I kolejka

Relacje i wyniki pojedynków Ekstraklasy
Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 18 paź 2012, 09:07

Gama - Pugalos 1:1

Pierwszy pojedynek zakonczył się w zasadzie setem dyszek Pugalosa na moje KK na ręcę i niskim boardzie.
Drugi bardzo długi pojedynek, szczegółów nie pamiętam, ale walka bardzo wyrównana. :) przeciwnikowi dziękuję za miłą grę i wspólne analizy :)

konieczny
-#VIP
-#VIP

Postautor: konieczny » 18 paź 2012, 23:07

konieczny vs monk80 1-1

1 gre przegralem, nie mialem za wiele do powiedzenia, zero rak, agresja monka i szybko sie skonczylo
2 gra tez sie skrocilem do 700 zetonow, trapnalem 2parki powrot na 1500, potem doprowadzilem do remisu, ostatenicze luzo sprawdzilem 3b pf z 87, shipnalem leada z OESD, monk mial KK, river przyniosl straighta

dzieki za gre

Zibik
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Zibik » 20 paź 2012, 11:16

Zibik - Genowaty 1:1

Witam. Pierwszy pojedynek trwał niespełna 10 minut i po początkowych przepychankach i badaniu się nawzajem doszło do mocnej akcji. Pre flop zagrałem 3-beta z K5s i dostałem call. Flop przyjaciel przyniósł Kx 9x 5x i po kolejnej serii betów, 3 betów itp zostawiliśmy sobie po 1/3 stacka i obejrzeliśmy turn w postaci 4x. Postawiłem rywala na all-inie otrzymałem call z KJ off i na river spada jakże piękna dla Genowatego 9 :) i jest 0:1. Drugi pojedynek trwał o wiele dłużej. Początek należał do Genowatego który skrócił mnie do zaledwie 800 żetonów. Po pewnym czasie udało mi się odrobić straty a kluczowym dla mnie rozdaniem było trafienie koloru na flopie z moim J5 w pikach i zastawienie udanej pułapki. Na koniec udało mi się zabrać pozostałe żetony rywalowi w kilku mniejszych spotach których już niestety nie pamietam :) i pojedynek zakończył się 1:1. Gratki dla rywala GG :)

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 20 paź 2012, 12:11

co wy z tymi remisami?? :D

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 23 paź 2012, 21:55

SEBOLA - maczek 0-2

Dwa dosyć szybkie pojedynki jak na formułę 10 min blindow. Moja irytycja sięgnęła zenitu - kompletnie nic nie trafiałem - po flopach miałem drawy do str8, flushow itd i kompletnie nic nie spadało ani na turn ani na river - jakas masakra - ani razu nic nie dobralem. Przez całe dwie gry moim najwiekszym ukladem byly 2 pary - to chore jak na prawie 1h grania. Z rąk startowych najlepsze to AJ i 1010 - w ogole pocket pair dostałem jedną właśnie 1010.
Takze do pewnego momentu gralem dobrze - potem tradycyjnie blefowałem akurat wtedy jak maczek cos trafial - a on spokojną grą tylko mnie punktowal.

Graty maczek - swietny spokoj i gg

Awatar użytkownika
maczek68
-#VIP
-#VIP

Postautor: maczek68 » 23 paź 2012, 22:12

tak jak napisał Sebola spokojna gra z powolnym lecz systematycznym budowaniem przewagi, jak na Sebolę mało agresji :), ale rzeczywiście dealer polubił mnie i w 90% dawał oczko wyżej. Właściwie wysokie ataki były sporadyczne a na stole all in pojawiło się tylko parę razy w tym dwa razy sprawdzone z moim zwycięstwem.

