Holdem Manager 2 - Proszę o pomoc

Lektury zwiększające umiejętności oraz soft pokerowy pozwalający podejmować skuteczniejsze decyzje w czasie gry.

Wnukuu
-#pretendent
-#pretendent

Holdem Manager 2 - Proszę o pomoc

Postautor: Wnukuu » 23 sty 2012, 11:16

Więc tak, HM2 mam od wczoraj i pomijając problemy z instalacją z którymi już się uporałem, nadeszły problemy z hudem.
Pierwszy z nich to dziwnie roztrzepane okienka ze statystykami. Jak to ładnie porozmieszczać i dopasować do rozmiaru stołu? Link poniżej.
http://imageshack.us/f/861/56346139.jpg/

Druga sprawa, opcja 'table finder', po mojemu działa ona tylko do jednego stołu bo gdy skanuje mi jakiś stół nie mogę dostać się do HM gdyż wyskakuje mi tylko ten finder. A przecież tak nie może być.

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 23 sty 2012, 11:29

1. Musisz sobie określić standardowe miejsce startowe dla danego softu, przy którym zawsze będzie Cie sadzało. Później ręcznie dopasuj sobie lokalizacje statystyk tak żeby było dla Ciebie najwygodniej. Lokalizacja zostanie zapamiętana dla każdego stołu w danym roomie. Dalej jak odpali Ci się stół i będziesz miał statystyki gościa X obok swojego nicku, a swoje obok gościa X, to po prostu posadź się w miejscu gdzie są twoje statystyki, a reszta powinna być już ok.

2. Jeśli dobrze zrozumiałem, to może się tak dziać, bo np. nie masz auto-import folder z danego softu i nie importuje Ci rąk. Jak będzie Ci wszystko na bieżąco importował, to nieważne na którym stole klikniesz table finder, bo i tak będziesz tam miał listę wszystkich stołów, które HM widzi. Wystarczy wtedy tylko dobrze wybrać z listy i wycelować table finderem.

Mam nadzieję, że pomogłem. Pzdr.

Wnukuu
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Wnukuu » 23 sty 2012, 11:55

Z rozmieszczeniem statystyk niby załapałem, ale miejsce na to jest u mnie dosyć małe (po kliknięciu PPM przyciemnione tło, dalej nie idzie). Zaledwie połowa table findera, które wiadomo ile miejsca zajmuje. Czyli bym musiał grać na dosyć małych stołach, żeby się mniej więcej pokrywało z graczami.
http://imageshack.us/photo/my-images/651/hm2r.jpg/

Co do huda na kilku stołach. Może inaczej. Nie umiem poprostu go ponownie włączyć tak, aby było dobrze na kilku stołach.
Bo jest tak. Odpalam huda. Jakoś działa na jednym stole. Chce też, żeby hulał na drugim. I tu jest problem. Bo gdy wchodze w tego samego table findera i zmienie stół to staty z tamtego znikają, a drugiego table findera też nie odpale bo gdy jeden jest otwarty to nie można się dostać do hma (przy kliknięciu na hm jest takie 'pip').
Troche zamotałem, ale starałem się jakoś to opisać.

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 23 sty 2012, 20:59

Wnukuu, ja nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Właściwie to po co ty ciągle w tego table findera wchodzisz ?

Może spróbuj jeszcze raz napisać o co dokładnie chodzi i w czym jest problem.

Wnukuu
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Wnukuu » 24 sty 2012, 09:29

A no dlatego, że z niego odpala się huda, a że mam z nim narazie problemy to właśnie tam coś kombinuję.
I tak jak napisałem wyżej oraz jak widać na obrazku, mam bardzo mało miejsca na rozmieszczenie statystyk po innych graczach na stole pokerowym bo pole na to przeznaczone (te przyciemnione, w table finderze) jest dosyć małe. I chciałbym po prostu jakoś zwiększyć tą przestrzeń.
Więc tu już myślę, że wiadomo o co chodzi.

