HU

Ogólne strategie pokerowe do stosowania w grze live jak i w sieci
garvVver
-#pretendent
-#pretendent

HU

Postautor: garvVver » 08 mar 2010, 14:23

Opiszę tutaj system zbudowania sporego bankrollu, który wpadł mi dziś nagle do głowy. :wink:
Warunki które trzeba spełnić:
*Mieć ukończone 18 lat... :grin: to był żarcik, przechodzę do rzeczy,
*Trzeba dobrze i pewnie czuć się w grze Heads Up (ok 70 % wygrywanych pojedynków)
*Grać tylko jeden HU dziennie (lepiej nie kusić losu na więcej gier),
*Być max skupionym na tym pojedynku,
*Trzymać się zasad tych u ↑ & ↓ :smile:

Na zwiększanie ilości zer na koncie dajmy sobie 365 dni. Kiedy przechodzić na wyższe stawki podaję niżej:
Zakładam, że nasza skuteczność to ~70%, grając przez miesiąc wygrywać będziemy ~21 razy.

Styczeń HU 1E 1x21=21E
Luty HU 2,5E 2,5x21=52E
Marzec HU 2,5 2,5x21=52E
Kwiecień HU 5E 5x21=105E
Maj HU 5E 5x21=105E
Czerwiec HU 5E 5x21=105E
Lipiec 10E 10x21=210E
Sierpień 10E 10x21=210E
Wrzesień 10E 10x21=210E
Październik 10E 10x21=210E
Listopad20E 20x21=420E
Grudzień 50E 50x21=1050E

Stan konta po miesiącu takiej gry to: 2750E

Jako, że los i szczęście nas nie rozpieszcza i zdarzy się, że któregoś miesiąca nie uda nam się podtrzymać tej 70 procentowej skuteczności to załóżmy, że końcowy stan konta będzie wynosić: 2000E Calutkie 8000 zł

Co sądzicie o takim to sposobie zbudowania bankrolla? Po roku mamy większe doświadczenie i grubszy portfel a to może nam znacznie pomóc by wypłynąć na szerokie pokerowe wody... :wink: Jeśli ktoś podobnie buduje bankroll, miał jakieś doświadczenia z tym związane albo widzi jakieś za lub przeciw temu systemowi to proszę o głos.

Dziękuję za uwagę, mam nadzieję, że komuś chciało się to przeczytać, może nie jest to nic oryginalnego ale jakoś trzeba nabić te 20 postów :mrgreen:
Pozdrawiam all in yyy wszystkich chciałem napisać :wink:

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 08 mar 2010, 14:38

No to po pierwsze kolego, masz straszliwe błędy w obliczeniach :D

Styczeń HU 1E 1x21=21E przegrane 9x1E = 9E
sumując
Styczeń HU = 12E - 5%rake = 10,5E
Bo jak 21 wygraliśmy, to 9 musieliśmy przegrać. I cały Twój wynik na koniec roku szlak trafił.

Po drugie. Jeśli na każde 30 hu wygrasz 21 i przegrasz 9, to wychodzi roi około 35%. Trzeba być świetnym graczem żeby takie roi utrzymać.

I w ogóle co to za granie jeden HU dziennie ?:P

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 08 mar 2010, 14:41

Yyy...
Pierwszy!
:lol:
Powodzenia:) strategia niby dobra tylko kto ma skuteczność 70%??downswingi tilt?zapominasz o kilku głównych aspektach gry:) no ale mysle ze dasz rade:)
Pytanie z mojej strony...jak dlugo grasz hu ze wpadłes na taka strategię?

Oskarek

Postautor: Oskarek » 08 mar 2010, 14:45

ech smutno by mi było jakbym grał jedno HU dziennie i przegrywal przez 19 dni pod rzad :)

Awatar użytkownika
encepence
-#VIP
-#VIP

Postautor: encepence » 08 mar 2010, 16:49

teoria zawsze swietnie wyglada :)

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Re: HU

Postautor: tommko » 08 mar 2010, 17:54

garvVver pisze:Opiszę tutaj system zbudowania sporego bankrollu, który wpadł mi dziś nagle do głowy. :wink:
Warunki które trzeba spełnić:
*Mieć ukończone 18 lat... :grin: to był żarcik, przechodzę do rzeczy,
*Trzeba dobrze i pewnie czuć się w grze Heads Up (ok 70 % wygrywanych pojedynków)
*Grać tylko jeden HU dziennie (lepiej nie kusić losu na więcej gier),
*Być max skupionym na tym pojedynku,
*Trzymać się zasad tych u ↑ & ↓ :smile:

.............

