Ehh po dzisiejszych wtopach to nawet asów nie potrafię rozegrać przegrałem wcześniej 4HU każdym miałem przegawę przynajmniej 2k v 1k i co? Żadnego nie wygrałem przegrałem każdą lepszą rękę... A na osłodę to piękne rozdanie.
Seat 3: GrzechuTGG ($1,490 in chips)
Seat 5: glbetkey ($2,510 in chips)
ANTES/BLINDS
GrzechuTGG posts small blind ($10), glbetkey posts big blind ($20).
PRE-FLOP
GrzechuTGG calls $10, glbetkey checks.
FLOP [board cards: 9H,KS,2C ]
glbetkey bets $40, GrzechuTGG calls $40.
TURN [board cards: 9H,KS,2C,JH ]
glbetkey bets $120, GrzechuTGG calls $120.
RIVER [board cards: 9H,KS,2C,JH,9D ]
glbetkey bets $360, GrzechuTGG bets $1,310 and is all-in, glbetkey calls $950.
SHOWDOWN
GrzechuTGG shows [ AH,AS ]
glbetkey shows [ 9C,2S ]
glbetkey wins $2,980.
SUMMARY
Dealer: GrzechuTGG
Pot: $2,980
GrzechuTGG, loses $1,490
glbetkey, bets $1,490, collects $2,980, net $1,490
[SIT] [NL 50$] Jak w idiotyczny sposób przegrać HU 50$?
-
GrzechuTG
- -#Site Admin

[SIT] [NL 50$] Jak w idiotyczny sposób przegrać HU 50$?
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 13:33 przez GrzechuTG, łącznie zmieniany 1 raz.
- mx
- -#zasłużony

... no coz AA dobra raka na slowplay ale juz na flopie byles przegrny
z all inem na river przesadzieles
no ale miales mniej , wiec chciales pushowac ... no coz pech ... AA jest karta na slowplay w HU i ja bym sie nie czepial gry pre flop bo szansa ze zlapie chociaz pary na flopie to 30% z any two ... no a blindy na AA zebrac to tak nie fajnie
nie napisales jaki przeciwnik ale ja na river bym chyba tylko sprawdzil przy drugiej 9
no ale miales mniej , wiec chciales pushowac ... no coz pech ... AA jest karta na slowplay w HU i ja bym sie nie czepial gry pre flop bo szansa ze zlapie chociaz pary na flopie to 30% z any two ... no a blindy na AA zebrac to tak nie fajnie
nie napisales jaki przeciwnik ale ja na river bym chyba tylko sprawdzil przy drugiej 9
- Porcupin
- -#VIP

Tak jak kolega wyżej - river rozegrany zbyt agresywnie jak dla mnie, spadła druga 9 i jeszcze była możliwość strita, a przeciwnik betował w taki sposób, że mógł łatwo ukryć to, co trzymał na ręce, ciężko go było pewno na czymś obstawić? ;p Bardziej bym na flopie zaatakował, żeby zorientować się co tam trzyma, chociaż problem by był jakby Cie na all inie postawił... Ciekaw jestem jak poprzednio ziomek grał? No a na riverze to z mojej strony byłby najwyżej call, chociaż gotowy bym był też to zrzucić szczerze powiedziawszy. Powodzenia w odrabianiu strat 
- apolinary83
- -#VIP

-
GrzechuTG
- -#Site Admin

Pre0flop dołożyłem tylko dlatego że wcześniej ciągle mnie podbijał a teraz jak nazłość tylko dołożył ja już na flopie wiedziałem że będzie nie dobrze a jeśli chodzi o tą drugą 9 to nie wiem co ja sobie myślałem waląc alina
gość gra z bb za darmo tak naprawdę może mieć wszystko a ja sobie alinuję go na riverze. No ale za błędy się płaci ale każda nauka kosztuje

- mx
- -#zasłużony

- skuter
- -#VIP

-
tosiando
- -#pretendent

-
GuyFawkes
- -#pretendent

- Albert
- -#VIP

- bazee
- -#aktywny

GrzechuTG pisze:Pre0flop dołożyłem tylko dlatego że wcześniej ciągle mnie podbijał a teraz jak nazłość tylko dołożył ja już na flopie wiedziałem że będzie nie dobrze a jeśli chodzi o tą drugą 9 to nie wiem co ja sobie myślałem waląc alinagość gra z bb za darmo tak naprawdę może mieć wszystko a ja sobie alinuję go na riverze. No ale za błędy się płaci ale każda nauka kosztuje
![]()
zlimpowane asy lubia sie mscic
ja juz sie nauczylem - ze AA to reka niebezpieczna i albo podbijam preflop albo jestem podwojnie ostrozny w rozgrywaniu... ewentualne drawy szybko rozganiam - bo szkoda ryzykowac - potem trudno AA zrzucic..
jedyne co mogles inaczej zagrac to preflop bo potem juz przeciwnik byl gora caly czas..
a co myslales...
pewnie byles torche na tilcie i przesadziles ze swoja sila...
-
Mal
- -#pretendent

- sh4
- -#aktywny

lol. AA i brak raisa preflop ??? ja zawsze podbijam, ZAWSZE, z prawdopodobnie jednym wyjątkiem - jeśli gram jakiś sng (HU nie gram) i zostaje się nas 2 i przeciwnik jest dużym shortem. jeśli podbiję to może zwiać, dlatego limpuję licząc, że gość nie da mi obejrzeć tanio flopa i odpali all-ina, którego ja sprawdzę. a jak nie odpali allina tylko check, to ja duży raise na flopie i jazda
dużo zależy od wcześniejszych rozdań. jeśli wcześniej gośc odpalał all-iny a ja udawałem przestraszonego i foldowałem to jest szansa, że tym razem będzie podobnie. trzeba obserwować grę gościa, trochę cwaniakować i mieszać style.
dużo zależy od wcześniejszych rozdań. jeśli wcześniej gośc odpalał all-iny a ja udawałem przestraszonego i foldowałem to jest szansa, że tym razem będzie podobnie. trzeba obserwować grę gościa, trochę cwaniakować i mieszać style.