[CASH] [FR] [NL 10$] jedno rozdanie

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

[CASH] [FR] [NL 10$] jedno rozdanie

Postautor: dviper » 03 cze 2008, 09:43

Mam pytano jak byście rozegrali takie jedno rozdanie. Miało miejsce na luckyacepoker, a tam historia jest dosyć kiepska to pokazywania na forum więc je opisze.
Mój przeciwnik grał raczej tight, nick: pokaalki.
Przy stole aktualnie 4 osoby. On na SB ja BB. Stawki 5c/10c
Dostaję do ręki Ad Kh.
Wszyscy limpują, ja z BB robię check.
Na flopie As 9d Ts.
pokaalki robi bet za 40c
ja sprawdzam, pozostali dwaj pasują. W tym momencie obstawiałem go na AT.

Na turnie przychodzi 6c.
Razem robimy check.

River to Qh
On pierwszy stawia za 50c.
Sprawdzam go, a on pokazuje Ah Qd.
Więc dobrał do wyższego układu dopiero na riverze.

Jak byście zagrali na moim miejscu? Zastanawiam się czy bardziej agresywna gra by przyniosła lepszy skutek. No ale czekam na wasze opinie.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 22:12 przez dviper, łącznie zmieniany 1 raz.

Kakens
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Kakens » 03 cze 2008, 10:08

Mysle ze podbicie na pre flopie z taka reka byloby dobrym rozwiazaniem... I potem przebitka jeszcze i by sie wystraszyl. Ale to bardzo ryzykanckie... Koles sie bal ze masz AK albo 2 parki gdyz podbil a ty go sprawdziles a wiec cos tam musiales miec i by przegral przez kickera gdyby nie ta dama na koncu... Dlatego na turnie poczekal... Na riverze pojawila sie Q i koles podbil wiec nie byl to zaden blef gdyz jak wspomniales gra byla tight. W tym momencie powinienes spasowac. Dla mnie to jedyne rozwiazanie nie liczac tego co napisalem na poczatku

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 03 cze 2008, 15:26

Ja bym sie nei zgodzil co do zachowania na turnie z tym checkiem - ale Ty go osadzales o AT, wiec myslac, ze masz slabszy uklad - mogles chciec jak najmniej stracic, ale mimo wszystko ja bym betowal na turnie i to jakies 70c-1$. Co do rivera, tez sprawdzilbym juz tylko, chyba, ze wiedzialbym o nim cos wiecej np. ze czesto blefuje, albo robi tego typu dziwne ruchy. Doszlo mu i tyle, nie mogles rozegrac tego lepiej, a bynajmniej na tyle lepiej zeby spasowal - nie te stawki.

invidia

Postautor: invidia » 03 cze 2008, 17:33

dviper,

1. Brakuje mi istotnej informacji o różnicy w stackach...
2.
dviper pisze:ja sprawdzam, pozostali dwaj pasują. W tym momencie obstawiałem go na AT.

Nie rozumiem w takim razie co się zmieniło potem, że przestałeś tak obstawiać.
Jeżeli nie przestałeś - to dlaczego go sprawdziłeś na końcu mimo tego, że na turn i river podochodziły karty, które Ci nie pomagały i nadal byłeś słabszy od AT?

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 03 cze 2008, 19:57

invidia pisze:1. Brakuje mi istotnej informacji o różnicy w stackach...

ja miałem 9,90$, on miał 7,10$. Być może właśnie też dlatego go sprawdziłem, bo wszedłem na stół z 7$ :P Trochę mnie też właśnie zmylił tym czekaniem na turnie. Mógł się też obawiać tego że mam asa z lepszym kickerem. W sumie nie sądzę żebym mógł go jakoś zmusić do zrzucenia kart. Ale fold na turnie mógł też być dobrym rozwiązaniem.

