Jak rozgrywacie pewne rozdania
-
KoJack
- -#aktywny

mój dzisiejszy slowplay zakończył się potężną wtopą... po flopie trójka króli,ale po riverze ni z tego ni z owego kolesiowi zrobił się strit , slowplay naprawde naprawde jest nieprzywidywalny,wydaje sie nam ze mamy super układ nikt nam nie podskoczy, czekamy (czasem nieskoncentrowani nad tym co moze dojsc) no i konczy sie czasem tak jak mi sie skonczylo... ech
slowplay polecam na blufferów tylko
- nowy233
- -#aktywny

KoJack pisze:mój dzisiejszy slowplay zakończył się potężną wtopą... po flopie trójka króli,ale po riverze ni z tego ni z owego kolesiowi zrobił się strit , slowplay naprawde naprawde jest nieprzywidywalny,wydaje sie nam ze mamy super układ nikt nam nie podskoczy, czekamy (czasem nieskoncentrowani nad tym co moze dojsc) no i konczy sie czasem tak jak mi sie skonczylo... ech
Slowplay jest bardzo odpowiednim i bardzo rentownym zagraniem jeśli masz odpowiedni flop. (ew. jak przyjdzie kłopotliwy turn i pojawią się wtedy drawy wtedy bardzo mocny bet i i tak koleś nie sprawdzi).
Nie możesz grać slow jeśli na flopie leży przecież draw do koloru lub strita bo kończy się to tak jak napisałeś.
-
tlpmsoul
- -#pretendent

Fajnie przy najlepszym ukladzie na flopie wg mnie zlapac tzw"krolika" ( oby sam sie zglosil
), jezeli taki krolik cos podbije przebic go lekko. Jezeli krolik sie nie znajdzie to jednak nie bede szlal all-inem. Dopiero po turnie mozna juz cos podbic , bo prawdopodobnie jak nikt na nim nie podbije to dalej tez beda check'owac. Ciezko generalnie tu cos wysnuc wszystko zalezy od reakcji graczy, wyczucia... Ja z najlepszym ukladem lubie sie zaczaic i znokautowac z zaskoczenia. Jak kto lubi .. 
- peliniusz
- -#aktywny

Jeżeli masz już silną karte na flopie i szanse że to przegrasz są znikome to trzeba sie czaić. Jeżeli ktoś przed tobą podbija to tylko dosyć wolno , nie odrazu , ale bardzo powoli dajesz call, turn, jeżeli on podbija też bardzo powoli dajesz call, nie na wariata trzeba długo sie zastanawiasz tyle ile masz czasu. Na river dajesz all-in i wtedy przeciwnik mysli że masz taką sobie karte i blefujesz wtedy Cie sprawdza i jest po nim. Natomiast jeżeli byś dawał szybko call a przeciwnik ma troche oleju w głowie to na river jak zagrasz za wszystko to spasuje.
-
tezapl
- -#aktywny

peliniusz pisze:Jeżeli masz już silną karte na flopie i szanse że to przegrasz są znikome to trzeba sie czaić. Jeżeli ktoś przed tobą podbija to tylko dosyć wolno , nie odrazu , ale bardzo powoli dajesz call, turn, jeżeli on podbija też bardzo powoli dajesz call, nie na wariata trzeba długo sie zastanawiasz tyle ile masz czasu. Na river dajesz all-in i wtedy przeciwnik mysli że masz taką sobie karte i blefujesz wtedy Cie sprawdza i jest po nim. Natomiast jeżeli byś dawał szybko call a przeciwnik ma troche oleju w głowie to na river jak zagrasz za wszystko to spasuje.
taka strategia to o kant dupe, gralem dzisiaj tak na paradise-brak-polskiej-licencji! poker
stol, 0,10 GP, na rece mam AA, podbijam do 1 GP, 3 fishe mnie sprawdzaja, na flopie smieci.
7T2, w puli ze 4 GP, daje 3 GP, jeden fish sprawdza, daje all-ina i sprawdza mnie i co sie okazuje ? ze fish na turnie mial druga pare z J7, strategia z AA jest tylko jedna, tylko all-in
- martini
- -#VIP

Dobry pokerzysta to raczej ze mnie nie jest, ale powoli cwicze tego typu sytuacje. Jesli po flopie mam juz taką karte, ze moge byc spokojny do konca a wrecz wyciskac coraz wiecej z ludzi gdy sadze, ze raczej nikt z nich nic nie ma no to tak :
-zalezy jak grales do tej pory, jesli grales caly czas "na wariata", chociaz z wyczuciem czyli grales jak swir stawiajac ciagle gigant sumy przy blefowaniu i reszta pasowala, lub co rusz all in i raz, dwa ci sie udalo no to jesli trafi ci sie takie dobre rozdanie na flopie to wchodzic dalej
zalezy jednym slowem za jakiego gracza cie mają,
- jesli na stole po flopie jest cos, co daje mi strita i gdy podbije to moze to byc znak, ze karty mi weszly to unikam takich sytuacji, zeby samemu to podbijanie zaczac. czekam do turna gdy wejdzie cos, co mi juz nie pasuje, ale co odwroci sytuacje : wtedy podbic za srednią stawke
Mysle, ze czasem lepiej przystopowac podbijanie niz za szybko sploszyc graczy, nic mi nie da zebranie ciemnych lub kasy ze stawek pre-flopa, wiec bo co sie spieszyc i byc za pazernym za szybko podbijajac. Nie wyrywam sie, staram sie skupiac uwage na calkiem innej karcie, niz do ktorej mam uklad
-zalezy jak grales do tej pory, jesli grales caly czas "na wariata", chociaz z wyczuciem czyli grales jak swir stawiajac ciagle gigant sumy przy blefowaniu i reszta pasowala, lub co rusz all in i raz, dwa ci sie udalo no to jesli trafi ci sie takie dobre rozdanie na flopie to wchodzic dalej
- jesli na stole po flopie jest cos, co daje mi strita i gdy podbije to moze to byc znak, ze karty mi weszly to unikam takich sytuacji, zeby samemu to podbijanie zaczac. czekam do turna gdy wejdzie cos, co mi juz nie pasuje, ale co odwroci sytuacje : wtedy podbic za srednią stawke
Mysle, ze czasem lepiej przystopowac podbijanie niz za szybko sploszyc graczy, nic mi nie da zebranie ciemnych lub kasy ze stawek pre-flopa, wiec bo co sie spieszyc i byc za pazernym za szybko podbijajac. Nie wyrywam sie, staram sie skupiac uwage na calkiem innej karcie, niz do ktorej mam uklad
-
$Marco$
- -#aktywny

