[NL2] J9s na BTN

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

[NL2] J9s na BTN

Postautor: Gns » 05 mar 2011, 14:31

To rozdanie przyprawiło mnie dosłownie o ból głowy. W życiu bym się nie spodziewał takich kart po showdownie. Można było to lepiej rozegrać czy raczej to cooler? Proszę również o sugestię na temat gry gracza na BB. Co on zrobił źle/dobrze.

SB (0,82$)
BB (2,52$)
UTG (3,19$)
CO (6,25$)
BTN (2,74$)

PREFLOP:

Dostaję: :Jc: :9c:

UTG fold
CO call 0,02$
JA call 0,02$
SB call 0,01$
BB check

FLOP:

:Ac: :Jd: :Qc:

SB bet 0,06$
BB call 0,06$
CO fold
JA call 0,06$

Myślę sobie, że gość coś trafił albo ma draw do koluru/strita. Postanawiam sprawdzić z nadzieją, że założę pułapkę i wyciągnę cały stack.

TURN:

:8c:

Wszyscy czekają. Więc i ja czekam. Postanowiłem zaczekać, gdyż stwierdziłem, że w tej chwili mam najlepszą rękę i jakikolwiek bet zakończy akcję.

RIVER:

:Td:

SB bet 0,13$
BB raise do 0,66$

10 karo to dla mnie idealna karta. Na bank ktoś ułożył strita i jak widać już się zaczynają bić. Postanawiam przebić nie za dużo żeby ich nie spłoszyć.

JA 3bet do 1,25$
SB fold
BB 4bet allin do 2,44$

Chwilę się zastanowiłem. Wydawało mi się, że gość może ewentualnie zamiast tego strita trafił jakiś niższy kolor i go slowplayował na turnie. W związku z czym wrzuciłem stack.

Rywal pokazuje: :Kc: :Tc:

Łot de fak?

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 05 mar 2011, 17:35

betuj turn, bo przeciwnik nie zrzuca nigdy strita, 2 par, seta, Ax, trefla i bardzo często żadnej pary. Na river raisuj jak najwięcej, bo nikt nigdy nie zrzuca tam strita. Cooler i tyle

eRik
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: eRik » 06 mar 2011, 18:54

Takie ręce zawsze gram raise PF, CO gra limp więc odrazu widać, że jest fishem, więc staram się go izolować.

As played to zawsze gram bet turn for value, Ax, AQ AJ QJ, st8, sety zawsze ci wypłacą a na river może spać wiele kart które zabiją Ci akcje.

Jeśli chodzi natomiast o river to już zależy jak go oceniasz ale ja tutaj nigdy 2nd nutsa nie wyrzuce :) Cooler i tyle

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 06 mar 2011, 19:29

Ted Forester, eRik, dzięki. Faktycznie na turnie powinienem był raisować. Next time nie będę się czaił

eRik, naprawdę zawsze raisujesz PF one-gappery w kolorze? Mowa jest dalej o cash NL2? Czy inne limity bądź MTT też?

eRik
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: eRik » 06 mar 2011, 19:36

GNSPL pisze:Ted Forester, eRik, dzięki. Faktycznie na turnie powinienem był raisować. Next time nie będę się czaił

eRik, naprawdę zawsze raisujesz PF one-gappery w kolorze? Mowa jest dalej o cash NL2? Czy inne limity bądź MTT też?

Oczywiście mówię tutaj tylko o cashu. Dla mnie czy to NL2 czy 100 limp z CO to jest oznaka słabości najprawdopodobniej tego że gość jest po prostu słaby więc w takiej sytuacji zawsze gram raise. Chce z takim grać po flopie hu a nie zlimpowana wieloosobową pulę. Jeśli np zdarzy się że gość na coś takiego zagra Ci 3bet no to robisz sobie notkę na niego i po sprawie do tego czasu za każdym razem z pozycji gram raise

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 07 mar 2011, 09:46

eRik, popieram. Raise pot PF i izolujemy. Dalej to już cooler.

pappek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: pappek » 24 kwie 2011, 10:04

na nl 2 z takim czyms ev+ jest tylko fold

Kady82
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Kady82 » 31 gru 2011, 18:40

Ja zawsze izoluje tego limpera ,często założy się na Cbet a jeśli nie to masz pozycje i kontrolujesz rozdanie, na tym flopie gram call, a dalej tur/ river bet/calluje bo mają tam bardzo dużo gorszych rąk a bardzo mało lepszych. Pozdrawiam

Wróć do „Cash short handed”