I jak tu sie nie zdenerwowac?

Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
pawellkr
-#pretendent
-#pretendent

I jak tu sie nie zdenerwowac?

Postautor: pawellkr » 19 sty 2013, 18:04

Witam wszystkich.
Nie wiem czy to odpowiedni dział na tego typu wylewy ale wrazie co proszę o przeniesienie.

A teraz do rzeczy:

Ostatnio dysponuje spora ilością wolnego czasu wiec postanowilem przyłożyć sie do pokera.
Zaczynałem od freerolli, później micro stawki i w jakieś 2 tygodnie mój bankroll wzrósł z 5 do 75 dolarów. Zdaje sobie sprawę że grając w pokera musze byc przygotowany na spore wahania bankrolla, ale to co sie dzieje przez ostatnie 2 dni to jest jakis żart.
Mimo wielkich starań i pozbyciu sie wiekszosci błędów niszczy mnie ostatnio każdy!!
W 95% tych przypadkow jakieś oszołomy mimo iz nie maja absolutnie nic podbijają moje 3-bety, po czym spada turn i river ZAWSZE na ich korzyść.

Przykład:
Rozdanie przed chwila:
Stolik 6 osob(turbo) SnG 1,5$
moje karty AJs(na buttonie)wszyscy przede mną fold,
wiec ja 3-bet, koles na BB Call

FLOP: 2c 6d Jh

koloś robi check, wiec ja podbilem polowe puli na co on wali all ina!
wiedzialem ze grał bardzo loose wiec zrobilem Call i zobaczyłem że ma 87
No a potem spada TURN I RIVER i jest to 77!!!

To tylko jeden przykład z wielu, wczoraj np miałem kolor i mimo mojej agresywnej gry, kolesiowi ktory trzymał 68s na turnie i riverze spadł POKER!

Ogólnie rzecz biorąc robie dzisiaj przerwe od pokera bo głośniki od kompa latały po całym pokoju :evil:

Ale jak kazdy Polak mam tez swoja teorie spiskową :twisted:
Co jesli to wszystko jest ustawione? Może PokerStars-nielegalny-w-PL! chce wyssać ze mnie wszystkie pieniądze, żebym pozniej dokonał jakiegoś depozytu i próbował sie odegrać?
Wiem jak to brzmi, ale taki osiągnąłem poziom wkur.... że Phil Helmut wyzywający wszystkich od idiotów jest przy mnie jak dziewczynka spiewająca w koscielnym chórze :roll:

Jeżeli ktoś z Was znajdzie sie w podobnej sytuacji pamietajcie żeby nie kopać wszystkiego co popadnie bo zniszczycie sobie głośniki i tylko narazicie sie na wieksze koszta :oops:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Samyazza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Samyazza » 19 sty 2013, 18:25

Po tym co przeczytałem, szukałem emoty <facepalm> ale niestety nie znalazlem .
Wariacja to wariacja. Wydaje mi się, że udało Ci się jakimś cudem dojść do tych 75$ i pomyslales sobie, że jesteś the best, a sam pewnie część z tego rolla uciułałeś na takich samych sytuacjach jak teraz przez nie jestes krojony :P Popadasz we frustrację i tilltujesz wchodząc z marginalnymi rękoma. A przykład poker>flush sam miałem niedawno tylko, że ja byłem tym wygranym. Może się to zdarzyć Tobie jak i innym więc wylOOzuj :) Każdy przechodzi przez bad beaty .

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 19 sty 2013, 18:31

Ten wątek nie ma nic wspólnego ze strategią, dlatego przenosze...

pawellkr pisze: pozbyciu sie wiekszosci błędów

Chłopie, Ty nawet nie wiesz jeszcze jakie błędy robisz, więc czego chcesz się pozbywać...

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 19 sty 2013, 18:42

u Ciebie to trwa 2 dni, ja już drugi miesiąc ciągne minus i jakoś żyję. Póki Ci zostały minimum 3$ to wydaj je mądrze u kup sobie ksiązke "poker mindset", ktoś na forum tutaj się reklamował, ja od Szfieca dostałem za darmo wersję angielską ;)

Wykres wrzuciłem na swoim blogu jak dużo jestem w plecy w styczniu wchodząc allin będąc z przodu, jak napiszesz te 20 postów to zobaczysz z czym przyjdzie Ci się borykać :)

co do wyeliminowania błędów, nie wyeliminowałeś najważniejszego - obrona przed tiltem ;)

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 19 sty 2013, 18:43

Samyazza pisze:Wariacja to wariacja.