dedoel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dedoel » 03 cze 2008, 20:58

no zle zagrane to jest pewne...przed flopem z AK zawsze podbijaj chyba ze chcesz zobaczyc flop po prostu i jesli nie trafiles nic to od razu foldujesz, ale AK daje wielkie mozliwosci temu trzeba z tym podbijac zawzse! i potem na flopie jak juz zlapales asa nalezaloby ciagle grac ostro i agresywnie i przebijac i podbijac, zapamietaj ze najbardziej agresywni zazwyczaj wychodza na tym najlepiej

Jari3333
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Jari3333 » 04 cze 2008, 09:14

Ja bym podbił pre flop do 50-60c i później ostro,
flop jeżeli przeciwnik podbije ja bym przebił za pulę (w końcu trafienie dwóch par na flopie jest mało prawdopodobne), jak nie podbije to podbicie 3/4 puli, jak przebije to all in. Tak bym to zagrał i myślę, że takie rozgrywanie tej ręki było by w długiej perspektywie dochodowe.

Maverick
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Maverick » 04 cze 2008, 09:39

To zgodzę się, że zdecydowanie źle rozegrane na flopie. Dałeś czeck zamiast betować więc jak call po flopie to myślę, że typ obstawiał Cię na 2 pary trafione na flopie T9. Myślę, że gdybyś podbił na preflopie i póżniej dał raise jego calla to na turnie już na pewno by spasował po kolejnym podbiciu z Twojej strony. No ale niestety jak się daje oglądać karty za darmo to takie są efekty :P

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 05 cze 2008, 08:17

Maverick pisze:To zgodzę się, że zdecydowanie źle rozegrane na flopie. Dałeś czeck zamiast betować więc jak call po flopie to myślę, że typ obstawiał Cię na 2 pary trafione na flopie T9. Myślę, że gdybyś podbił na preflopie i póżniej dał raise jego calla to na turnie już na pewno by spasował po kolejnym podbiciu z Twojej strony. No ale niestety jak się daje oglądać karty za darmo to takie są efekty :P

powiedz mi jak ty doszedles do tego ze po becie na preflopie, na flopie koles by go obstawil na 2 pary T9??!? na 90% widzialby raczej u niego ta pare asow..

viper a jak dla mnei to rozdanie bylo z gory przegrane.. nei widze mozliwosci przegonienia przeciwnika.. D to za wysoki kicker zeby go zrzucac a nei widze powodu dla ktorego ktos mialby sie bac 2 par.. kazde twoje podbicie na flopie by sprawdzil (lacznei z allin).. na turnie tez bys go nie wykurzyl bo ta 6ka to ni z gruszki ni z pietruszki.. na river to tylko moglby cie wkopac..

jedyna szansa jaka widze tutaj to duzo agresywniejsza gra juz przed flopem i pozniej az do turna...

Awatar użytkownika
maximus86
-#VIP
-#VIP

Postautor: maximus86 » 05 cze 2008, 10:14

moim zdaniem też to rozdanie było na straconej pozycji... po prostu komp rozdał 2 porządne karty oczywiście jedną lepszą drugą słabszą i jak się okazało ta słabsza wygrała... jedynie można było grać bardziej agresywnie żeby pomyślał że masz wysoką parę, ale jeśli to był ryzykant to by Cię sprawdził i byś przegrał dużo więcej...

Awatar użytkownika
visnia
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: visnia » 05 cze 2008, 20:00

mylicie się, nie ma czegoś takiego jak "komp rozdał porządne karty" w pokera grają ludzie i tylko od nich zależy jak je się rozegra. z AK i dwoma limperami - obowiązkowy raise! dedoel, w tym miejscu miał jak najbardziej rację. Musisz wiedzieć gdzie jesteś. Ogólnie bety dają możliwość rozszyfrowania kart przeciwnika. Gdybyś dostał re-raisa wiesz, że to jest niemalże na pewno coinflip. Jeśli tylko call możesz obstawiać przeciwnika na A ze słabszym kickerem lub średnią parkę. Flop to samo - raise jest dobrym rozwiązaniem. Należy pamiętać, że w pokerze najważniejsze jest grać tak, aby wiedzieć co na przeciwnik i grać w kierunku jego kart! A raise to narzędzie które to umożliwia...
pozdrawiam:)

Wróć do „Cash full ring”