Sebola dzięki za grę

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 23 paź 2012, 23:28

Sith - GNS - 2-0

1. HU - szybki coolerek - dostaje JJ, flop QTT, tun J, river 4 - GNS mial T4...

2. Fajne HU, mocno sie skrocilem, na boardzie xTJ alliny po 3betach preflop - moje KQ na GNS AK - spadaja mu dwie pary dajace mi strita, potem szybki allin na stole Jxx - moje QJ chyba na jego 77

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 24 paź 2012, 08:39

PRZYPOMINAM

"4. Jeżeli w danej kolejce nie pojawi się wynik meczu do ustalonej daty oraz gospodarz nie zgłosił braku reakcji na wysłanie zaproszenia - walkower przyznawany jest gościowi spotkania. "

Nierozergrane w terminie pojedynki:

[center]Berba - drynk
Buba - Knopers

[/center]

Prosze o jakies informacje kiedy zamierzacie rozegrac mecze. W związku ze zlotem nie dalem jeszcze walkowerow - bo polowa graczy miala ciezki weekend, ale mamy srodę, wiec czas rozegrac spotkania albo chociaz poinformowac nas dlaczego ich nie rozegraliscie.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Sith, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 24 paź 2012, 13:58

knopers nie wstawił jak widzę a powinien jako zwycięzca (szczególnie po takich fuksach

Buba vs Knopers
0 - 2

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 24 paź 2012, 15:07

buba78, chyba zawsze otwiera turniej i zdaje relacje gospodarz spotkania, czyli w tym przypadku ty. Ale mogę się mylić.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 28 paź 2012, 22:51

No a wcześniej cały tydzień Berba był w świecie. Teraz próbowaliśmy się spiknąć na granie, ale ciągle coś wypadało :cry: Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu dojdziemy do konsensusu i uda nam się rozegrać pojedynek. Sorry za zwłokę.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 30 paź 2012, 15:27

Berba - drynk
1:1

W końcu udało nam się spiknąć i zagrać. Standardowe blindy, 2k na start, 2stoły na raz.

Można było się tego spodziewać - mega emocjonujące i agresywne pojedynki :smile: !

1. Pierwszy pojedynek wygrałem ja. Na pierwszych blindach więc bez większej historii. Na początku po jakimś nieudanym bluffie Berba się skrócił. Potem dociskałem go agresją choć dzielnie się bronił 3betami dając mi tylko push/fold. Ale w pewnym momencie trochę podrósł stackiem i dał mi z dealera dobre oddsy po miniraise QQ, ja dzierżyłem mocne i wulgarne 75s, flop to mój open-ended, Berba cbet, ja shove, on call. River mnie ratuje.

2. Pojedynek to rollecoster stacków. Jak to Berba określił: "dużo oszukiwania :wink: ". Świetny pojedynek, odbieranie sobie nawzajem agresji i pozycji.
Raz ratuje mnie flushdraw i jak się okazało 2overcards względem pocketu Berby, więc był praktycznie flip (ja callowałem flushdrawa, ale już na dobrych oddsach bo wcześniej po reraisie wrzuciłem w rozdanie większość stacka).
W końcu dochodzi do ważnego spota gdzie moje KJ (chyba 3betowane) dostaje snap call z dealera od Berby. Flop J57, gram cbet, w który Berba jednak nie wierzy i gra znów call, turn to imo blank 8, jednak na cbet dostaje insta shove, calluję. Okazuje się, że Berba miał 56, ale river go nie uratował.

Skrócił się do ~400 żetonów na blindach 25/50 więc trochę przepychaliśmy się pushami z guzika. W końcu mój push J9, berba calluje z pocketem bodaj 22. Wygrywa flipa. Potem trochę nieszczęśliwie dla mnie wygrywa też spota w którym re-pushował QT, ja snapnąłem z A5o. Wyrównały się stacki. Trochę konstruktywnej gierki, bo znowu byliśmy deep. W końcu spot w którym moja top para K, trafia na dwie pary Berby z flopa i mocno się skracam. Trochę przepychanek i przegrywam.

GG!

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 30 paź 2012, 17:12

Na taka gre jak z Drynkiem warto bylo czekac. Mega duzo agresji (wlasciwie na kazdy bet z guzika dostawalem 3bet), mega duzo levelowania i gry wlaciwie bez show down. Remis sprawiedliwy.

Wróć do „Ekstraklasa - relacje z pojedynków”