Jaka strategia w turniejach 0,02$ Sit to go 990 Graczy
-
lukalos
- -#zwykly

Jaka strategia w turniejach 0,02$ Sit to go 990 Graczy
Witam jestem początkującą osoba jeżeli chodzi o poker gram około 2 miesięcy z przerwami. Jeden turniej udało mi się wygrać z wpisowym 0,10$ i parę razy udało mi się na stół finałowy dotrzeć. Jeżeli chodzi o turniej z wpisowym 0,02$ od nich zaczynałem raz ukończyłem na 2 miejscu parę razy byłem w premiowanej 50 ale ogólnie straciłem na nich około 10$ !!! Jeżeli chodzi o ten turniej zorientowani wiedzą że rozgrywany jest on w bardzo szybkim tempie gracze dają All IN od samego początku z byle czym często jest tak że mając nawet układy AA KK QQ JJ na samym początku przegrywa się z kartami typu 73 bo gracz trafi dwie pary gdzie normalnie nikt normalny nie dał by ALL IN!! Osobiście gram teraz w turniejach Sit To Go z wpisowym od 0,10-0,50$ może w 10 razy grałem w turniejach z wpisowym 1$ i 2 razy do stołu finałowego dotarłem. Czy ma ktoś jakąś strategie odnośnie turniejów 0,02$ by taki turniej wygrać czy opiera on się głownie na zasadzie szczęścia??
- jon124
- -#VIP

- dzienny
- -#aktywny

Re: Jaka strategia w turniejach 0,02$ Sit to go 990 Graczy
lukalos pisze:Witam jestem początkującą osoba jeżeli chodzi o poker gram około 2 miesięcy z przerwami. Jeden turniej udało mi się wygrać z wpisowym 0,10$ i parę razy udało mi się na stół finałowy dotrzeć. Jeżeli chodzi o turniej z wpisowym 0,02$ od nich zaczynałem raz ukończyłem na 2 miejscu parę razy byłem w premiowanej 50 ale ogólnie straciłem na nich około 10$ !!! Jeżeli chodzi o ten turniej zorientowani wiedzą że rozgrywany jest on w bardzo szybkim tempie gracze dają All IN od samego początku z byle czym często jest tak że mając nawet układy AA KK QQ JJ na samym początku przegrywa się z kartami typu 73 bo gracz trafi dwie pary gdzie normalnie nikt normalny nie dał by ALL IN!! Osobiście gram teraz w turniejach Sit To Go z wpisowym od 0,10-0,50$ może w 10 razy grałem w turniejach z wpisowym 1$ i 2 razy do stołu finałowego dotarłem. Czy ma ktoś jakąś strategie odnośnie turniejów 0,02$ by taki turniej wygrać czy opiera on się głownie na zasadzie szczęścia??
Sorki lukalos, ale po co siadać do takiego turnieju? Ja w ogóle nie rozumiem ludzi, którzy w takie coś grają. Praktycznie do miejsca premiowanego wypłatą, gra się all-inn/fold. Nie lepiej zagrać turniej na 90 osób za 25/50 centów/10 minutowe poziomy ciemnych. Gra się dość długo, przyjemnie i co najważniejsze - dojrzale. Ja siedzę głównie na takich turniejach i czerpie z nich wielką przyjemność.
- shack4l
- -#pretendent

Nie trac czasu na takie turnieje, udział w nich ma niewiele wspólnego z prawdziwym pokerem - najbardziej to widac w turniejach z add-on i rebuy... gracze opętani wizją zysku +7.000$ dopłacają po 20, 30 razy ciągle grając All-ina - jedyną sensowną strategią wydawałoby się granie ultra tight ale statystycznie potrzebujesz tylko szczęścia bo to jedynie loteria.
Lepiej już graj jak mówi dzienny 90 albo 45 ... jeśli jesteś do takiej gry przyzwyczajony częściej będziesz dochodził do końcowej fazy turnieju i nabierzesz więcej cennego doświadczenia. Ja sam osobiście uważam że najlepsze są SnG jedno lub dwustołowe 9/18 graczy - nie musisz godzinami siedziec przykuty do komputera
Lepiej już graj jak mówi dzienny 90 albo 45 ... jeśli jesteś do takiej gry przyzwyczajony częściej będziesz dochodził do końcowej fazy turnieju i nabierzesz więcej cennego doświadczenia. Ja sam osobiście uważam że najlepsze są SnG jedno lub dwustołowe 9/18 graczy - nie musisz godzinami siedziec przykuty do komputera
-
GooDMooDi
- -#pretendent

-
bnkn
- -#pretendent

Również zdecydowanie odradzam. Nie wiem jak wysoki poziom należałoby reprezentować, by wyciągnąć z takiej formuły jakikolwiek zysk. Sam się na tym złapałem, bo za pierwszym czy drugim razem zobaczyłem ft, a później wtopa goniła wtopę. Z niskocentówek na PS to tak jak wcześniej napisano 45/90, choć nie wiem które lepsze.
-
jaworek1405
- -#zwykly

GooDMooDi pisze:Wiecie może gdzie moge zacząć grać takie turnieje z niskim wpisowym? Żeby chociaż zobaczyć jak one wygladają, jaki mają poziom. Jestem Początkujący
Hej, ja również polecam turnieje, za conajmniej 0,25$. Czasami jestem tam ciężko coś wygrać, bo dużo ludzi fishuje, ale ja w nich jestem na +. Poziom nie jest za wysoki, turniej trwa ok. 2 godzin. Turnieje znajdziesz oczywiście na Pokerstarsie.
-
Snajper85
- -#zwykly

-
Kibic1302
- -#zwykly

-
blade08111991
- -#VIP

-
mJac
- -#zwykly

Czy ma ktoś jakąś strategie odnośnie turniejów 0,02$ by taki turniej wygrać czy opiera on się głownie na zasadzie szczęścia??
Myślę, że wystarczyło odpowiedź na to pytanie
-
gunses 200
- -#pretendent

z niskocentowych gier to najlepiej na PokerStars-nielegalny-w-PL! wedlug mnie to grac te za 0,25$ sit&go 45 -90 graczy, ale jeszczefajny znalazlem turniej ,ktory kosztuje 0,11$ i nazywa sie timebomb - 5min - graczy rejestruje sie 66 -czekasz na swa dobra reke i all in dajesz - podobny poziom co do tych z 990 sit&go zaz 0,02$ - ale tu czesciej jestes do przodu - hhehe , heheh
W ogole fajne sa te wszystkie timebomb - jak sama nazwa mowi -gramy tylko iles zakladanych poziomow-i gra jest na czas -wiec tutaj trzeba miec fart -ale i trzeba byc skupionym od samegop poczatku - dobre porownywanie all inowi i ich statystyka koncowa - na plus i minus - i takie ktore wygrywaja niespodziankami - hhe ehe
W ogole fajne sa te wszystkie timebomb - jak sama nazwa mowi -gramy tylko iles zakladanych poziomow-i gra jest na czas -wiec tutaj trzeba miec fart -ale i trzeba byc skupionym od samegop poczatku - dobre porownywanie all inowi i ich statystyka koncowa - na plus i minus - i takie ktore wygrywaja niespodziankami - hhe ehe
Wróć do „Portal PokerTexasHoldem.pl”