Chyba miałeś na myśli wariaNcję. No chyba, że ktoś wariuje to wtedy wariacja.

pawellkr
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: pawellkr » 19 sty 2013, 18:50

Samyazza pisze: Wydaje mi się, że udało Ci się jakimś cudem dojść do tych 75$ i pomyslales sobie, że jesteś the best, a sam pewnie część z tego rolla uciułałeś na takich samych sytuacjach jak teraz przez nie jestes krojony :P.

Ojjj uwierz mi nigdy nie pomyślałem że jestem "the best", robie zdecydowanie za duzo błędów w grze, ale stram sie uczyc,obserwować i zbierać doswiadczenie. Dziennie spedzam około 6-7 godzin na grze i małymi kroczkami poprawiałem bankroll. Nie ukrywam poprawiło sie moje ego po wygraniu tych 75$ ale byla to zasługa raczej solidnej gry i nie wdawanie sie w coinflipy itp.

Po prostu nie pojmuję tego co sie przez ostatnie 2 dni dzieje. To wszystko :wink:

quote="Sith"]Ten wątek nie ma nic wspólnego ze strategią, dlatego przenosze...

pawellkr pisze: pozbyciu sie wiekszosci błędów

Chłopie, Ty nawet nie wiesz jeszcze jakie błędy robisz, więc czego chcesz się pozbywać...[/quote]

zle sie wyraziłem. Miałem na myśli typowe błędy początkujących graczy.

omgiwinlol
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: omgiwinlol » 19 sty 2013, 19:03

Kolego proponuje CI popierwsze Kupić moją ksiązke przeczytac a Potem znów zacząć grac z takim nastawieniem nigdy nie bedziesz graczem wygrywającym :) i jeszcze osiwiejesz :)

pawellkr
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: pawellkr » 19 sty 2013, 19:27

omgiwinlol pisze:Kolego proponuje CI popierwsze Kupić moją ksiązke przeczytac a Potem znów zacząć grac z takim nastawieniem nigdy nie bedziesz graczem wygrywającym :) i jeszcze osiwiejesz :)

Szczerze to mam na pdf książkę Hold'em Poker For Advanced Players (David Sklansky & Mason Malmuth) i własnie ja kończę. Moze to nie jest najlepsza ksiażka, ale jest tam bardzo duzo teorii i napewno warto sie z nia zapoznać. Co bedzie następna lektura jeszcze nie wiem ale na pewno znajde informacje na forum :cool:

omgiwinlol
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: omgiwinlol » 19 sty 2013, 19:51

To są dwie rożne całkiem innego książki :) ale oczywiście rownież pewnie jest przydatna jak każda :) pozdrawiam i życze powodzenia :)

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 19 sty 2013, 20:13

pawellkr pisze:Dziennie spedzam około 6-7 godzin na grze i małymi kroczkami poprawiałem bankroll.

A ile czasu poświęcasz na naukę pokera? Sama gra to niestety nie wszystko...

pawellkr
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: pawellkr » 19 sty 2013, 20:35

Ogólnie moj dzień przez ostatnie 2 tygodnie wygląda tak:
Wstaje kolo 9, mniej wiecej o 11-13 siadam do kompa i czytam ksiażke zapisując wszystkie najważniejsze dla mnie informacje w notatniku. Poźniej siadam do sng na około 2 godziny.
Drugą runde zaczynam kolo 22 i kończę różnie. Popołudniem jeżeli mam wolny czas dodatkowo czytam forum, rożne artykuły znalezione w internecie i oglądam filmiki na YT.

omgiwinlol
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: omgiwinlol » 19 sty 2013, 20:41

;) i Bardzo dobrze nauka jest jednym z najważniejszych etapów w "karierze" pokerzysty i nie odłączną chyba do samego końca bo człowiek zawsze się uczy :) jednak jeżeli będziesz reagował i myślał ze soft jest nastawiony przeciwko tobie będzie zawsze żle :) także Polecam poprawić Mindset jest to Bardzo bardzo ważne w stosunku do Tiltu downswingu itp itd :)

Wróć do „Bad beats”