Re: Jak rozgrywacie pewne rozdania
lukasz4891 pisze:Jestem ciekaw jak rozgrywacie pewne rozdanie czyli przyszedl flop a wy macie najmocniejsza mozliwa kombinacje. Co wtedy robicie ?? Strategia przyczajony tygrys ukryry smok czy na wariata all in? A moze jeszcze inaczej. Ja mam zawsze z nimi nie dosyt bo czuje ze mozna bylo wiecej wyciagnac albo lepiej rozegrac.
trzeba grac tak zeby do konca rozdania wykozystac wszystkie zetny oskubujac rywali. jezeli sie ma duzo wiecej zetonow niz przeciwnicy to patrzysz ile przeciwnik ma zetonow i odpowiednio w kazdej licytacji podbijac o tyle zeby na samym koncu oskubac go ze wszystkiego:) jezeli image i read powie ci ze przeciwnicy nie beda chcieli wchodzic to bedziesz zmuszony do podbicia o mniejsza ilosc zetonow.niby proste,ale z wykonaniem czasem sie nie udaje z roznych przyczyn,nawet nie zaleznych od nas:)
-
Strimer
- -#pretendent

Uwielbiam po prostu uwielbiam rozdanie typu flop KK3 typ z K slowplayuje allbo betu za niskie stawki a ja mam parę na ręku. dajmy na to 77. Wtedy bez zastanawiania sie sprawdzam. Dobrze jeśli jeszcze jest flush draw i ktos inny drawuej a ktoś jeszcze inny z 9 liczy na to że nikt nie ma K. Jeśli trafiam 7 a ktos inny kolor. A typ z K nie zrobi megaluckiem fulla. Zgarniamy grubą kasę na naszym fullu 777KK. To jest jedna z form rozgrywania u mnie niskich par, która w dłuższym okresie czasu naprawdę bardoz mocno procentuje. Polecam tak grać, jednak jak wiadomo z umiarem, tzn nie sprawdzać jak głupi calling station 
-
Wojtekwm
- -#aktywny

-
Sewion
- -#zwykly

Nie da sie dokładnie odpowiedzieć na to pytanie. Każde takie zagranie zależy od wielu czynników które zostały wiemienione już kilkakrotnie. Ja opisze kilka zagrań dla przykładu
Kiedy gram w omaha PL (zazwyczaj gram na dużych stawkach) podbijam od razu pot, ponieważ nie będę czekał aż przeciwnikowi dojdzie karta. W turniejach holdem, tutaj zależy to od tego jaki to jest turniej, jacy ludzie grają itd, ale gdy jest to turniej rebuy, freeroll bądź turbo staram się grać ostro z pewną ręką.
Kiedy gram w omaha PL (zazwyczaj gram na dużych stawkach) podbijam od razu pot, ponieważ nie będę czekał aż przeciwnikowi dojdzie karta. W turniejach holdem, tutaj zależy to od tego jaki to jest turniej, jacy ludzie grają itd, ale gdy jest to turniej rebuy, freeroll bądź turbo staram się grać ostro z pewną ręką.-
samadi
- -#pretendent

-
MalyChojny
- -#pretendent

-
Mango
- -#zwykly

-
Tomi99
- -#VIP

-
_Danonek_
- -#zwykly

-
miczukow
- -#pretendent

-
marek3555
- -#VIP

- encepence
- -#VIP

-
mariuszo
- -#zwykly

-
bartasd
- -#zwykly

-
marek3555
- -#VIP

-
granik
- -#pretendent

-
Adatter
- -#zwykly

Staram się podbijać o symboliczne sumki, żeby nie spłoszyć innych. Najlepiej w takiej sytuacji aby grał ze mną ktoś, kto również ma dobry układ, bo wtedy on będzie podbijał. I wtedy można podbijać razem z nim - najwyżej zostanę z nim sam na sam. Zostając we dwóch podbijam już o trochę więcej. Nie powinien spasować, jeśli już sporo włożył do puli. Ostatecznie nawet all-in wchodzi w grę.
- tomziolo
- -#aktywny

- stafikus
- -#aktywny

Gdy po flopie mam na przykład mocnego seta i nie ma mozliwości że ktoś w tym momencie ma coś lepszego to robie check i czekam na reakcje innych, dobrze byłoby gdyby ktoś zrobił niskie podbicie bo pewnie większość graczy by weszła a ja wtedy robie dość duży raise i wtedy sprawdzają tylko ci którzy mają szanse na coś, gdy turn nic nie zmienia robie check gdy rywal podbije znów robie raise i czekam na river, gdy po riverze mam prawie 100% pewność na wygrana podbijam bardzo wysoko i czekam na reakcje przeciwnika