Co sądzicie o takim to sposobie zbudowania bankrolla? Po roku mamy większe doświadczenie i grubszy portfel a to może nam znacznie pomóc by wypłynąć na szerokie pokerowe wody... :wink: Jeśli ktoś podobnie buduje bankroll, miał jakieś doświadczenia z tym związane albo widzi jakieś za lub przeciw temu systemowi to proszę o głos.

Ja ostanimi czasy próbuję budować bankroll grając HU i powiem Ci szczerze, że takich statów to chyba nawet GrzechuTG nie ma, a jest on co najmniej jednym z dwóch najlepszych graczy HU na forum.

Dla początkującego gracza HU nie jest dobrym pomysłem.
Młodzi za dużo blefują i za szybko Tiltują.
Są dla nich inne rodzaje i możliwości budowania bakrolla, zdecydowanie bezpieczniejsze niż to co proponujesz.

garvVver pisze:Dziękuję za uwagę, mam nadzieję, że komuś chciało się to przeczytać, może nie jest to nic oryginalnego ale jakoś trzeba nabić te 20 postów :mrgreen:
Pozdrawiam all in yyy wszystkich chciałem napisać :wink:

Jak dojdziesz do tych upragnionych 20 postów to dostaniesz dostęp do działu z blogami (o ile się nie mylę) i wtedy poczytasz blogi graczy HU.
- GrzechTG
- glory glory man united
- SitjJarr -a
- mój (też coś o tym naskrobię)

i kilku innych osób. Wtedy zobaczysz jak to prosto zrealizować sobie cel, który założyłeś :D

ale twoja teoria w teorii ładnie wygląda :D

próbuj dalej to 20 postów osiągniesz :D

garvVver
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: garvVver » 08 mar 2010, 18:14

dviper masz racje zapomniałem wziąć pod uwagę tych 9 przegranych miesięcznie :???: Więc nałożę poprawki do końcowego salda a więc będzie ono wynosić 1621E biorąc pod uwagę złe passy to będzie: 1000E 4000zł to też dużo ;p 10 lat i mamy na wyjazd i wejściówkę na WSOPa :mrgreen:

A czemu raz dziennie? Ja u siebie zauważyłem skuteczność HU-ów chyba 100% jeśli jest to pierwszy HU danego dnia. Oczywiście można grać 2 razy dziennie wtedy do 1000E dojdziemy w pół roku albo grać 4 razy dziennie to dojdziemy do zakładanej sumy w 3 miesiące. Plusem grania raz dziennie jest to, że porażka może mieć złe skutki w następnym pojedynku (wkurzenie, rozpamiętywanie bad beta, chęć szybkiego odrobienia strat (a wiadomo jak się człowiek śpieszy to... itp) dlatego pierwszy HU powinien być grany na tym pokerroomie gdzie stosujemy ten system a jeśli mamy ochotę na kolejne HU to możemy grać na innym pokerroomie... :wink:

knoperss gram już jakoś tak pół roku... najlepiej się czuję właśnie w HU. A dziś na to wpadłem chyba przez to, że jak wstałem rano wypoczęty, pełen zapału do kolejnych pokerowych rozgrywek zagrałem 3 HU pod rząd inwestując wczorajszą wygraną we freerollu jakieś 1,5E... Pierwsza gra poszła za 1,20E, wygrana. Druga za te samo wpisowe również wygrana. Trzecie podejście było za 2,50E wpisowego i również wygrałem. Dalej już nie grałem bo wiem, że mogę się poczuć za pewnie i oczywiście szczęście może mi już nie dopisywać więc powiedziałem basta. I wtedy nasunęła mi się myśl, by grać raz dziennie, nie kusić losu no i powolutku cierpliwie Euro do Eura a zbierze się pokaźna sumka a jeśli chcę zabrać/lub dać (niestety taka opcja w pokerze jest) kolejne pieniążki komuś grając w pokera to sobie odpalam inny program i delektuje się pokerkiem. :wink:

garvVver
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: garvVver » 08 mar 2010, 18:30

tommko miałem okazję kiedyś poczytać w tych blogach o dokonaniach najlepszych graczy tego forum, widziałem co potrafią...

