[SIT] [NL 50$] Jak w idiotyczny sposób przegrać HU 50$?

Analizy rozdań poker teksas z gier heads up, 1 na 1. Cash, Sit'n Go, czy też finałowych gier turniejowych. Grasz w poker teksas? Wejdź!
GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

[SIT] [NL 50$] Jak w idiotyczny sposób przegrać HU 50$?

Postautor: GrzechuTG » 08 mar 2009, 13:09

Ehh po dzisiejszych wtopach to nawet asów nie potrafię rozegrać przegrałem wcześniej 4HU każdym miałem przegawę przynajmniej 2k v 1k i co? Żadnego nie wygrałem przegrałem każdą lepszą rękę... A na osłodę to piękne rozdanie.

Seat 3: GrzechuTGG ($1,490 in chips)
Seat 5: glbetkey ($2,510 in chips)
ANTES/BLINDS
GrzechuTGG posts small blind ($10), glbetkey posts big blind ($20).

PRE-FLOP
GrzechuTGG calls $10, glbetkey checks.

FLOP [board cards: 9H,KS,2C ]
glbetkey bets $40, GrzechuTGG calls $40.

TURN [board cards: 9H,KS,2C,JH ]
glbetkey bets $120, GrzechuTGG calls $120.

RIVER [board cards: 9H,KS,2C,JH,9D ]
glbetkey bets $360, GrzechuTGG bets $1,310 and is all-in, glbetkey calls $950.

SHOWDOWN
GrzechuTGG shows [ AH,AS ]
glbetkey shows [ 9C,2S ]
glbetkey wins $2,980.
SUMMARY
Dealer: GrzechuTGG
Pot: $2,980
GrzechuTGG, loses $1,490
glbetkey, bets $1,490, collects $2,980, net $1,490
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 13:33 przez GrzechuTG, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 08 mar 2009, 13:23

... no coz AA dobra raka na slowplay ale juz na flopie byles przegrny :? z all inem na river przesadzieles ;) no ale miales mniej , wiec chciales pushowac ... no coz pech ... AA jest karta na slowplay w HU i ja bym sie nie czepial gry pre flop bo szansa ze zlapie chociaz pary na flopie to 30% z any two ... no a blindy na AA zebrac to tak nie fajnie ;)
nie napisales jaki przeciwnik ale ja na river bym chyba tylko sprawdzil przy drugiej 9

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 08 mar 2009, 13:50

Tak jak kolega wyżej - river rozegrany zbyt agresywnie jak dla mnie, spadła druga 9 i jeszcze była możliwość strita, a przeciwnik betował w taki sposób, że mógł łatwo ukryć to, co trzymał na ręce, ciężko go było pewno na czymś obstawić? ;p Bardziej bym na flopie zaatakował, żeby zorientować się co tam trzyma, chociaż problem by był jakby Cie na all inie postawił... Ciekaw jestem jak poprzednio ziomek grał? No a na riverze to z mojej strony byłby najwyżej call, chociaż gotowy bym był też to zrzucić szczerze powiedziawszy. Powodzenia w odrabianiu strat :)

Awatar użytkownika
apolinary83
-#VIP
-#VIP

Postautor: apolinary83 » 08 mar 2009, 14:10

Nie ma co rozwazac 4BB pre-flop i gralbys dalej.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 08 mar 2009, 16:11

Pre0flop dołożyłem tylko dlatego że wcześniej ciągle mnie podbijał a teraz jak nazłość tylko dołożył ja już na flopie wiedziałem że będzie nie dobrze a jeśli chodzi o tą drugą 9 to nie wiem co ja sobie myślałem waląc alina :| gość gra z bb za darmo tak naprawdę może mieć wszystko a ja sobie alinuję go na riverze. No ale za błędy się płaci ale każda nauka kosztuje ;) :P

