J5o [7$]

Analizy rozdań poker teksas z gier heads up, 1 na 1. Cash, Sit'n Go, czy też finałowych gier turniejowych. Grasz w poker teksas? Wejdź!
Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

J5o [7$]

Postautor: iza_doria » 11 lip 2014, 23:54

PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, 7 Tournament, 10/20 Blinds (2 handed) - PokerStars-nielegalny-w-PL! Converter Tool from http://flopturnriver.com/

BB: VP:62, AF: 6.0, PFR: 33

BB (t1,400)
Hero (SB) (t1,600)

Hero's M: 53.33

Preflop: Hero is SB with J:spade:, 5:heart:
Hero raises to t50, BB raises to t100, Hero calls t50

Flop: (t200) 7:club:, 9:diamond:, T:diamond: (2 players)
BB bets t100, Hero calls t100

Turn: (t400) 7:diamond: (2 players)
BB bets t100, Hero raises to t300, BB calls t200

River: (t1,000) 6:club: (2 players)
BB checks, Hero bets t500, 1 fold

Total pot: t1,000

[spoil]
Hero didn't show J:spade:, 5:heart: (one pair, sevens).[/spoil]

Generalnie sama znajduję to rozdanie z puli moich beznadziejnych. Raise pre-flop jeszcze zrozumiały, ale nie wiem co tam robi call na 3beta. Nie wiem po co ja tam szczurzę na flopie. Na turnie jak już chciałam próbować to lepiej za 400, choć jeszcze lepiej było takich ataków próbować już na flopie. I pytanie co na river ? Atakować jeszcze raz (za więcej?) czy lepiej odpuścić ?

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 12 lip 2014, 10:15

No dla mnie fold pre :D
i lepszy jest raise flop niż turn. Jakaś statystyka fold river??
Nie masz więcej statystyk?? Z racji że ja gram asekuracyjnie to gram x/f na river

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 12 lip 2014, 11:00

Nic z tych statystyk za bardzo nie pomoże, bo grałam z nim pierwszy raz i to było jakieś 8-10 rozdanie. Więc bardziej decyzja vs unknown...

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 12 lip 2014, 11:21

To tym bardziej gram fold pre z J5o :)
Sprawdzasz każdego na sharku czy olewasz tą kwestię??

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 12 lip 2014, 12:08

Do rivera to ja tam wiem co robić, ja o river pytam :)

Nie sprawdzałam, na tym limicie jeszcze moim zdaniem nie jest to konieczne.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 12 lip 2014, 15:46

Jako pasywny gracz robię check :D
Agresorzy zapewne grają std. Bet na przeczekanym nietrafionym riverze. Bo tutaj często dostaję x/jam przy takiej linii ale ja jestem u większości oznaczony na zielono więc wiesz :P

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 13 lip 2014, 10:44

knoperss pisze:Jako pasywny gracz robię check

Tylko wtedy bez żadnego showdown value wszystkie poprzednie uliczki są bez sensu.

Imor raise turn był taką trochę próbą wygrania pota na siłę... więc na river trzeba go wygrać na siłę, żeby być konsekwentnym :mrgreen:

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 14 lip 2014, 15:51

iza_doria, i potem się dziwisz, że Ci robię call z K high
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 14 lip 2014, 20:40

Jest znacznie gorzej - ile to razy w podobnej sytuacji moje air 64o było monsterem przy Twoich śmieciach :D

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 14 lip 2014, 22:15

Myślę, że doskonale wykorzystałaś kartę spadającą na turn bo jeśli zrobiłaś rais na turnie to po check na river musisz uderzać najlepiej z reguły grać tam allin większość graczy Ci tam spasuje masę układów.

Nie zgadzam się kompletnie z drynkiem rais na turnie był świetny gdyż pokazuję siłę co miała zagrać na turnie? Call? tragedia bo jak ktoś tam trafia to zawsze będzie chciał budować pota a check na river to już by był kompletny dramat bo od czego ona tam niby ma dostać showdawn value? Jeśli gracz na turnie robi jej call a potem check na river to pokazuje totalną słabość i zawsze pasuję chyba, że jest graczem top i zagra tak swojego fulla albo kolor ale żaden gracz na takich stawkach nigdy tak nie zrobi.

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 14 lip 2014, 22:57

Dzięki Grzechu za analizę okiem profesjonalisty :)

Mnie się też po dłuższym zatanowieniu wydawało, że tam uratowałam sytuację, bo o ile do turna to była tragedia tak po turnie i po riverze to zaczęło wyglądać jak przekonująca opowieść o fullu/kolorze. I showdown value tam nie mam żadnego, mogę tylko liczyć na fold equity.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 15 lip 2014, 10:57

GrzechuTG pisze:Nie zgadzam się kompletnie z drynkiem rais na turnie był świetny gdyż pokazuję siłę co miała zagrać na turnie? Call?

Pisząc próba wygrania pota na siłę, nie miałem na myśli, że raise jest zły, jeśli decydujemy się na linię bluffu, tylko że ogólnie ten spot zagrany w ten sposób, musi mieć jakieś uzasadnienie. Jeśli gramy przeciwko gościowi, który jest w stanie na river wyrzucić 9x, Tx itd. to ta linia jest ok - jest konsekwentna i bardzo wiarygodnie prezentuje siłę. Natomiast jeśli gramy tu vs gość, który nigdy nie pozbędzie się 9x, to palimy żetony tym floatingiem i raisem turn (bo potem zawsze musimy betować river) a on i tak zagra donk/bet call check/call all day long.

iza_doria pisze:mogę tylko liczyć na fold equity.

Hmm... to trochę nieprecyzyjne użycie określenia fold equity :P Mi się zawsze fold equity kojarzy z sytuacją, gdy są jeszcze jakieś karty do odkrycia, nie jestem drawing dead (albo o tym nie wiem), i betując jako pierwszy realizuję swoje standardowe equity + mam szansę na to, że przeciwnik spasuje, co niejako zwiększa moje bazowe equity. Natomiast tutaj to jest raczej sytuacja blefniesz, czy nie blefniesz, więc tak nie do końca powiązana z fold equity. No ale to takie nomenklaturowe dywagacje.

Wróć do „Heads up”