Dlaczego sądzicie, że tylko w teorii ten sposób tak pięknie wygląda... Ja wiem, że poker to nie tylko pasmo zwycięstw ale również porażek więc dlatego napisałem że końcowy bankroll raczej nie będzie wynosił 1621E tylko 1000E bo wliczyłem to że nie zawsze będzie ta 70% skuteczność a po za tym tak jak napisałem w pierwszym poście "*Trzeba dobrze i pewnie czuć się w grze Heads Up (ok 70 % wygrywanych pojedynków) " jeśli mamy tą smykałkę do HU to ten mój plan na zbudowanie bankrolla wcale nie musi być tak trudny no i jak będziemy grać tylko na świeżaka to prawdopodobieństwo, że granie tym systemem zakończy się sukcesem jest większe... :wink:

Swietnie mi idzie prawda, już 3 posty :mrgreen:

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 08 mar 2010, 19:22

garvVver nie chcę Ci niszczyć planów ale Twój pomysł jest nie realny. Nie ma nawet 1% szans na to że to się uda policzyłeś tylko co jest jak wygrywamy dodaj do tego wariacje i już to tak różowo wyglądać nie będzie. Do tego granie jednego Hu dziennie to dopiero marnowanie czasu bo grając normalnie przez ten rok wygramy 3 razy tyle.

Awatar użytkownika
encepence
-#VIP
-#VIP

Postautor: encepence » 08 mar 2010, 20:11

Wahi, emu sie te statystyki juz calkiem udzielily :D

garvVver
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: garvVver » 08 mar 2010, 20:25

Ale jesteście pesymistami :grin: Ale wcale nie trzeba się ograniczać przy tych HU na tylko 1 granie dziennie, kolejne np 10 rozegranych HU-ów w późniejszym czasie tego dnia można rozegrać na innym koncie. Ja chciałem wykorzystać najbardziej to, że pierwsze HU-py dnia wychodzą najlepiej i na tym chciałem skorzystać, widocznie inni gracze rozkręcają się inaczej i dopiero kolejne partyjki wychodzą lepiej od poprzednich. No nic muszę Wam uwierzyć na słowo, że ten mój plan raczej by nie wypalił, macie w końcu większe doświadczenie...

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 08 mar 2010, 20:40

garvVver pisze:Ale jesteście pesymistami :grin: Ale wcale nie trzeba się ograniczać przy tych HU na tylko 1 granie dziennie, kolejne np 10 rozegranych HU-ów w późniejszym czasie tego dnia można rozegrać na innym koncie. Ja chciałem wykorzystać najbardziej to, że pierwsze HU-py dnia wychodzą najlepiej i na tym chciałem skorzystać, widocznie inni gracze rozkręcają się inaczej i dopiero kolejne partyjki wychodzą lepiej od poprzednich. No nic muszę Wam uwierzyć na słowo, że ten mój plan raczej by nie wypalił, macie w końcu większe doświadczenie...

ok, spróbuj tak zagrać i podawaj codziennie wyniki, łącznie ze screenem swojego konta pokerowego

jak ci się uda to chylę czapkę do samej ziemi :)

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 08 mar 2010, 21:01

Żeby to zrobić trzeba mieć jakiegoś mega rusha a i tak nie wiadomo czy sie uda.

garvVver
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: garvVver » 08 mar 2010, 21:19

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych nigdy ich nie osiągnie"

masaker Ten cytat wzięty z Twojego postu świetnie oddaje to co chcę osiągną grając tak jak napisałem wcześniej :mrgreen:

tommko Raczej nie będę tak grał (skutecznie zniechęciliście mnie :grin: ) czyli trzymał się sciśle tych zasad co sobie wymyśliłem ale będę się przyglądał dokładniej swoim pierwszym Heads Upom dnia jeśli będzie to jako tako trzymało się kupy to może wrzucę do tego tematu jakieś screeny...

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 08 mar 2010, 21:33

Masz jakieś doświadczenie z pojedynków? chociaż z 200 hu?

garvVver
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: garvVver » 08 mar 2010, 22:08

Nie mam doświadczenia z gier o tak duże pieniądze. By móc grać o takie stawki to musi na to bankroll pozwalać a mój nie pozwala dlatego próbuję sobie wymyślić jak naj bardziej odpowiedni dla siebie system, który pozwoli mi na stworzenie takiego bankrollu bym mógł grać o takie stawki o których wspomniałeś. Największe HU o jakie grałem to było 5$

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 09 mar 2010, 11:37

Powiem tak.
Powodzenia :trophy:

legfe
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: legfe » 09 mar 2010, 15:12

Jak się wygrywa 70% pojedynków, to i bez żadnego planu będziesz wymiatał. :)

ryjek88
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: ryjek88 » 17 mar 2010, 22:29

nie no koleś dobry jesteś. Też chcę być mistrzem więc będę.

Wróć do „Strategie Pokerowe”