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 08 mar 2009, 16:26

grzechu pretensje to mozesz miec o zagranie na river ... a 2 pary w HU to chyba niemozliwe by wyreadowac wiec po prostu podjales ryzyko slowplay do konca albo zbierasz blindy i ja bym zagral jak Ty oprocz river ;) no ale mogles tez chciec wywrzec presje jesli mialby K albo J i zeby zrzucil

Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

Postautor: skuter » 08 mar 2009, 16:36

Slowplay nigdy nie popłaca, ja już tak wiele razy pozwoliłem by przykładowo 72 pokonało moje KK bądź AA. Pomimo złego początku mogłeś wycofać się po turn , chociaż wiem że trudno zrzucić AA (ale to tylko jedna para):). River to już masakra z Twojej strony :(

tosiando
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: tosiando » 08 mar 2009, 20:31

Dokładnie, trzeba było ostrzej grać na początku i kolo by zrzucił swoje karty...

GuyFawkes
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: GuyFawkes » 08 mar 2009, 23:05

Może rzeczywiscie troche pechowe, ale LAG i maniaki tak maja ze im czasem dojdzie. Gdybyś podbił choć troche preflop, albo o wiele ostrzej na flopie to nie miałbys sobie nic do zarzucenia, a tak to nigdy nie wiadomo :)
POZDR

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 08 mar 2009, 23:33

Może rzeczywiscie troche pechowe, ale LAG i maniaki tak maja ze im czasem dojdzie.

Lol, skąd taki wniosek? Miał spasować, będąc na BB? Nie musiał niczego dorzucać... Poza tym to HU, jeszcze nie słyszałem o graczu TAG w HU :mrgreen:

Awatar użytkownika
bazee
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bazee » 09 mar 2009, 03:20

GrzechuTG pisze:Pre0flop dołożyłem tylko dlatego że wcześniej ciągle mnie podbijał a teraz jak nazłość tylko dołożył ja już na flopie wiedziałem że będzie nie dobrze a jeśli chodzi o tą drugą 9 to nie wiem co ja sobie myślałem waląc alina :| gość gra z bb za darmo tak naprawdę może mieć wszystko a ja sobie alinuję go na riverze. No ale za błędy się płaci ale każda nauka kosztuje ;) :P

zlimpowane asy lubia sie mscic :)
ja juz sie nauczylem - ze AA to reka niebezpieczna i albo podbijam preflop albo jestem podwojnie ostrozny w rozgrywaniu... ewentualne drawy szybko rozganiam - bo szkoda ryzykowac - potem trudno AA zrzucic..

jedyne co mogles inaczej zagrac to preflop bo potem juz przeciwnik byl gora caly czas..

a co myslales...
pewnie byles torche na tilcie i przesadziles ze swoja sila...

Mal
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Mal » 09 mar 2009, 20:50

"Slow play, you pay" - Ja już kilka razy się przejechałem na slow play na pre flopie z mocną parą i dlatego zawsze podbijam , by potem nie żałować, że wciągnąłem gościa w grę za darmo, a jemu doszło coś z jakimiś blotami na składzie.

Awatar użytkownika
sh4
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sh4 » 10 mar 2009, 11:23

lol. AA i brak raisa preflop ??? ja zawsze podbijam, ZAWSZE, z prawdopodobnie jednym wyjątkiem - jeśli gram jakiś sng (HU nie gram) i zostaje się nas 2 i przeciwnik jest dużym shortem. jeśli podbiję to może zwiać, dlatego limpuję licząc, że gość nie da mi obejrzeć tanio flopa i odpali all-ina, którego ja sprawdzę. a jak nie odpali allina tylko check, to ja duży raise na flopie i jazda :smile:
dużo zależy od wcześniejszych rozdań. jeśli wcześniej gośc odpalał all-iny a ja udawałem przestraszonego i foldowałem to jest szansa, że tym razem będzie podobnie. trzeba obserwować grę gościa, trochę cwaniakować i mieszać style.

Wróć do „Heads up”