Jak sie szybko pozbyć paru $$$

Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
Awatar użytkownika
sprinter_1989
-#VIP
-#VIP

Jak sie szybko pozbyć paru $$$

Postautor: sprinter_1989 » 13 kwie 2009, 21:05

Szkoda słów ..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 13 kwie 2009, 21:19

Dlaczego grasz check? na takim flopie? okazales slabosc grajac check on z AK byl pewny ze ma lepiej i to na pewno nie bad beat

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 13 kwie 2009, 21:20

jak mniemam pierwsze rozdanie na stoliku xD pech jak nic ale 9 outow mial jakby nie patrzec xD ... a tak serio szkoda no i ja tez bym nie zrzucil zapewne ... ale nie przejmuj sie ... reuby i jazda :)

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 13 kwie 2009, 22:37

Oskarek_89 pisze:Dlaczego grasz check? na takim flopie? okazales slabosc grajac check on z AK byl pewny ze ma lepiej i to na pewno nie bad beat

Oskarek nie przesadzaj, to bylo zagranie check-raise, jesli wiesz, ze MASZ LEPIEJ NA 100% i jesli wiesz, ze koles bedzie betowal no to chyba nalezalo by go jeszcze bardziej zaprosic do gry okazujac troche slabosc ? Wtedy raise i zaczyna sie fajna gra. Glupoty gadasz bo to jest bad beat. Gdyby byl check-call to jak najbardziej zle zagrane, ale check z intencją raise to czesto fajny poker.
No i mx trafnie zauwazyl - troche outow mial, ale jest to jednak w dalszym ciagu bad beat.

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: phonik » 13 kwie 2009, 22:41

Jak dla mnie easy fold pf, A2o=total garbage, szkoda czasu i pieniedzy na takie badziewie. Od flopa miales co prawda duza przewage, ale taka sytuacja bedzie miala miejsce sporadycznie, dlatego nie warto inwestowac w tak slabe karty. Zwlaszcza na nl10.
I blind wplacony poza kolejka to ewidenty blad.

pozdr

Oskarek

Postautor: Oskarek » 13 kwie 2009, 22:46

martini, jak bad beat? A2 na AK? co jest lepsze ? AK...
Przegrala slabsza reka wiec? Jak dla mnie check raise jest glupie na tym flopie ale jak chcecie :)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 13 kwie 2009, 23:48

Oskarek_89 pisze:martini, jak bad beat? A2 na AK? co jest lepsze ? AK...
Przegrala slabsza reka wiec? Jak dla mnie check raise jest glupie na tym flopie ale jak chcecie :)

Oskarek - glupoty piszesz. Zobacz w ktorym momencie poszly ALL-INY. W momencie jak wkladali kase do puli miales parek asow vs. dwie pary - wiec jest to jakbys nie patrzyl badbeat. I nie ma tutaj znaczenia sytuacja preflop - liczy sie sytuacja na turnie

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 14 kwie 2009, 05:57

phonik pisze:Jak dla mnie easy fold pf, A2o=total garbage, szkoda czasu i pieniedzy na takie badziewie. Od flopa miales co prawda duza przewage, ale taka sytuacja bedzie miala miejsce sporadycznie, dlatego nie warto inwestowac w tak slabe karty. Zwlaszcza na nl10.
I blind wplacony poza kolejka to ewidenty blad.

pozdr

phonik kolejny raz sie z Toba torche pokloce xD dobra ten blind wplacony poza kolejka to blad ale dostaje A2o koles miniraisuje no to czemu nie dolozyc z A2off na short handed ?? to nie jest FR gdzie prawdopodobienstwo ze ma A jest duzo wieksze ... Oskarek ja tez zagralbym check/raise albo nieco pasywnie na flopie i agresywniej na turnie nie mial na co czekac % procentami ale 2 pary to na SH mocny uklad , outy byly ale matematycznie mial spora przewage cos kolo 83% w chwili all inowania

Tak zgodze sie ze A2o to taki trash hand ale jesli mial dolozyc BB by zobaczyc flopa to i ja bym sie chyba skusil ... wiem ze przemawia do Ciebie matematyka ... mial oddsy by zobaczyc flopa nawet z 72o :D 0.1$ do puli 0.45$ easy call i jak nie zlapiemy czegos miarowego to po out of this hand ... swoja droga kto miniraisuje AK xD ?? ja nie wiem to taki nuts czy co :D

Awatar użytkownika
texa$$$
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: texa$$$ » 14 kwie 2009, 06:43

pffff tyle krzyku o parę dolarów ... :lol: żal

i tu trochę BRUTALNIE UOGÓLNIĘ:

samo sobie jesteście ludzie winni - gracie idiotyczne małe limity gdzie idioci często grają na farta, callują wszystko, walą częste alliny, jak w darmowych frirolkach

niskie limity to nie poker - to loteria (czytaj wyżej), ze 100% pewnością mogę się podpisać pod tym aby KATEGORYCZNIE NIE GRAĆ małych limitów, jak keszówki to MINIMUM NL20/NL25 a jeśli bankrol nie pozwala na to trzymać się tylko SnG,MTT,DoN itp...

marcin.shark
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: marcin.shark » 14 kwie 2009, 06:48

dla mnie na 100% bad bet :cry:
ale pre flop już bym foldował z A2 :mrgreen: z taką kartą się nie gra
pozdro
EDIT:
jeśli dobrze wypatrzyłem usiadłeś do stołu i już nie mogłeś poczekać 1 kolejki na BB tylko dopłacałeś ???

