[Nl4] J8

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

[Nl4] J8

Postautor: knoperss » 28 wrz 2010, 14:16

Microgaming, $0.02/0.04 Hold'em NL Cash Games, 6 Players
Hand Converter by Pokerhand.org

Board:
Batrak58 (SB): $4
HERO (BB): $2.97
duepaia47 (UTG): $6.10
benzamin5540 (UTG+1): $3.57
Guninhosan (CO): $3.63
Dynamo412 (Button): $3.28

Dealt to HERO 8:heart: J:spade:

Pre-flop:
duepaia47 calls $.04, (2 folds), Dynamo412 raises to $.08, (1 folds), HERO calls $.08, duepaia47 calls $.08

Flop: ($.30) T:diamond: Q:spade: 9:club: [color="gray"] (3 Players)[/color]
HERO checks, duepaia47 bets $.04, Dynamo412 raises to $.08, HERO raises to $.16, duepaia47 calls $.16, Dynamo412 calls $.16

Turn: ($.70) T:heart: [color="gray"](3 Players)[/color]
HERO bets $.36, duepaia47 calls $.36, Dynamo412 raises to $.72, HERO calls $.72, (1 folds)

River: ($2.50) 7:heart: [color="gray"](2 Players)[/color]
HERO checks, Dynamo412 bets $1.28, HERO calls $1.28,

i tutaj pytanie jak byście wy to rozegrali?? pomijając ten call z dupy pf.
oczywiście jutro wieczorem podam co miał i jakie są moje przemyślenia..
o Gościu nic nie wiemy dopiero się dosiadł... stół ogólnie Lag widzialność flopa to 80% i częste podbicie o BB z UTG z niczym :|

maji
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maji » 29 wrz 2010, 10:53

moim zdaniem call był ok, po flopie zamiast re raise 0.16 zagrałbym 0.32 - 0.36
wiem że to jest dużo ale odpowiada na b.dużo pytań i można przewidzieć jak się potoczy dalsze rozegranie tej ręki. (zakładam że przeciwnicy nie patrzą na pot oddsy na tych stawkach tak dokładnie tylko prowizorycznie szacują opłacalność)

duepaia - prze-dziwne rozgrywanie ręki (cieżko obstawiać co miał prawdopodobnie K 9 ) top pary by raczej na tych stawkach nie zrzucił nie mówiąc o tripsie.

dynamo - tylko 3 możliwości możliwości K J lub Q T mniej prawdopodobne A T . (4 możliwość - mogłem się okrutnie pomylić bo wykluczyłem szalony blef . (b. dziwny mini raise z buttona, po turnie mocny atak wyglądający trochę też tak jakby bał się dwóch tt na boardzie, zakładając że tak jest twoj strit wytarł by nim ziemię)

na tych limitach tak jak dynamo z tej pozycji ludzie często rozgrywają mocne pary na ręku (JJ - AA)

moja rada jest taka żebyś się przeniósł na wyższe limity, naprawdę miałem sporo problemów ze zrozumieniem gry co poniektórych.

Czekam na rozwiązanie zagadki.

blok1122
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: blok1122 » 29 wrz 2010, 11:27

Jak już jestem w tej ręce to gram to zupełnie inaczej. Na flopie masz second nuts, nie ma co się bawić w check raisy. Od razu walę co najmniej 2/3, żeby zbudować sobie ładną sumkę. Przy tylu ludziach w grze i słabym poziomie przeciwników na pewno dostaniesz więcej, niż jeden call, a prawdopodobnie także raise - w takim przypadku odpowiadam 3betem, bije Cię tutaj tylko jedna ręka. Najlepiej na flopie być już jak najbardziej pot commited, żeby sobie zaoszczędzić decyzji w przypadku scare cards na turnie i na riverze. Jak trafił swoją magiczną kartę - trudno, ja tutaj chcę wsunąć stacka już na flopie, bo jestem daleko z przodu, no chyba, że ma to KJ, ale readów żadnych nie masz.

Jeśli obawiasz się tego fulla, to na turn już nie ma sensu betować, check call, check call. Ewentualnie przy jakimś readzie check-raise turn, check fold river. Bo na mój gust to przyjąłeś linię pomiędzy wsunięciem jak największej ilości kasy, a minimalizacją strat. Ale prawda jest taka, że ciężko tutaj przeciwników na cokolwiek postawić, ja bym się tutaj chyba najbardziej overpary spodziewał, lub czegoś w tym rodzaju.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 07 paź 2010, 10:56

over para i najlepsze ze podbil z pozycji o 1BB z AA wiec jak dla mnie nieporozumienie sam obstawialem typa na AT albo Tx strasznie dziwnie rozegrane.turn dal mi do myslenia ze zalapal tripsa wiec chcialem wyciagnac od niego wszystko a jak widac mialem tam scared money po kilku wtopach bi i dalem call.chyba przestraszylem sie fulla.
swoja droga nl4 to ciezki limit do nauki
Ostatnio zmieniony 07 paź 2010, 12:28 przez knoperss, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 07 paź 2010, 11:23

Tracisz tonę value grając taki 'slowplay' i nie allinując rivera.

Wróć do „Cash short handed”