No i druga sprawa, też dotyczy huda i wyświetlania statystyk graczy tylko, że na kilku stołach. Nie umiem tego zrobić. Pewnie nie jest to jakoś specjalnie trudne, ale coś mi nie hula. Bo gdy chce, żeby skanowało mi dany stół w table finderze (przeciągam ten celownik) no to statystyki wyskakują. I w tym momencie nie wiem co zrobić, aby na innym stoliku pokerowym również były statystyki, ale żeby zarazem nie zniknęły te z pierwszego bo u mnie skanowanie innego stołu = brak wyświetlanych statystych graczy na pierwszym stole.

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 24 sty 2012, 10:04

Hmm.. nie kumam po co ty ciągle kombinujesz z tym Table Finderem. Przecież HUD powinien Ci się automatycznie odpalać na każdym stole jaki otworzysz. Table Findera używasz właściwie tylko czasem na jakimś pokerroomie, który nie wykrywa Ci stołu, wtedy go namierzasz i masz spokój na zawsze.

Co do statystyk, to po cholerę je ustawiać w tym table finderze. Z tego co widzę to są staty, które powinieneś rozmiescić na stole pokerowym przy nickach innych graczy. Taki HUD masz mieć na kazdym stole i z niego korzystać w czasie gry, taka jest idea, a nie przełączać go za każdym razem w table finderze.

Albo ja dalej nie rozumiem twojego problemu, albo ty nie rozumiesz o co chodzi z HUDem..

Jak wrócę z pracy to spróbuję odpalić HMa i popatrzeć co ty tam wyczyniasz, bo tak to dalej nie kumam.

Póki co wrzuć screena z odpalonym HUDem i włączonymi 2-3 stołami.

Wnukuu
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Wnukuu » 24 sty 2012, 11:52

Od początku myślałem, że trzeba to ustawiać ręcznie bo u mnie sam się nie uruchamia.

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 24 sty 2012, 21:40

I jak tam Wnukuu, ogarnąłeś temat? Tak teraz przeglądam opcje i za bardzo nie wiem, czy coś tam możesz mieć źle zaznaczone.

Wnukuu
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Wnukuu » 24 sty 2012, 21:54

Niestety, ciągle to samo. Jutro coś pokombinuję.
Trzeba w końcu dojść do tego czemu statystyki nie są powyświetlane na stołach.

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 24 sty 2012, 21:58

Jak odpalisz dwa stoły z włączonym HMem to powinieneś mieć na każdym okienku ta ramkę "Settings / Default 2.0 HUD", która masz w pierwszym screenie. Masz tak? Jak masz i nie masz statystyk to poniżej powinno być "Waiting for hands...", masz tak?

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 25 sty 2012, 08:07

panowie jak to jest z tą licencją na HM 2 ?
wykupić jak zwykły program za kasę czy też można wygrać licencję ? (nie mogę znaleźć wątku w którym znalazłem info o tej możliwość wygrania / ugrania licencji)

Wnukuu
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Wnukuu » 25 sty 2012, 18:16

Dobra mam. Język softu musi być w języku angielskim.

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 15 lis 2012, 17:58

podbijam
jak z płatnością za HM2 ?
mam tylko karty kredytowe (odpada)
paypal albo webmonej
żadnej z usług nie korzystałem
w co brnąć bo nie mam zielonego pojęcia a po przygodach z nettelerem się boję trochę

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 15 lis 2012, 19:03

Ja płaciłem przez Skrill (Moneybookers) i bezproblemowo było. Od razu kasa poszła i od razu dostałem key.

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 24 lis 2012, 09:49

edit
do kasacji

kris280
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: kris280 » 28 lut 2013, 14:54

Nie chcę zakładać nowego tematu dlatego napisze tutaj. Mam problem z HM na PokerStars-nielegalny-w-PL!. Wszystko łądnie mam ustawione tak jak w instrukcji historia rąk, auto import ale odpalam wszystko i HUD się nie wyświetla. Wyskakuje table manager znajduje mi stół na którym gram ale HUD na stole się nie pokazuje i w tym table manager nie aktualizuje się tak jak powinno. Na fulltilt-brak-polskiej-licencji! zrobiłem zgodnie z instrukcją i działa mi wszystko ładnie a gram też na PS i tu mam problem bo się mi HUD na stole nie pojawi. Ktoś może mi pomóc co powinienem zrobić aby działało??

EDIT Znalazłem winnym temacie update do HM zainstalowałem i już działa mi na PS też HUD. Sorki za zamieszanie

Wróć do „Książki i programy pokerowe”