Awatar użytkownika
sprinter_1989
-#VIP
-#VIP

Postautor: sprinter_1989 » 14 kwie 2009, 09:09

Panowie no cóż tu miałem troszke pecha i tyle ... marcin.shark, zawsze dopłacam odrazu na wejściu jak mam sporo $ na 6-osobowym stoliku rzadko czekam na BB ... Oskarek_89, jak dla mnie oczywisty bad beat bo po allin-ie i showdownie miałem nad nim przewage a gra preflop nie ma tu żadnego jak dla mnie znaczenia ... phonik, no cóż dołożyć 0,10 żeby zobaczyć flopa a w puli i tak już jest 0,45 to bym z czymkolwiek sprawdził bo zrobił się w tym momencie HU i nigdy nie wiadomo co pokaże flop, a akurat w tej chwili był dla mnie piękny ...

Oczywiście wiadome było że ma A z wyższym kickerem, dlatego check-raise co dla mnie jest bardzo normalnym zagraniem żeby wyciągnąć od niego większą kase ...

texa$$$, no troche w tym racji że na niskich trafiają się idioci grający jak w turniejach free, ale według mnie sporadycznie bo często na 0,10NL gram to wiem ...

mxlambert, no pewnie miał miał tych 9 outów i w sumie nie dziwie się że zrobił z AK bo raczej też bym sprawdził z parą A i najwyższym kickerem, lecz to i tak nie umniejsza lekkiego pecha ...

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 14 kwie 2009, 09:59

texa$$$ pisze:niskie limity to nie poker - to loteria (czytaj wyżej), ze 100% pewnością mogę się podpisać pod tym aby KATEGORYCZNIE NIE GRAĆ małych limitów, jak keszówki to MINIMUM NL20/NL25 a jeśli bankrol nie pozwala na to trzymać się tylko SnG,MTT,DoN itp...

EEEeeeeeeeetam.

Ja gram tylko cash i tylko najniższe albo najniższe+1 limity. Na turnieje i freerole nie mam czasu i cierpliwości. Poza tym jeśli twierdzisz, że niskie limity cash to dużo mniej poprawny poker niż we freerollach i niskich turkach to sorry, ale... :twisted:

Przecież tam grają dokładkie takie same all-in dzieciaki z ameryki. Ci sami ludzie z taką samą grą. I w dodatku jeszcze bardziej losowo, bo jak widzą przed sobą chipsy zamiast dolarów to mniej boli. I all-in od 4 osób w pierwszej turze. No way.
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2009, 12:16 przez wheeny, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
texa$$$
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: texa$$$ » 14 kwie 2009, 10:02

wheeny pisze:EEEeeeeeeeetam.

pograj dłużej na takich limitach to pogadamy ... zobaczysz, z czasem zmienisz zdanie :grin:

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 14 kwie 2009, 11:41

Moim zdaniem bad beat. Nie ma się co czepiać Twojego rozegrania, nie ma się za bardzo do czego przyczepić w przypadku pana z AK - też bym raczej nie zrzucił w takich okolicznościach. Zwyczajnie... 9-outowca wal z gumowca. Ciekawsze rzeczy dzisiaj przegrywałem :) Ale już chyba wydoroślałem i nie chce mi się wklejać :roll:

pappek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: pappek » 14 kwie 2009, 12:19

texa$$$ pisze:pffff tyle krzyku o parę dolarów ... :lol: żal

i tu trochę BRUTALNIE UOGÓLNIĘ:

samo sobie jesteście ludzie winni - gracie idiotyczne małe limity gdzie idioci często grają na farta, callują wszystko, walą częste alliny, jak w darmowych frirolkach

niskie limity to nie poker - to loteria (czytaj wyżej), ze 100% pewnością mogę się podpisać pod tym aby KATEGORYCZNIE NIE GRAĆ małych limitów, jak keszówki to MINIMUM NL20/NL25 a jeśli bankrol nie pozwala na to trzymać się tylko SnG,MTT,DoN itp...

a myslisz ze s&g 1 $ to inny ludzie grają ??? , nawet te limity niskie to kopalnia zlota zalaczasz 10 stolikow, grasz SSS, i wychodzisz na plus czekasz tylko na nutsa , a niech Ci kradna bliny i pule ( w koncu trafisz nutsa i double up jest.)

