniała na 95% gośc który wrzucił stacka nie jest z tyłu z JJ, bo albo jest z przodu albo ma flipa, bo nie wyobrażam sobie by grał tu słabiej niż AQ.
Jak dla mnie to jest easy fold, ew call ale napewno nie robie takie mini raisa.

legfe
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: legfe » 05 cze 2010, 22:27

Masz coś ponad 30bb, więc z JJ na short handed easy call AI for value. Poza tym zagrałbym od razu AI 4 bet, ze względu na częste 3bety tego gracza.

samol pisze:Jest jeszcze inne rozwiązanie. Fold preflop już na 3bet. Gracz z UTG i SB to shorty i na FT już wypłaty są znacznie większe. I myślę, że opłacałoby się tutaj poprostu prześlizgnąć na te miejsca płatne. I unikać takiego problematycznego rozdania.

Fold preflop wg mnie jest tutaj zbyt pasywny. Range jest dość duży u tego gracza. Poza tym gra się o wygraną, a nie o prześlizgnięcie na miejsca płatne (za 1 miejsce kilkanaście razy więcej do wygrania :).

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”