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 14 kwie 2009, 12:28

texa$$$ pisze:pograj dłużej na takich limitach to pogadamy ... zobaczysz, z czasem zmienisz zdanie

No doświadczeniem mnie zjadasz, to prawda. Nie musisz mi przypominać. :mrgreen:

Ale ok, obiecuję, że jak pogram 10x tyle, ile dotychczas grałem, to dam znać, czy zmieniłem zdanie czy nie. Pod warunkiem, że nie będę już wtedy mieszkał pod mostem bez łącza internetowego. :mrgreen:

Żeby nie było całkiem nie na temat, to powiem, że taka ręka jak u sprinter_1989, to u mnie z BB check i fold do raisa, jeśli mi się jakoś specjalnie nie nudzi. Chyba, że A2s, bo to magic hand :twisted:. Wtedy może check z BB i 2-3x re-raise do mini-raisa... Ale w tej konkretnej sytuacji to fold pre-flop bez dokładania więcej niż musiałem. Ale ja nowy jestem i nie ukrywam, że wiem mało. Także to taka analiza "na teraz" :mrgreen:

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 14 kwie 2009, 15:18

sprinter_1989 pisze:pograj dłużej na takich limitach to pogadamy ... zobaczysz, z czasem zmienisz zdanie :grin:

no ja sie akurat z toba nie zgadzam.... jak umiesz grac to wszedzie dobrze bedziesz gral i to ze raz sie przyfarci fishowi to mu sie pozniej 10x nie przyfarci i ty wygrasz pule... jezeli grasz dobrze i wg BM zawsze bedziesz mial profit z pokera

Awatar użytkownika
quest
-#VIP
-#VIP

Postautor: quest » 14 kwie 2009, 16:48

texa$$$ pisze:samo sobie jesteście ludzie winni - gracie idiotyczne małe limity gdzie idioci często grają na farta, callują wszystko, walą częste alliny, jak w darmowych frirolkach

A to ci dopiero ciekawa teoria. Właśnie tylko na takich stawkach i nawet mniejszych 0.2/0.4 w niedługim czasie zrobiłem z 10 € ponad 90 €. Racja że zdarzają sie "idioci na farta" ale wystarczy obserwować grę, przeczekać i grać z takim graczem dostając lepszy układ.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 14 kwie 2009, 20:16

texa$$$ pisze:samo sobie jesteście ludzie winni - gracie idiotyczne małe limity gdzie idioci często grają na farta, callują wszystko, walą częste alliny, jak w darmowych frirolkach

ta co Ty nie powiesz to spojrz na to

http://www.pokerkings.pl/-mam-juz-dosc- ... htm#159109

Awatar użytkownika
texa$$$
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: texa$$$ » 14 kwie 2009, 21:00

co się tak mnie czepiacie :lol: przecież napisałem że brutalnie uogólniam lol

w sumie to wszędzie się mogą trafić fartowne donki co zgarną pulę z byle gównem, taki urok pokera... a taki ciekawy przypadek wam podam ;) :

raz sobie obserwowałem typa na mikro limicie, room to P*
koleś wchodził z 1$ zawsze, z każdą kartą od razu walił ALLIN, jak wygrał to zmieniał stół - jak przegrał dobierał znów do 1$ i tak w kółko ... hehe potrafił tak godzinami :) to dopiero beka co

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: phonik » 14 kwie 2009, 22:16

sprinter_1989, rzeczywiscie masz tu troche racji, sytuacja dosc nietypowa i sprawdzenie tego minraisu bylo oplacalne.

Wrzucilem to do equilatora, z jednej strony A2o, a z drugiej zakres 88+, A8s+, KTs+, QTs+, A9o+, KQo, czyli jakies 12% (min raise daje graczom zbyt dobre oddsy na sprawdzenie, wiec zakladam ze przeciwnik chcial 'zaprosic' jak najwiecej osob do rozdania, stad wniosek ze musial trzymac silna karte).
Wyszlo ze w ok. 30mln rozdan z A2o masz 34% szans na wygrana, z racji tego ze musisz dorzucic ok.22% do puli wejscie sie oplaci dlugoterminowo.

Jednak to wszystko wynika z faktu, ze wplaciles tego nieszczesnego blinda poza kolejka. Czemu to zle? Bardzo latwo policzyc.

Przy pieciu graczach przy stole rozegranie pieciu partii na nl10 normalnie kosztuje Cie 0,15$, stad wynika, ze jedno rozdanie to koszt 0,03$. Wplacajac tego blinda na utg zafundowales sobie 'luksusowe' rozdanie, warte az 0,10$ ;)
Dlatego wchodzenie do gry poza kolejka jest nieoplacalne z perspektywy czasu (szczegolnie w sytuacji short handed).
Wyjatkiem sa stoly full ring, gdzie przy pelnym stole wpalcenie big blinda na CO jest oplacalne, bo wtedy za jedno rozdanie placisz troche mniej niz normalnie.

pozdr

Awatar użytkownika
polak13
-#VIP
-#VIP

Postautor: polak13 » 18 kwie 2009, 15:48

trzeba było z samego początku agresywnie a nie bo jak już zobaczył że za dużo się nie wychylasz,miałeś lepsze karty ale albo wóż albo przewóż

Wróć do „Bad beats”